Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Τα 10 πιο βλαβερά τρόφιμα

Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινή μας ζωή, είναι η κακή διατροφή και τα αποτελέσματά της. Η ανθυγιεινή διατροφή είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για παχυσαρκία, καρδιαγγειακές, ενδοκρινολογικές παθήσεις και προβλήματα με το γαστρεντερικό σωλήνα.

Η λίστα των 10 πιο επικίνδυνων τροφίμων για την διατροφή μας είναι η εξής:




1. Τα ζελέ με ζάχαρη – εκτός από το ότι έχουν μεγάλες ποσότητες γλυκόζης, είναι γεμάτα με διάφορες χημικές ουσίες, όπως χρωστικές ουσίες και σταθεροποιητές.
2. Τα τσιπς – είναι επιζήμια και επιβλαβή για το σώμα, επειδή περιέχουν μείγμα υδατανθράκων και των λιπών. Επίσης πολλά από αυτά φτιάχνονται από πολτό πατάτας αμφιβόλου ποιότητας.
3. Τα ανθρακούχα ποτά που περιέχουν ζάχαρη – ένα μίγμα από ζάχαρη, χημικών και αερίων. Διευκολύνουν την ταχεία διάδοση των επιβλαβών ουσιών στο σώμα και είναι ιδιαίτερα επιβλαβείς για το μεγάλο περιεχόμενο τους σε ζάχαρη.
4. Τα γλυκά με σοκολάτα και τα μπισκότα – περιέχουν πάρα πολλές θερμίδες και χημικές ουσίες επικίνδυνες για τον οργανισμό μας.
5. Τα λουκάνικα και γενικότερα τα αλλαντικά – ποτέ δεν ξέρεις τι περιέχουν, φτιάχνονται με διάφορα προϊόντα αποβλήτων της βιομηχανίας μεταποίησης κρέατος.
6. Τα λιπαρά κρέατα – επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης των κυττάρων και συμβάλλουν στην εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων.
7. Η μαγιονέζα – είναι ένα προϊόν που περιέχει πολύ λίπος, υδατάνθρακες, χρώματα, χημικές ουσίες, κλπ. Στα προϊόντα αυτού του είδους μπορεί να προστεθεί η κέτσαπ και ακόμα διάφορες άλλες σάλτσες, στις οποίες τα χρώματα και οι γεύσεις είναι υποκατάστατα και περιέχουν συντηρητικά.
8. Τα ζυμαρικά που βράζουν σε λίγα λεπτά – είναι αποδεδειγμένα πως περιέχουν χημικά και βλάπτουν τον οργανισμό μας.
9. Το αλάτι – αυξάνει την αρτηριακή πίεση, παραβιάζει την ισορροπία οξέος στο σώμα και συμβάλλει στη συσσώρευση τοξινών.
10. Τα οινοπνευματώδη – ακόμη και σε μικρές ποσότητες εμποδίζουν την απορρόφηση των βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών ευεργετικών για το σώμα. Επιπλέον, περιέχουν πολλές θερμίδες.
Πηγή:  American Dietetic Association, ygeiaonline.gr
(http://ariadni144.wordpress.com

1 σχόλιο:

  1. Ενδιαφέρον άρθρο! Η απόδοση των μαθητών σχετίζεται, όπως είναι φυσικό, με τη διατροφή
    τους. Μια υγιεινή διατροφή με οργανωμένα γεύματα θα διατηρήσει σταθερά
    τα επίπεδα της γλυκόζης στον οργανισμό των μαθητών, θα τους γεμίσει
    ενέργεια και θα ενισχύσει τη μνήμη και την εγκεφαλική λειτουργία. Μια
    τέτοια διατροφή περιλαμβάνει φρούτα, λαχανικά, δημητριακά κ.λπ. Από
    την άλλη πλευρά, όμως, είναι γνωστό ότι τα παιδιά μπαίνουν καθημερινά
    στον πειρασμό να καταναλώνουν ανθυγιεινές τροφές, όπως γρήγορο φαγητό
    και πρόχειρα σνακ που είναι πλούσια σε λίπος, ζάχαρη ή αλάτι. Επειδή
    στην πράξη είναι πολύ δύσκολο να αποκλειστούν τελείως οι ανθυγιεινές
    τροφές από το διαιτολόγιο των μαθητών, ίσως η καλύτερη λύση θα ήταν η
    μείωση της ποσότητας των ανθυγιεινών τροφών και η σταδιακή
    αντικατάστασή τους με υγιεινές τροφές. Για περισσότερες πληροφορίες
    σχετικά με την υγιεινή διατροφή
    http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=6&articleID=12956&la=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή