Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Πως λειτουργεί ενα εμβόλιο

Ο σκοπός των εμβολίων είναι να μιμηθούν την πραγματική νόσο. Έτσι το εμβόλιο περιέχει μικρό τμήμα του μικροβίου ή του ιού ή μικρές ποσότητες ουσιών που παράγουν τα μικρόβια. Στα εμβόλια γίνεται ειδική επεξεργασία ώστε να μην μπορούν να προκαλέσουν νόσο ή αν προκαλούν (σπάνια τα «ζωντανά» εμβόλια) αυτή είναι πολύ ελαφριά. Αντίθετα, βοηθούν τον οργανισμό να παράγει αντισώματα τα οποία θα καταπολεμήσουν το μικρόβιο σε επόμενη επαφή.
Πολλοί υποστηρίζουν όμως ότι τα εμβόλια χορηγούνται από πολύ νωρίς στη ζωή του μωρού. Με την ένεση του εμβολίου παρακάμπτεται π.χ. ο πρώτος βιολογικός φραγμός: Οι βλεννογόνοι του αναπνευστικού και του πεπτικού οι οποίοι παράγουν αντισώματα και δημιουργούν έτσι την φυσική ανοσία. Η φυσική μόλυνση (αρρώστια χωρίς εμβολιασμό) έχει ποιοτική διαφορά.
Η αποτελεσματικότητα ενός εμβολίου εξαρτάται από την διαφορετικότητα του κάθε οργανισμού. Δεν αντιδρούν όλοι οι οργανισμοί με τον ίδιο τρόπο στον ίδιο υιό. Γι’ αυτό και σε περίπτωση που νοσήσουν δύο εμβολιασμένα άτομα από την ίδια παιδική ασθένεια δεν θα έχουν συμπτώματα στην ίδια ένταση – έκταση.
Ορισμένες φορές οι αρρώστιες εκδηλώνονται είτε το παιδί έχει εμβολιαστεί είτε όχι. Ο αριθμός των παιδιών αυτών είναι πολύ μικρός και ιατρικές μελέτες δείχνουν στην περίπτωση αυτή ότι η αρρώστια περνιέται ποιο ελαφριά από ότι αν δεν είχε εμβολιαστεί το παιδί.
Υπάρχουν μελέτες που αναφέρουν αποτυχία προστασίας από τα εμβόλια αλλά και πλήθος σοβαρών παρενεργειών. Πριν μερικά χρόνια ο Υπουργός Υγείας της Γαλλίας Bernard Kouchner απέσυρε το εμβόλιο ηπατίτιδας Β γιατί υπάρχουν βάσιμοι φόβοι ότι το εμβόλιο μπορεί να προκαλέσει νευρολογικές διαταραχές και ειδικότερα σκλήρυνση κατά Πλάκας.
Πηγή: Παιδόραμα

Ελληνικά βιβλία για τα εμβόλια




Το βιβλίο αυτό θα σας αποκαλύψει τη συναρπαστική ιστορία που κρύβεται πίσω από τα εμβόλια, αυτά που οι κυβερνήσεις θέλουν να βάλουν στο σώμα σας ή στα κορμάκια των παιδιών σας. Εδώ θα βρείτε σωρεία γεγονότων σχετικά με τα εμβόλια των ενηλίκων (κατά της ευλογιάς και του άνθρακα) και πληροφορίες για όλα σχεδόν τα παιδικά εμβόλια. Είναι πράγματι εκπληκτικό το πόσα από αυτά τα εμβόλια είναι επικίνδυνα. Περιλαμβάνονται άπειρες πηγές αναφορών. Το βιβλίο αυτό αποτελεί πολύχρονο μόχθο στη μελέτη σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονούνται από την χρήση μαζικών εμβολιασμών. Η συχνή αναφορά στις Η.Π.Α. γίνεται για τον απλό λόγο ότι η χώρα αυτή υπαγορεύει -δυστυχώς- σε όλη την Υφήλιο τα δεδομένα για πολλά πράγματα, ένα εκ των οποίων είναι η υγεία. Σκοπός του συγγράμματος αυτού δεν είναι απλώς η καταδίκη των υπαίτιων ή ο εκφοβισμός του κόσμου. Αντιθέτως σκοπεύει στην αφύπνιση και τη σωστή ενημέρωση των ανθρώπων που για διάφορους λόγους δεν είναι σε θέση να εξακριβώσουν το τι πραγματικά συμβαίνει μέσα και έξω από τα εργαστήρια, του πλήθους αυτής της ανθρωπότητας που δυστυχώς αρκετές φορές άγεται & φέρεται από οτιδήποτε άλλο εκτός από την αντικειμενική, ορθολογιστική καθοδήγηση της απλής και κοινής λογικής!
Συγγραφέας: ΜΟΥΡΟΥΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Εκδόσεις: ETRA
- Χρονολογία Εκδοσης: 2008
- Σελίδες: 375
- ISBN: 978-960-6830-05-1




Εμβολιασμοί – Μια Επιχείρηση Βασισμένη στο Φόβο

Εμβολιασμοί – Μια Επιχείρηση Βασισμένη στο Φόβο
Τίτλος Πρωτοτύπου: Impfen – Das Geschäft mit der Angst (1997) Μετάφραση: Γεράσιμος Στουραΐτης
Εκδόσεις: Βιβλιοθήκη του Ρόδου, Κερκύρας 68, Αθήνα, τηλ. 2108252935
Αθήνα 2003
ISBN : 960-8419-20-4
379 σελ., 20,8 Ευρώ
Ο τομέας της υγείας δεν αποτελεί μόνον μία από τις μεγαλύτερες και προσοδοφόρες business στον πλανήτη αλλά και μία από τις καλύτερες. «Δεν παίζει κανείς με την υγεία του!» Ιδού ένα σύνθημα που επαναλαμβάνεται συχνότερα από ό,τι πρέπει και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην τσέπη του καθενός μας αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας, οδηγώντας σε κρίση το δημόσιο σύστημα υγείας και τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Ο τρόπος με τον οποίο το ιατροφαρμακευτικό κατεστημένο της σύγχρονης καπιταλιστικής κοινωνίας κατάφερε να μετατρέψει την ιατρική σε business δεν είναι δα και κανένα τρομερό και φοβερό μυστικό. Παραπέμπω απλώς στο βιβλίο του E. Ρίτσαρντ Μπράουν [E. Richard Brown], Rockefeller Medicine Men – Medicine & Capitalism in America [Οι Γιατροί-Μάγοι των Ροκφέλλερ–Ιατρική και Καπιταλισμός στην Αμερική], που υπάρχει υπό μορφή σαρωμένων σελίδων στις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες του δρ. Ματίας Ρατ [ http://www4.dr-rath-foundation.org]. ]. Ένας από τους πολλούς τομείς της ιατρικής­-business είναι και εκείνος των εμβολιασμών. Ο Γερμανός γιατρός δρ. Γκέρχαρντ Μπούχβαλντ [1920] ασχολείται με τις παρενέργειες που προκαλούν οι εμβολιασμοί για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες και δεν διστάζει να τονίσει στο βιβλίο του ότι «οι εμβολιασμοί αποτελούν μία μεγάλη κερδοσκοπική επιχείρηση που βασίζεται στον φόβο». Ο Γκ. Μπούχβαλντ που δραστηριοποιήθηκε για 35 χρόνια ως ιατρικός σύμβουλος στον «Σύλλογο Υποστήριξης Θυμάτων από τους Εμβολιασμούς», έχει γράψει περισσότερα από 200 διατριβές και άρθρα σχετικά με τους εμβολιασμούς και τις βλάβες που προκαλούν.
Πώς; Οι εμβολιασμοί προκαλούν βλάβες; Έτσι ακριβώς!
Ας παραθέσουμε μερικές μόνον από τις βλάβες που προκαλούν οι εμβολιασμοί: αυτισμός, βρεφική άνοια [νόσος του Heller ], σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου [SID], υπερκινητικό σύνδρομο [ HKS , που αντιμετωπίζεται με ψυχοφάρμακα (!). Το 1990 υπήρχαν μόνον στην πρώην Δυτική Γερμανία, 1,4 εκ. παιδιά που λάμβαναν ψυχοφαρμακευτική αγωγή λόγω αυτής της υπερκινητικότητας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι τα περισσότερα, αν όχι όλα, από τα παιδιά στις ΗΠΑ, που τα τελευταία χρόνια ευθύνονται για σειρά σφαγών στα σχολεία της χώρας τους, έπασχαν από αυτό το σύνδρομο και λάμβαναν την «κατάλληλη» ψυχοφαρμακευτική «αγωγή»]. Συνεχίζουμε: σακχαροδιαβήτης [ Diabetes Mellitus ], αγκυλωτική σπονδυλοαρθρίτις [νόσος του Bechterew], σκλήρυνση κατά πλάκας, σύνδρομο Ντάουν [μογγολισμός]…
Ο δρ. Μπούχβαλντ αφιερώνει ολόκληρα κεφάλαια σ’ αυτές τις βλάβες, αλλά και σε άλλες που προκαλούνται από σχεδόν όλα τα γνωστά και ευρύτατα χρησιμοποιούμενα σε ολόκληρο τον κόσμο εμβόλια [της ευλογιάς, της πολιομυελίτιδος, της ιλαράς, της ηπατίτιδος, της γρίππης, μεταξύ άλλων].
Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε δύο ίσα μέρη. Στο δεύτερο εξετάζονται οι βλάβες, που προκαλούνται από τους εμβολιασμούς, και στις οποίες αναφερθήκαμε ήδη. Στο πρώτο, και εξίσου ενδιαφέρον, ήμισυ του βιβλίου ο συγγραφέας παραθέτει ιστορικά στοιχεία σχετικά με τους εμβολιασμούς και εξετάζει δεκάδες περιπτώσεις επιδημιών, που συνέβησαν κυρίως στη Δυτική Γερμανία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, και προκλήθηκαν από εμβολιασμούς. Οι μεταδοτικές ασθένειες, σύμφωνα με τον Δρ. Μπούχβαλντ, είχαν υποχωρήσει ακόμα και 200 χρόνια πριν από την εισαγωγή των εμβολιασμών, και προφανώς δεν περιορίστηκαν ούτε εξαφανίστηκαν εξαιτίας των εμβολίων. «Οι επαγγελματίες του ιατρικού χώρου», σχολιάζει ο συγγραφέας, «που είναι υπέρμαχοι του εμβολιασμού καβάλησαν το βαγόνι της υπερταχείας αμαξοστοιχίας επωφελούμενοι από την ύφεση των μολυσματικών ασθενειών και διατεινόμενοι ότι ήταν δικό τους κατόρθωμα προσπαθούν να κοσμήσουν το κεφάλι τους με τις δάφνες μιας νίκης που δεν τους ανήκει». Και αυτές οι δάφνες είναι φτιαγμένες από χρυσάφι: τα κέρδη των φαρμακευτικών βιομηχανιών. Διότι αυτά τα κέρδη είναι η αιτία για τις κυβερνητικά υποστηριζόμενες εκστρατείες εμβολιασμού. Και επειδή οι εμβολιασμοί είναι πολύ επικερδείς, οι βλάβες που αυτοί προκαλούν αποσιωπούνται. Ως συνήθως.
Το βιβλίο του Δρ. Μπούχβαλντ είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και, αν δεν απατώμαι, πρόκειται για το πρώτο σχετικό βιβλίο που εκδίδεται στην Ελλάδα. Η μετάφραση είναι στρωτή και σωστή, και η μοναδική ένσταση που θα μπορούσε να διατυπώσει κάποιος αναγνώστης είναι η «γερμανικο-κεντρικότητα» του βιβλίου. Αν και αναφέρονται παραδείγματα από ολόκληρο τον κόσμο, είναι λογικό ο συγγραφέας να εστιάζει το ενδιαφέρον του περισσότερο στη χώρα του, εξετάζοντας ακόμα και το νομικό πλαίσιο, βάσει του οποίου η κυβέρνηση της Γερμανίας είναι υποχρεωμένη να αποζημιώνει τα θύματα των εμβολιασμών. Δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε και την έκδοση και άλλων σχετικών έργων στα ελληνικά, που να εξετάζουν τόσο τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, όσο και την κατάσταση σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Συμπληρωματικά κάτι απο το βιβλίο:
Ας δούμε όμως τι λέει ο Γερμανός παθολόγος και πνευμονολόγος διδάκτωρ πολλών Πανεπιστημίων της χώρας του, δρ. Γκέραντ Μπούκβαλντ, στο βιβλίο του, που έχει γράψει για τους εμβολιασμούς («Εμβολιασμοί. Μία επιχείρηση βασισμέμη στον φόβο» σελ.29): «Σε κάθε εμβολιασμό εισάγεται σ’ ένα μικρό παιδί ένα πολλαπλάσιο παθογόνων οργανισμών από εκείνους που θα ελάμβανε σε μία πραγματική μολυσματική νόσο». Ποιοι είναι οι πολλαπλάσιοι παθογόνοι αυτοί οργανισμοί; «Σήμερα η Φαρμακευτική βιομηχανία ισχυρίζεται, ότι δεν χρειάζονται – ίσως σπάνια μόνο – ζώα για την παραγωγή εμβολίων, ότι κατέχουν την τεχνική δυνατότητα να χρησιμοποιούν καλλιέργειες σε ανθρώπινα κύτταρα Hela ή HDC, που είναι η συντομογραφία του όρου “ανθρώπινα διπλοειδή κύτταρα” – Human Diploid Cells. Όμως πρόκειται για καρκινογόνα κύτταρα, που όμως δεν χαρακτηρίζονται ως τέτοια. Η ονομασία Hela προέρχεται απ’ τα αρχικά του ονόματος Henrietta Lacks μιας Αμερικανίδας, απ’ την οποία προέρχονται αυτά τα καρκινογόνα κύτταρα. Επίσης γίνεται λόγος για κυτταρικές γραμμές ή σειρές πάντα για ν’ αποσιωπηθεί το γεγονός, ότι πρόκειται για καρκινογόνα κύτταρα. Η Φαρμακευτική βιομηχανία δεν δείχνει να ανησυχεί για έναν πιθανό συσχετισμό μεταξύ της χρήσης καρκινικών κυττάρων για την παρασκευή εμβολίων και τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων καρκίνου στα παιδιά» (σελ. 30).
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Μπούκβαλντ έχει εκδιωχθεί ανηλεώς απ’ το Σύστημα Υγείας της χώρας του και φυσικά έχει καθαιρεθεί ως ιατρός. Τι να πει κανείς… Αν προστεθεί και η απόδειξη, ότι τα εμβόλια περιέχουν και ίχνη υδραργύρου ενός θανατηφόρου δηλητηρίου για τον ανθρώπινο οργανισμό, τότε καταλαβαίνουμε γιατί υπάρχει αυτή η μεγάλη αύξηση σε παγκόσμιο επίπεδο βαρέων ασθενειών, που αρχίζουν μάλιστα από πολύ μικρές ηλικίες.

Πηγή:http://ariadni144.wordpress.com