Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010

ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΕΣ ΜΟΝΟ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ

Μια αξιόλογη μελέτη που δημοσιεύεται στο Cochrane Library, δεν βρήκε επωφελή στοιχεία για τους εμβολιασμούς, κατά της γρίπης, σημειώνοντας παράλληλα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δοκιμών είναι ανεπαρκής.

Οι συγγραφείς ανέφεραν ότι οι μόνοι που έχουν οφέλη είναι η βιομηχανία των φαρμάκων. Επεσήμαναν, επίσης, πως η βιομηχανία που χρηματοδοτεί τις μελέτες, έχει περισσότερες πιθανότητες να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα στο πιο έγκυρα περιοδικά. Και κάτι ακόμα: Βρήκαν περιπτώσεις σοβαρής βλάβης που προκαλείται από τα εμβόλια, παρά την ανεπαρκή αναφορά των ανεπιθύμητων παρενεργειών.

Η μελέτη, "τα εμβόλια για την πρόληψη της γρίπης σε υγιείς ενήλικες", αποτελεί "καταπέλτη" στο σύνολο της φαρμακευτικής βιομηχανίας και όσων την υποστηρίζουν, ενώ και ο κλάδος του ελέγχου των ναρκωτικών και του ιατρικού συστήματος,  στηρίζεται σε αυτά.

Και οι συγγραφείς κατέληξαν:

Τα αποτελέσματα της επισκόπησης αυτής φαίνεται να αποθαρρύνουν τη χρήση του εμβολιασμού κατά της γρίπης σε υγιείς ενήλικες, ως μέτρο ρουτίνας της δημόσιας υγείας.
Όπως οι υγιείς ενήλικες έχουν χαμηλό κίνδυνο επιπλοκών λόγω αναπνευστικής νόσου, η χρήση του εμβολίου μπορεί να μόνο να θεωρηθεί ως μεμονωμένο μέτρο προστασίας από τα συμπτώματα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.


Πηγή:http://www.liako.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου