Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ "ΜΟΝΣΑΝΤΟ"

Η Εταιρεία που ξεκίνησε ως εταιρεία παραγωγής χημικών ,η εταιρεία που παρήγαγε το Agent Orange ,το κλοφέν ,το Roundup ,η εταιρεία που έρευνες της «απέδειξαν» ότι η διοξίνες δεν είναι καρκινογόνες ουσίες ,τώρα απειλεί να «βάλει» στο χέρι όλα τα τρόφιμα της γης .Και όταν λέμε όλα ,εννοούμε ΟΛΑ !!!Με αφορμή την προβολή του ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο τη εκπομπής Doc On Air «Ο Κόσμος Κατά Της Μονσάντο» τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009 στην ΕΤ1.
Από τη σελίδα του DOC ON AIR :
“Το ντοκιμαντέρ «Ο κόσμος κατά τη Μονσαντο» είναι ένα εντυπωσιακό δείγμα ερευνητικής δημοσιογραφίας για τη σκοτεινή πλευρά της παγκοσμιοποίησης. Για τους σκοτεινούς μηχανισμούς που διέπουν σήμερα την οικονομία και την καπιταλιστική ανάπτυξη. Με μια λέξη: Τη Monsanto. Τον πολυεθνικό κολοσσό που δραστηριοποιείται στην παραγωγή χημικών προϊόντων για τη γεωργία και στις γενετικά μεταλλαγμένες καλλιέργειες.
Ο κόσμος μας σύμφωνα με τη Monsanto, είναι μια ευκαιρία για ένα μεγάλο γενετικό πείραμα στην παραγωγή τροφίμων. Και για πολλά χρήματα. Το 91% των μεταλλαγμένων σπόρων παγκοσμίως, κατασκευάζεται και ανήκει στη Monsanto. Την πολυεθνική που από την ίδρυσή της, πριν 108 χρόνια, έχει τον τίτλο της πιο ρυπογόνας και επικίνδυνης στην ιστορία της βιομηχανίας. Και κατέχει ένα ακόμη ρεκόρ: των περισσότερων δικαστικών αγωγών και μηνύσεων που έχουν ασκηθεί ποτέ σε βιομηχανία. Για αιτίες που αφορούν απόκρυψη και αλλοίωση στοιχείων για τα προϊόντα της, ψευδείς πληροφορίες, για μόλυνση ολόκληρων περιοχών ακόμη και πόλεων, όπως και για δωροδοκίες σε κυβερνητικούς αξιωματούχους για να παραβλέψουν τους νόμους και τους κανονισμούς.
Τα πειστήρια για τα εγκλήματα της Monsanto βρίσκονται όλα στο αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ της Μαρί-Μονίκ Ρομπέν. Κι όμως η Monsanto αναπτύσσεται διαρκώς και τα κέρδη της αυξάνονται. Για πολύ καιρό προσπαθεί να εισέλθει και στην ευρωπαϊκή αγορά, μέσα από δημοφιλή προϊόντα όπως το επικίνδυνο φυτοφάρμακο Roundup, που χρησιμοποιείται ευρέως και στην Ελλάδα. Είναι το μπεστ-σέλερ της Monsanto και ενοχοποιείται για συμμετοχή στην ανάπτυξη καρκίνων. Το επόμενο βήμα της είναι οι μεγάλες μονοκαλλιέργειες με μεταλλαγμένους σπόρους αμφίβολης ποιότητας και ασφάλειας για τη δημόσια υγεία και για το περιβάλλον.
Ο "Κόσμος Κατά Τη Monsanto", είναι ένας κόσμος απρόσωπος, χωρίς ηθική, χωρίς κανόνες, ένας κόσμος όπου μετράει μόνο το κέρδος.”


ΤΩΡΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ (πχ. Google ) ΚΑΙ ΓΡΑΨΤΕ “Monsanto


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΣΤΕΙΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΘΕΩΡΗΣΕΤΕ ΣΑΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΘΕΩΡΙΑ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ ,ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ :
Στην αρχή θα δείτε σελίδες σχετικές με την εταιρεία ,όπως wikipedia και αμέσως μετά ,θα φρίξετε .Καταγγελίες επί καταγγελιών που ξεσκεπάζουν το «τρομακτικό» σχέδιο της ΜΟΝΣΑΝΤΟ και τα σχέδια της για τον κόσμο .Όσοι είδατε το ντοκιμαντέρ που αναφέρουμε πιο πάνω ,ήδη θα καταλάβατε πως αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου .

Αλιεύσαμε μερικά μόνο από τα «ανήκουστα» και μερικά που αφορούν τη χώρα μας (για τους πιο δύσπιστους ):

Αν όλα πάνε καλά για τον πολυεθνικό γίγαντα Monsanto, σε λίγα χρόνια ο Θεσσαλικός κάμπος, η Βοιωτία, η Φθιώτιδα, η Δυτική Πελοπόννησος και άλλες ονομαστές αγροτικές περιοχές της χώρας, θα καλλιεργούν σχεδόν αποκλειστικά τους "θαυματουργούς" μεταλλαγμένους σπόρους του. Το βαμβάκι, η πατάτα, το καλαμπόκι, η σόγια και η ελαιοκράμβη, στην αρχή, και αύριο ο καπνός, η ντομάτα -και ποιος ξέρει πόσα άλλα από τα τέρατα των εργαστηρίων της χημικής βιομηχανίας- θα ελέγχονται από το δίκτυο της Monsanto. Τα προπαγανδιστικά έντυπα της βιομηχανίας και οι άλλες μορφές δημοσίων σχέσεών της, φροντίζουν συστηματικά να "διαφωτίσουν" πολιτικούς και δημόσιους παράγοντες, γεωπόνους και αγροτικούς συνεταιρισμούς για τα νέα εμπορικά σήματα που θα κληθούν να αγοράσουν: Roundup Ready, Bollgard, NewLeaf, MaisGard θα είναι σε λίγο ορισμένα από τα νέα μας απαραίτητα αγροτικά προϊόντα. Δεν θα είναι δύσκολο άλλωστε να πειστούμε για το καλό του μέλλοντός μας αφού η εταιρεία μάς διαβεβαιώνει ότι "η σύγχρονη γεωργική βιοτεχνολογία είναι επέκταση του παραδοσιακού τρόπου βελτίωσης των φυτών"! ...ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ...


Το ενδεχόμενο να αρθούν οι απαγορεύσεις που επιβάλλουν στην παραγωγή του μοναδικού γενετικά τροποποιημένου οργανισμού, του οποίου η καλλιέργειά έχει επιτραπεί στο έδαφος της ΕΕ, όσον αφορά στην Ελλάδα και τη Γαλλία, πρόκειται να συζητήσουν τον ερχόμενο μήνα εμπειρογνώμονες της Ε.Ε.

Οι δύο χώρες έχουν χρησιμοποιήσει νομικές προβλέψεις για να απαγορεύσουν την καλλιέργεια του καλαμποκιού MON 810 που έχει αναπτύξει η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Monsanto, όμως τώρα βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα σχέδιο εντολής από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να άρουν αυτές τις εθνικές απαγορεύσεις.


Το τι μας περιμένει το γνωρίζουμε ,άραγε θα μπορέσουμε να το αποτρέψουμε ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου