Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Τα οφέλη του θηλασμού είναι πολλά??

Κυρία Μπαλατσινού τις προτάσεις σας περί θηλασμού να τις κρατήσετε για τον ευατό σας...
Ο θηλασμός είναι δικαίωμα του βρέφους και είναι απαραίτητος για τους πρώτους 6 μήνες και από εκεί και πέρα όσο θέλει το παιδί και η μητέρα...
Τουλάχιστόν υπερασπιστείτε  λίγο παραπάνω τον τίτλο του άρθρου σας.

Τα οφέλη του θηλασμού είναι πολλά


Το μητρικό γάλα από τη φύση του προορίζεται για το μωρό σας. Είναι εύπεπτο, δεν έχει μικρόβια, δίνει αντισώματα στο παιδί και μειώνει τις εντερικές λοιμώξεις. Επίσης από οικονομικής πλευράς δεν κοστίζει τίποτα.
Tα παιδιά που δεν θηλάζουν, έχουν την τάση πολλές φορές να γίνουν παχύσαρκα και παρουσιάζουν περισσότερες αλλεργικές αντιδράσεις.Εκτός από τη καλή υγεία του μωρού που βοηθάει και την ίδια την μητέρα. O θηλασμός συνεισφέρει στη γρήγορη επαναφορά της μήτρας μετά την γέννα, αφού διακόπτετε ο έμμηνος κύκλος κι έτσι αποφεύγεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό η πιθανότητα νέας εγκυμοσύνης.
Το πιο σημαντικό από όλα όμως είναι η μοναδική επαφή με το μωρό. Από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής μου ήταν ο θηλασμός των τριών παιδιών μου. Η στιγμή που είστε οι δύο σας είναι μοναδικά συγκινητική. Εκείνες τις στιγμές τίποτα άλλο δεν έχει σημασία μπροστά σε αυτό το μεγαλείο της φύσης! Μεγαλώνει το συναισθηματικό δέσιμο και την επικοινωνία. Η ψυχική ευφορία είναι απερίγραπτη!
Προτείνω να θηλάζετε από 40 ημέρες μέχρι 3 μήνες.

Πήγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου