Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Ομοιοπαθητική – για παιδιά υγιή και ελεύθερα

Η Ομοιοπαθητική είναι μια ολιστική θεραπευτική μέθοδος, μία θεραπευτική Τέχνη εντελώς φυσική, χωρίς παρενέργειες. Δεν  δημιουργεί εθισμό  και είναι φιλική προς τον άνθρωπο. Εξαιτίας αυτών των πλεονεκτημάτων  είναι σαφώς κατάλληλη για ομάδες όπως τα παιδιά, οι έγκυες γυναίκες και οι ηλικιωμένοι.

Είναι κοινό μυστικό πως τα παιδιά είναι ένα από τα ισχυρότερα αγοραστικά κοινά. Κανένας δεν θα κάνει οικονομία αν πρόκειται για το καλό του παιδιού του και σ’ αυτό ακριβώς το γεγονός έχουν στηριχτεί οικονομίες! Η συμβατική ιατρική με την πολυφαρμακία και τους εμβολιασμούς στα παιδιά καταφέρνει να δημιουργήσει σε αυτή ακόμα την τρυφερή βρεφική ηλικία ισόβιους ασθενής – πελάτες. Τα περισσότερα παιδιά σήμερα έχουν δοκιμάσει τόση χημεία που έχουν καταντήσει χημικά απόβλητα!



Ασθένειες του ανοσοποιητικού όπως οι αλλεργίες, το άσθμα, ο παιδικός διαβήτης, ο καρκίνος αλλά και  προβλήματα συμπεριφοράς, νοητικά, ψυχικά  και άλλες σοβαρές χρόνιες παθήσεις είναι επακόλουθο της καταπίεσης των συμπτωμάτων με τη συμβατική ιατρική αλλά και επίπτωση των εμβολιασμών.
Ο  οργανισμός μας, όπως και των παιδιών μας,  έχει έναν εσωτερικό γιατρό και έναν μηχανισμό αυτοάμυνας. Όταν ο οργανισμός δεχτεί κάποιο εξωτερικό  στρες (όπως έναν ιό, ένα μικρόβιο, κάποια έκθεση στο κρύο, κακή διατροφή, επίπληξη, στενοχώρια κ.α.) το ανέχεται μέχρι ένα σημείο κορεσμού. Μέχρι εκείνο το σημείο μπορεί ο οργανισμός να το διαχειριστεί και όσο και να κλονιστεί η ομοιόστασή του  (υγεία του) μπορεί σταδιακά να επανέλθει , να ισορροπήσει και να εξουδετερώσει τα συμπτώματα τα οποία δημιουργήθηκαν από τη συγκεκριμένη διαταραχή. Εάν το στρες είναι πολύ μεγάλο ή συνεχίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο οργανισμός του παιδιού  θα περάσει το σημείο κορεσμού – αντοχής του και τότε δεν θα μπορέσει, έτσι απλά και χωρίς βοήθεια, να αυτό-θεραπευτεί και να επανέλθει στην ισορροπία του. Εκεί έχουμε την εγκαθίδρυση στον οργανισμό μόνιμων συμπτωμάτων που ταλαιπωρούν τα παιδιά μας  καιρό.
Ο οργανισμός μας έχει την τάση να κάνει οικονομία, άρα το όργανο που θα νοσήσει, αν δεν είναι κυρίως το δέρμα, θα είναι στην αρχή κάποιο όργανο που δεν είναι και τόσο ζωτικής σημασίας για τον οργανισμό ( π.χ. μύτη – αμυγδαλές – αυτιά – στόμα). Θα θυσιάσει δηλαδή ο οργανισμός αυτό το όργανο για την υπόλοιπη, κατά το δυνατόν καλύτερη, επιβίωση του. Η Ιατρική τώρα, με τα χημικά φάρμακα, που δρα τοπικά και σε οργανικό επίπεδο, καταπιέζει ένα σύμπτωμα που απλά βγήκε για να αποφορτίσει μια έντονη εσωτερική διαταραχή που προέκυψε από το στρεσογόνο παράγοντα. Το αποτέλεσμα ενός τέτοιου τραγικού λάθους είναι να πάει βαθύτερα η διαταραχή, αφού επιπροστέθηκε και ο στρεσογόνος παράγοντας από τα χημικά φάρμακα, με αποτέλεσμα αργότερα να εμφανιστεί δυσλειτουργία και ασθένεια σε ένα όργανο ζωτικότερης για τον οργανισμό σημασίας από το  προηγούμενο.  Για αυτό  πολλά παιδιά  πάσχουν από αναπνευστικά χρόνια προβλήματα όπως το άσθμα, οι αλλεργίες και οι βρογχίτιδες γιατί  καταπίεσαν με χημικά φάρμακα απλές ιώσεις από τη μύτη, το λαιμό και τα αυτιά! Δεν είναι λοιπόν να απορούμε γιατί τα τελευταία χρόνια τα παιδιά μας σε επίπεδο υγείας  συνεχώς χειροτερεύουν και μικρά παιδιά  πάσχουν από απίστευτα σοβαρές νόσους. Όλα αυτά είναι το αποτέλεσμα της συνεχούς καταπίεσης της Κλασσικής Ιατρικής!
Ένας άλλος  κύριος λόγος που αυτά συμβαίνουν είναι η καταστολή του ανοσοποιητικού τους συστήματος λόγω των εμβολιασμών! Τα εμβόλια,  εκτός από τις σοβαρές παρενέργειες που προκαλούν, αποκαλύπτεται σταδιακά ( από τις στατιστικές που δυστυχώς αποκρύπτονται από τα μάτια του ευρύτερου κοινού), ότι η αποτελεσματικότητά τους είναι  μόνο υποθετική. Αν σήμερα ζητήσεις  από ένα παιδίατρο να σου υπογράψει ότι αναλαμβάνει πλήρως να σε αποζημιώσει από οποιοδήποτε βλάβη υποστεί το παιδί σου, εξαιτίας του εμβολιασμού, το σίγουρο είναι ότι θα αρνηθεί κατηγορηματικά. Ο  ίδιος γνωρίζει τις παρενέργειες και κάποιες από τις επιπτώσεις και παρόλο που είναι υποχρεωμένος να τις αναφέρει στους γονείς ποτέ δεν το κάνει.
Σε μελέτη και έρευνα (όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υποστήριξης της Υγείας) που έγινε από το 1999 έως το 2004  σε χώρες όπως Γαλλία, Μ. Βρετανία, Βέλγιο, Ολλανδία και Γερμανία, με στοιχεία του EFVV (Ευρωπαϊκό φόρουμ Επαγρύπνησης για τους εμβολιασμούς), διαπιστώθηκαν σοβαρές περιπλοκές από εμβολιασμούς οι οποίοι δεν αναγνωρίστηκαν ως βλάβες από εμβολιασμούς και δεν συμπεριληφθήκαν στην στατιστική μέτρηση.  Όσο περισσότερες ήταν οι δόσεις  του εμβολίου τόσο πιο έντονες γινόταν οι επακόλουθες ασθένειες. Μετά από εμβολιασμό παρατηρούνται πιο πολύπλοκες ασθένειες και πολλές κυρίως αυτοάνοσες. Αυτό δείχνει πως τα εμβόλια τείνουν να προκαλούν μια καταστροφή νέου τύπου στην υγεία του ευρύτερου πληθυσμού από ασθένειες  που τις  αποκαλούμε « παθήσεις   των εμβολιασμένων λαών».
Ο φόβος των γονιών από την άλλη και η ανάγκη τους να κοιμούνται ήσυχοι το βράδυ (δίνοντας ίσως την αντιβίωση και το αντιπυρετικό  στο άρρωστο από γρίπη  και σαφώς εμβολιασμένο παιδί τους) έχει ενισχύσει τις τσέπες των φαρμακοβιομηχανιών που ακριβώς σε αυτό το φόβο έχουν στήσει ολόκληρες διαφημιστικές καμπάνιες !
Είμαστε υπεύθυνοι απέναντι στα παιδιά μας που δεν γίνεται να είναι τα θύματα των δικών μας ανασφαλειών, φοβιών, ανευθυνότητας και άγνοιας! Πριν οδηγήσουμε τα παιδιά μας μπροστά σε κάποιο χημικό σκεύασμα με τόσες παρενέργειες και επιπτώσεις είναι προτιμότερο να δοκιμάσουμε πιο ήπιες και πιο αποτελεσματικές θεραπευτικές μεθόδους και μια από αυτές είναι σίγουρα και η Ομοιοπαθητική.
Τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα  προέρχονται από το φυτικό ή από το ζωικό βασίλειο και από ορυκτά. Δεν έχουν χημικά πρόσθετα και δεν έχουν καμία σχέση με τα χημικά φάρμακα που επιδρούν στον οργανισμό κατασταλτικά καταπολεμώντας μόνο το τοπικό σύμπτωμα. Αντιθέτως ενισχύουν όλο τον οργανισμό του παιδιού στο σύνολό του ώστε να εξαφανίζεται οριστικά, ήπια και με φυσικό τρόπο, το αίτιο που προκαλεί την ασθένεια. Δεν παρουσιάζουν καμιά απολύτως παρενέργεια λόγω του μεγάλου βαθμού αραίωσής τους απεναντίας με τη διαδικασία παρασκευής τους έχουν αυξημένη θεραπευτική δράση. Θεραπεύουν σύντομα, άμεσα και αποτελεσματικά σε οξείες ασθένειες εκεί που θα είχαν χορηγηθεί αντιβιοτικά,  κορτιζόνη και άλλα ισχυρά χημικά φάρμακα με όλες τους τις παρενέργειες. Σε χρόνιες ασθένειες τα ομοιοπαθητικά φάρμακα θεραπεύουν το αίτιο που τις έχει προκαλέσει και έτσι το παιδί απαλλάσσεται μια για πάντα από την ασθένειά του.
Η εφαρμογή της Ομοιοπαθητικής σε βρέφη, ζώα και φυτά είναι η περίτρανη απόδειξή για την επιστημονικότητα και αποτελεσματικότητά της γιατί σε αυτές τις ομάδες δεν μπορούμε να έχουμε το φαινόμενο του πλασέμπο ούτε την αυθυποβολή του ασθενούς!
Η Ομοιοπαθητική βοηθά το παιδί να αποκτήσει ένα πολύ δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα και ένα σύστημα αυτό – ίασης και θεραπείας για να απαλλαγεί από αυτοάνοσα νοσήματα  και ευαισθησίες. Βοηθά το παιδί να απαλλαχτεί από τάσεις  και προδιαθέσεις προς κάποιες παθήσεις επεμβαίνοντας στο DNA και αλλάζοντας το.  Εξισορροπεί ενεργειακά το παιδί χαρίζοντάς του μια γερή κράση.  Επίσης  παρέχει μια ουσιαστική προστασία από τις ασθένειες χωρίς να χρειάζεται ο επικίνδυνος  και αναποτελεσματικός  εμβολιασμός.
Βοηθάει το παιδί να ξεπεράσει  και να αντιμετωπίσει στρεσογόνα βιώματα από το άμεσο περιβάλλον του,  από την εμβρυακή του ηλικία και κατά τον τοκετό του. Για  να θεραπευτεί πραγματικά το παιδί , πρέπει να το θεραπεύσουμε σε όλα τα επίπεδα. Αυτό  που έχουμε να κάνουμε είναι να βρούμε το αίτιο της βασικής διαταραχής του. Αυτό το αίτιο μπορεί να  βρίσκεται πολύ βαθιά ακόμα να είναι και κάτι που βίωσε όταν ήταν στην κοιλιά της μητέρας του! Η Κλασσική Ιατρική πολύ λίγα πράγματα μπορεί να κάνει σ’ αυτήν την κατεύθυνση. Η Ομοιοπαθητική όμως μπορεί να καταφέρει πολλά γιατί ακριβώς δρα εκεί, στο αίτιο και όχι στο αποτέλεσμα.
Η Ομοιοπαθητική δρα άμεσα στο χαρακτήρα, στη συμπεριφορά και στην ψυχολογία των παιδιών μας. Βοηθάει στην προσωπική τους ανάπτυξη και στη βελτίωση του χαρακτήρα  και της προσωπικότητάς τους. Αποκαθιστά και βελτιώνει την ψυχική τους υγεία,  τα βοηθά να έχουν την καλύτερη δυνατή αυτοσυγκέντρωση και απόδοση. Με  την Ομοιοπαθητική τα παιδιά γίνονται το καλύτερο που μπορούν γιατί γίνεται  επεξεργασία και αντιμετώπιση πολλών   προβλημάτων και ιδεών, όπως: ανάγκη για εκτίμηση, ελευθερία, ανεξαρτησία, υπερβολή, προβολή, εξάρτηση, αυτονομία, αγάπη, αυτοπεποίθηση,  αισθήσεις ορφάνιας, μοναξιάς, κατωτερότητας, καταπίεσης,  κ.α. που είναι τόσο έντονα ώστε να οδηγούν το παιδί σε προβληματική συμπεριφορά, άσχημη αντίδραση, δυσβάσταχτο άγχος, φοβίες, ανασφάλειες και ψυχοσωματικές διαταραχές.
Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά μας απαλλαγμένα από τέτοιες ιδέες, ανασφάλειες και φοβίες μπορούν να καταλάβουν καλύτερα τον κόσμο γύρω τους αλλά και τον εαυτό τους υγιή και ελεύθερα!

(Γρηγορίου Αρετή,  Ομοιοπαθητικός – Εναλλακτική Θεραπεύτρια)
Πηγή:http://ariadni144.wordpress.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου