Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Ο αποκλειστικός θηλασμός βλάπτει; Ποιοι έκαναν την έρευνα και γιατί πρέπει να τους αμφισβητήσουμε;

Μπορεί να είδατε την έρευνα δημοσιευμένη στο Βήμα (που δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστο σε ότι αφορά διατροφικές πληροφορίες). Οι ερευνητές λοιπόν συγκέντρωσαν διάφορες παλιότερες έρευνες και έβγαλαν το συμπέρασμα ότι βρέφη που θηλάζουν αποκλειστικά τους πρώτους 6 μήνες είχαν κίνδυνο να παρουσιάσουν αναιμία αλλά και αλλεργίες. Η μελέτη παρουσιάζεται εδώ, και φαίνεται ότι οι ερευνητές έκαναν μια επιλεκτική ανασκόπηση ερευνών. Βασικά το κείμενο-μελέτη φαίνεται να απευθύνεται στο Υπουργείο Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας το οποίο έχει υιοθετήσει τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που συστήνει να γίνεται αποκλειστικός θηλασμός τους πρώτους 6 μήνες, και αυτό δεν αρέσει στις εταιρίες που παράγουν παιδικές τροφές, και θέλουν το υπουργείο να αναθεωρήσει αυτή την απόφαση. H Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια Τροφίμων που δεν φημίζεται για την αντικειμενικότητα αναφέρει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος το να δώσει κανείς στο βρέφος άλλες τροφές από τους 4 μήνες (αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και καλύτερο). Το πρόβλημα εδώ είναι το εξής: στο τέλος της μελέτης αναφέρεται ότι 3 από τους 4 συγγραφείς "έχουν εργαστεί ως σύμβουλοι ή / και έχουν λάβει χρηματοδότηση για έρευνες τους από εταιρείες που κατασκευάζουν τα παρασκευάσματα για βρέφη και παιδικές τροφές, τα τελευταία 3 χρόνια". Με λίγα λόγια οι ερευνητές έχουν χρηματοδοτηθεί από τις εταιρίες που παρασκευάζουν συμπληρωματικές παιδικές τροφές και γάλατα. Να τους εμπιστευτούμε; 

http://natofao.blogspot.com/

Δωρεὰν προγράμματα "τσιπαρίσματος" παιδιῶν ἀπὸ τοὺς Μασωνικὲς Στοὲς τῶν ΗΠΑ

Στὴν Ἀμερικὴ μπορεῖ ἀκόμα τὸ γενικὸ τσιπάρισμα ὅλων τῶν παιδιῶν νὰ μὴν ἔχει ἐπιβληθεῖ διὰ τοῦ νόμου, ἀλλὰ τὰ πράγματα ὁδηγοῦνται πρὸς τὰ ἐκεῖ. Ἀργὰ ἢ γρήγορα τὸ τσιπάρισμα θὰ εἶναι γεγονός. όπως στὰ ζῶα.

"Η Ελλάδα πρέπει να εξαφανιστεί!" Δεν μπορώ να ξέρω πόσα από τα παρακάτω αληθεύουν! Φοβάμαι όμως ότι είναι πολλά!αι πολλά!


«What uncle Sam really wants..» Είναι ο τίτλος από ένα μικρό βιβλιαράκι που πρωτοκυκλοφόρησε το 1986 και έκτοτε επανεκδίδεται συνεχώς. Το έγραψε ο Νόαμ Τσόμσκι (όταν ήταν στα φόρτε του) και δείχνει τον τρόπο που εφαρμόζεται η αμερικανική εξωτερική πολιτική. Βασικός άξονας ήταν και παραμένει η φιλοσοφία του Χένρι Κίσινγκερ, ίσως του μεγαλύτερου δολοπλόκου πολιτικού που πέρασε από τον.... πλανήτη μας.

Σταματήστε την Κατευθυντήρια Οδηγία για τα Παραδοσιακά Φαρμακευτικά Προϊόντα Φυτικής Προέλευσης

Ελληνική μετάφραση του "Stop the Traditional Herbal Medicinal Products Directive"


The People forbid the EU forbidding herbs

Δημοσιευμένο από την Heidi Stevenson στις 12 Οκτωβρίου 2010
Κατηγορία: Πολιτικά Δικαιώματα
Περιοχή: Ευρώπη
Στόχος: Comité Επιτροπή Αιτήσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης
Υπογράψτε την αίτηση εδώ.

"ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΕ ΔΙΟΞΙΝΗ"

Ρεπορτάζ: Χάρης Καρανίκας-Μάρθα Καϊτανίδη
(απο ΤΑ ΝΕΑ)
Tρώµε τρόφιµα µε διοξίνη και δεν υπάρχει στην πραγµατικότητακανένας τρόπος προστασίας: Τα ελληνικά τρόφιµα µπορεί να έχουν πολύ χαµηλά επίπεδα διοξίνης σε σχέση µε τους ευρωπαϊκούς µέσους όρους, όµως τα επίπεδα συγκέντρωσης της καρκινογόνου ουσίας στο µητρικό γάλα των...
Eλληνίδων αλλά και στο αίµα Ελλήνων και Ελληνίδων δεν είναι ανάλογα µικρό.