Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Λογισμικό "ALEXIS": Παιχνίδια για τον υπολογιστή για παιδιά με αυτισμό!

Παραλάβαμε πριν μερικές ημέρες ένα ...μοναδικό δώρο! Ο Παύλος Χουζανάς, πατέρας του Αλέξη, μας έστειλε αντίγραφο ενός CD-ROM με ασκήσεις για την αντίληψη που έχει φτιάξει ο ίδιος, αρχικά, για τον γιο του Αλέξη. Πρόκειται για μία σειρά ασκήσεων που βασίζονται στην αντίληψη χώρου, χρόνου, σχημάτων, χρωμάτων, αλλά και σε περισσότερο πολύπλοκες νοητικές λειτουργίες, όπως η σύνθεση αντίληψης - εμπειρίας (π.χ. τουλίπα = βολβός) και η ταύτιση εικόνων με τη λέξη του αντικειμένου που απεικονίζουν.

Μελετήσαμε προσεκτικά το CD-ROM και τις οδηγίες χρήσης που το συνοδεύουν και εντυπωσιαστήκαμε! Είναι μία πρωτότυπη και λειτουργική υλοποίηση σαν αυτές που αγοράζουμε από καλά βιβλιοπωλεία! Το CD-ROM λειτουργεί με ευχρηστία, τα παιχνίδια φαίνονται πολύ μελετημένα, ενώ είναι θαυμάσια επενδυμένα με ζωηρά χρώματα, πρωτότυπους ήχους και παιδικά τραγούδια.
Ο Παύλος Χουζανάς, κατασκευαστής του CD-ROM "Alexis" (που φέρει το όνομα του γιου του) διέθεσε προς το NOESI.gr εντελώς δωρεάν τρία αντίγραφα του CD-ROM με τα παιχνίδια. Αντίγραφο του CD-ROM μαζί με τις οδηγίες χρήσης, που το συνοδεύουν, καταχωρήθηκαν ήδη στη νεοσύστατη βιβλιοθήκη του NOESI.gr! Ευχαριστούμε θερμά τον Κο Χουζανά για την εξαιρετικά πολύτιμη συνεισφορά του!
Με την άδεια του Κου Χουζανά, μπορούμε να δώσουμε δωρεάν το CD-ROM αυτό σε οποιοδήποτε γονέα παιδιού με ή χωρίς αυτισμό ενδιαφέρεται να το χρησιμοποιήσει. Το NOESI.gr άλλο που δε θέλει να μοιράσει το CD-ROM με τα παιδικά παιχνίδια σε όσα περισσότερα μέλη του ενδιαφέρονται! Θα πρέπει να οργανώσουμε, βεβαίως, την αποστολή των CD-ROM ταχυδρομικά.

Εάν ενδιαφέρεστε για το CD-ROM επικοινωνήστε με το NOESI.gr, στείλτε μας την ταχυδρομική διεύθυνσή σας και δώστε μας λίγο χρόνο για να σας το στείλουμε. Επίσης, θα θέλαμε να μας περιγράψετε το σκοπό για τον οποίο θα το χρησιμοποιήσετε.

 πηγή: www.noesi.gr

Tι είναι τα βαρέα μέταλλα

Tι είναι τα βαρέα μέταλλα
Βαρέα ονομάζονται τα μέταλλα με ατομικό βάρος μεγαλύτερο αυτού του σιδήρου (Fe). Ο όρος "βαρέα μέταλλα", παρότι περιλαμβάνει πολλά άλλα, αναφέρεται κυρίως στον μόλυβδο (Pb), τον υδράργυρο (Hg), τον χαλκό (Cu), το κάδμιο (Cd), και το χρώμιο (Cr). Τα βαρέα μέταλλα είναι φυσικά συστατικά του φλοιού της γης. Δεν μπορούν να διασπαστούν σε απλούστερες μορφές ή να καταστραφούν.
Πολλά από αυτά τα μέταλλα σε μικρές ποσότητες είναι απαραίτητα για τη δράση των βιταμινών και τις ζωτικές λειτουργίες. Σε μεγάλες ποσότητες προκαλούν σειρά δυσμενών επιδράσεων. 

Η Γη εκτός ελέγχου!

Ολα τα κομμάτια του παζλ οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο μαγνητικός μας άξονας ακολουθεί τελευταία μια συμπεριφορά έξω απ΄ τα συνηθισμένα. Ποιες μπορεί να είναι οι γεωλογικές επιπτώσεις και ποιον ρόλο παίζει το κινεζικό «Φράγμα των Τριών Φαραγγιών»;



Σχετίζονται οι «μαζικές αυτοκτονίες» πουλιών και ψαριών (γαλάζια σημαιάκια) με αιφνίδια διαταραχή του μαγνητικού χάρτη της Γης; (ένθετος, επάνω δεξιά)
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στις 11.00 τη νύχτα, χιλιάδες μαυροπούλια άρχισαν να... πέφτουν βροχή στις στέγες και στους δρόμους της μικρής αμερικανικής πόλης Βeebe του Αρκάνσας. Τις αμέσως επόμενες ημέρες οι ορνιθολόγοι που εξέτασαν τα πτώματα αποφάνθηκαν ότι δεν πέθαναν από δηλητηρίαση ή ασθένεια, αλλά συνεπεία της πτώσης τους. Δηλαδή, ότι τα πουλιά αυτά- που πετούν σε σμήνη- στράφηκαν όλα μαζί προς...
τη Γη! Γιατί άραγε; Τι ήταν αυτό που τα αποπροσανατόλισε τόσο, και μάλιστα νυχτιάτικα, ώστε να ορμήσουν στο ναδίρ;

Το πρώτο βίντεο της ‘νέας εποχής’ του MTV είναι μασονικό



Στο βίντεο είναι το κομμάτι "Pow Pow" των LCD Soundsystem, όπου εμφανίζεται η ηθοποιός Anna Kendrick(γνωστή για τις ταινίες ‘Twilight’).

Αυτό το video clip των LCD Soundsystem, "...σύμφωνα με άρθρο του Vulture, είναι σημαντικό γιατί σηματοδοτεί την Αρχή Μιας Νέας Εποχής για το είδος και την επιστροφή του MTV στο "Μ" του ονόματός του. Η συνταγή περιλαμβάνει .....

χρηματοδότηση ακριβών παραγωγών από το ίδιο το δίκτυο, με γνωστά ονόματα μπροστά και πίσω από τις κάμερες και απώτερο σκοπό τα video clip να γίνουν ξανά το αντίπαλο δέος της YouTube προχειρότητας…»(Πηγή).

Ακολουθεί