Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Λογισμικό "ALEXIS": Παιχνίδια για τον υπολογιστή για παιδιά με αυτισμό!

Παραλάβαμε πριν μερικές ημέρες ένα ...μοναδικό δώρο! Ο Παύλος Χουζανάς, πατέρας του Αλέξη, μας έστειλε αντίγραφο ενός CD-ROM με ασκήσεις για την αντίληψη που έχει φτιάξει ο ίδιος, αρχικά, για τον γιο του Αλέξη. Πρόκειται για μία σειρά ασκήσεων που βασίζονται στην αντίληψη χώρου, χρόνου, σχημάτων, χρωμάτων, αλλά και σε περισσότερο πολύπλοκες νοητικές λειτουργίες, όπως η σύνθεση αντίληψης - εμπειρίας (π.χ. τουλίπα = βολβός) και η ταύτιση εικόνων με τη λέξη του αντικειμένου που απεικονίζουν.

Μελετήσαμε προσεκτικά το CD-ROM και τις οδηγίες χρήσης που το συνοδεύουν και εντυπωσιαστήκαμε! Είναι μία πρωτότυπη και λειτουργική υλοποίηση σαν αυτές που αγοράζουμε από καλά βιβλιοπωλεία! Το CD-ROM λειτουργεί με ευχρηστία, τα παιχνίδια φαίνονται πολύ μελετημένα, ενώ είναι θαυμάσια επενδυμένα με ζωηρά χρώματα, πρωτότυπους ήχους και παιδικά τραγούδια.
Ο Παύλος Χουζανάς, κατασκευαστής του CD-ROM "Alexis" (που φέρει το όνομα του γιου του) διέθεσε προς το NOESI.gr εντελώς δωρεάν τρία αντίγραφα του CD-ROM με τα παιχνίδια. Αντίγραφο του CD-ROM μαζί με τις οδηγίες χρήσης, που το συνοδεύουν, καταχωρήθηκαν ήδη στη νεοσύστατη βιβλιοθήκη του NOESI.gr! Ευχαριστούμε θερμά τον Κο Χουζανά για την εξαιρετικά πολύτιμη συνεισφορά του!
Με την άδεια του Κου Χουζανά, μπορούμε να δώσουμε δωρεάν το CD-ROM αυτό σε οποιοδήποτε γονέα παιδιού με ή χωρίς αυτισμό ενδιαφέρεται να το χρησιμοποιήσει. Το NOESI.gr άλλο που δε θέλει να μοιράσει το CD-ROM με τα παιδικά παιχνίδια σε όσα περισσότερα μέλη του ενδιαφέρονται! Θα πρέπει να οργανώσουμε, βεβαίως, την αποστολή των CD-ROM ταχυδρομικά.

Εάν ενδιαφέρεστε για το CD-ROM επικοινωνήστε με το NOESI.gr, στείλτε μας την ταχυδρομική διεύθυνσή σας και δώστε μας λίγο χρόνο για να σας το στείλουμε. Επίσης, θα θέλαμε να μας περιγράψετε το σκοπό για τον οποίο θα το χρησιμοποιήσετε.

 πηγή: www.noesi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου