Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ??????

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ: κόβονται τα παιδικά εμβόλια
28/09/2010 - 11:10
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται στην alfavita από παιδίατρους η κυβέρνηση έχει πάρει την απόφαση να κόψει πολλά από τα βασικά εμβόλια που γίνονται στα παιδιά για την προστασία της υγείας τους αλλά και της δημόσιας υγείας γενικότερα.
Μέχρι σήμερα τα εμβόλια είναι δωρεάν, χρηματοδοτούνται 100% από το κράτος έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα εμπόδιο ακόμη και για τους φτωχότερους γονείς για να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.
http://z.about.com/d/autism/1/0/k/-/-/-/vaccination.jpg
Σύμφωνα με τις πηγές μας μέσα στο μήνα Οκτώβριο (το πολύ με το νέο έτος) θα κοπούν τα περισσότερα εμβόλια με αποτέλεσμα οι γονείς να πρέπει να τα πληρώνουν από την τσέπη τους. Ενδεικτικά σας λέμε ότι το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου κοστίζει 75 ευρώ. Ένα παιδί μέχρι τα 6 του χρόνια πρέπει να κάνει γύρω στα 20 εμβόλια (μαζί με τις δόσεις) και αν είναι και κορίτσι στα 9 του και αυτό για τον καρκίνο της μήτρας.
http://www.sfbaypeds.com/storage/website-images/vaccination.jpg
Σύμφωνα με τις πηγές μας η κυβέρνηση σκοπεύει με αυτή την ανισόρροπη κίνηση να εξοικονομήσει κάποια εκατομμύρια ευρώ τα οποία όμως οι φαρμακοβιομηχανίες ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΣΤΕΡΗΘΟΥΝ. Αφού η πλήρης ανοσοποίηση ενός παιδιού θα κοστίζει πλέον 1200 ευρώ - αν οι τιμές δεν αυξηθούν - αντί η κυβέρνηση να τα πληρώσει στις εταιρίες, θα τα δώσουν οι γονείς από την τσέπη τους. Αυτό, όμως, αποτελεί αντισυνταγματική - φορολογική αδικία αφού το κράτος λαμβάνει, μέσω των φόρων, τα χρήματα για την προστασία της δημόσιας υγείας από όλους τους πολίτες και τώρα ζητάει να επομιστούν τα έξοδα μονομερώς οι γονείς. Γιατί δεν λέει και στους εφοπλιστές να χτίσουν και να ανακαινίσουν με δικά τους χρήματα τα λιμάνια αλλά τα χτίζει με τα λεφτά των φορολογουμένων;
Αν σε εμάς και σε εσάς φαίνεται φυσιολογικό να εμβολιάσουμε τα παιδιά μας, έστω με με το μισθό δύο μηνών, να είστε σίγουροι ότι μεγάλος αριθμός φτωχών οικογενειων, που όσο πάνε και πληθαίνουν, θα επιλέξει να μην τα εμβολιάσει. Όπως έγινε και με τα αυτοκίνητα, όταν έγινε η αύξηση των τελών κυκλοφορίας. Η κυβέρνηση περίμενε να αυξήσει τα έσοδα και ο κόσμος παρόπλισε τα αυτοκίνητά του.
Όμως τα παροπλισμένα αυτοκίνητα δεν είναι επικίνδυνα ούτε για τη δημόσια υγεία, ούτε για τη ζωή των παιδιών μας.
Χ.Ν.


 Πηγή :http://www.alfavita.gr