Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011

Τα οφέλη του θηλασμού είναι πολλά??

Κυρία Μπαλατσινού τις προτάσεις σας περί θηλασμού να τις κρατήσετε για τον ευατό σας...
Ο θηλασμός είναι δικαίωμα του βρέφους και είναι απαραίτητος για τους πρώτους 6 μήνες και από εκεί και πέρα όσο θέλει το παιδί και η μητέρα...
Τουλάχιστόν υπερασπιστείτε  λίγο παραπάνω τον τίτλο του άρθρου σας.

Τα οφέλη του θηλασμού είναι πολλά


Το μητρικό γάλα από τη φύση του προορίζεται για το μωρό σας. Είναι εύπεπτο, δεν έχει μικρόβια, δίνει αντισώματα στο παιδί και μειώνει τις εντερικές λοιμώξεις. Επίσης από οικονομικής πλευράς δεν κοστίζει τίποτα.
Tα παιδιά που δεν θηλάζουν, έχουν την τάση πολλές φορές να γίνουν παχύσαρκα και παρουσιάζουν περισσότερες αλλεργικές αντιδράσεις.Εκτός από τη καλή υγεία του μωρού που βοηθάει και την ίδια την μητέρα. O θηλασμός συνεισφέρει στη γρήγορη επαναφορά της μήτρας μετά την γέννα, αφού διακόπτετε ο έμμηνος κύκλος κι έτσι αποφεύγεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό η πιθανότητα νέας εγκυμοσύνης.
Το πιο σημαντικό από όλα όμως είναι η μοναδική επαφή με το μωρό. Από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής μου ήταν ο θηλασμός των τριών παιδιών μου. Η στιγμή που είστε οι δύο σας είναι μοναδικά συγκινητική. Εκείνες τις στιγμές τίποτα άλλο δεν έχει σημασία μπροστά σε αυτό το μεγαλείο της φύσης! Μεγαλώνει το συναισθηματικό δέσιμο και την επικοινωνία. Η ψυχική ευφορία είναι απερίγραπτη!
Προτείνω να θηλάζετε από 40 ημέρες μέχρι 3 μήνες.

Πήγη 

Απαγορεύτηκαν τα πλαστικά μπιμπερό (Επιτέλους)

Οι επιστήμονες της έχουν κηρύξει πόλεμο, οι μεγαλοβιομηχανίες την υπερασπίζονται και οι γονείς εξακολουθούν να μην ξέρουν τι να κάνουν...
Ο λόγος για την περιλάλητη χημική ουσία «Δισφαινόλη Α» (bisphenol Α ή ΒΡΑ) -η χρήση της οποίας για την κατασκευή πλαστικών μπιμπερό έχει απαγορευτεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης: απαγορεύεται εφεξής σε όλη την Ε.Ε. λόγω ενδεχόμενων επιβλαβών επιπτώσεων που μπορεί να έχει σε βρέφη και μικρά παιδιά. 

Η «Δισφαινόλη Α»
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (http://eur-lex.europa.eu), με ανακοίνωσή της, ουσιαστικά συνιστά στους γονείς να χρησιμοποιούν στο εξής γυάλινα μπιμπερό για τα βρέφη, καθώς από 1 Μαΐου τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση σε όλη την Ευρώπη των μπιμπερό από πλαστικό. Οπως ενημερώνει σχετικά η γενική διεύθυνση του Γενικού Χημείου του Κράτους, «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προέβη στην ανωτέρω απαγόρευση εκτιμώντας ότι υπάρχει αβεβαιότητα όσον αφορά την πρόκληση δυσμενών επιπτώσεων από την έκθεση των βρεφών στη Δισφαινόλη Α μέσω των πολυκαρβονικών μπουκαλιών βρεφικής διατροφής».
Από 1 Ιουνίου 2011, μάλιστα, η Ε.Ε. θέτει σε απαγόρευση και τις σχετικές εισαγωγές από τρίτες χώρες.
Η Δισφαινόλη Α είναι το κύριο συστατικό του πολυανθρακικού πλαστικού, του διαφανούς και ανθεκτικού είδους πλαστικού που χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες για την κατασκευή προϊόντων καθημερινής χρήσης, όπως δοχεία φαγητού, πλαστικά μπουκάλια, κονσέρβες. Παρότι μέχρι πρόσφατα θεωρείτο αβλαβής, τα τελευταία χρόνια επιστημονικές έρευνες έδειξαν ότι όταν η ουσία αυτή εισέλθει στον οργανισμό, διαταράσσει σοβαρά την ενδοκρινική ισορροπία του. 

Πηγή