Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ Η1Ν1 ΚΑΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Η εφημερίδα "Kansas City Star", δημοσίευσε άρθρο που αναφέρει ότι τα νέα εμβόλια γρίπης είναι διαθέσιμα και ότι ο καθένας πρέπει να προμηθευτεί από ένα. Η αρχική φράση ορίζει ένα περίεργο ήχο: "Λίγο μετά την είδηση ότι η «γρίπη των χοίρων» δεν αποτελεί, πλέον, παγκόσμια απειλή, είναι καιρός να ανασκουμπωθούμε για ένα ακόμα χτύπημα".

Το άρθρο συνεχίζει:

• Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την ασφάλεια του εμβολίου H1N1. Ενώ μερικοί ανησυχούσαν -πέρσι- ότι το πλάνο του εμβολίου, για τον ιό, δεν έχει δοκιμαστεί επαρκώς, πολλοί δηλώνουν: "Νομίζω ότι αισθάνομαι μια τεράστια άνεση με τον H1N1 εμβόλιο. Περιέχει ένα πολύ ευνοϊκό προφίλ ασφάλειας".

• "Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε", τονίζουν οι επιστήμονες. Ενα διάστημα 6 μηνών, ίσως και 1 χρόνου, είναι ικανό για να περάσει η περίοδος αιχμής του ιού.

• Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για ελλείψεις. Δεν υπάρχουν δυσλειτουργίες, καθώς τα ρινικά σπρέι είναι άφθονα και διαθέσιμα σε όλους.

Ενώ αυτό το άρθρο μπορεί να αγνοεί τις αναρίθμητες μελέτες και τα συμβάντα που έχουν αναφερθεί σε όλο τον κόσμο, για σοβαρές και ενίοτε θανατηφόρες παρενέργειες του εμβολίου, αγνοεί επίσης το επίκεντρο των ανησυχιών των πολιτών.
Στην Αυστραλία απαγόρευσαν το εμβόλιο, μετά τις σοβαρές παρενέργειες, που υπέστησαν τα παιδιά, ενώ στη  Φινλανδία υπήρξε αναστολή του εμβολίου, λόγω νευρολογικών διαταραχών, που παρουσιάστηκαν.

Υπάρχει μια μικρή ελπίδα. Οι παρατηρήσεις αναγνωστών επικαλούνται τις ίδιες ανησυχίες, οι οποίες όμως έχουν "καλυφθεί" από τα μεγαλύτερα και ισχυρότερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

http://www.liako.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου