Η εφημερίδα "Kansas City Star", δημοσίευσε άρθρο που αναφέρει ότι τα νέα εμβόλια γρίπης είναι διαθέσιμα και ότι ο καθένας πρέπει να προμηθευτεί από ένα. Η αρχική φράση ορίζει ένα περίεργο ήχο: "Λίγο μετά την είδηση ότι η «γρίπη των χοίρων» δεν αποτελεί, πλέον, παγκόσμια απειλή, είναι καιρός να ανασκουμπωθούμε για ένα ακόμα χτύπημα".
Το άρθρο συνεχίζει:
• Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την ασφάλεια του εμβολίου H1N1. Ενώ μερικοί ανησυχούσαν -πέρσι- ότι το πλάνο του εμβολίου, για τον ιό, δεν έχει δοκιμαστεί επαρκώς, πολλοί δηλώνουν: "Νομίζω ότι αισθάνομαι μια τεράστια άνεση με τον H1N1 εμβόλιο. Περιέχει ένα πολύ ευνοϊκό προφίλ ασφάλειας".
• "Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε", τονίζουν οι επιστήμονες. Ενα διάστημα 6 μηνών, ίσως και 1 χρόνου, είναι ικανό για να περάσει η περίοδος αιχμής του ιού.
• Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για ελλείψεις. Δεν υπάρχουν δυσλειτουργίες, καθώς τα ρινικά σπρέι είναι άφθονα και διαθέσιμα σε όλους.
Ενώ αυτό το άρθρο μπορεί να αγνοεί τις αναρίθμητες μελέτες και τα συμβάντα που έχουν αναφερθεί σε όλο τον κόσμο, για σοβαρές και ενίοτε θανατηφόρες παρενέργειες του εμβολίου, αγνοεί επίσης το επίκεντρο των ανησυχιών των πολιτών.
Στην Αυστραλία απαγόρευσαν το εμβόλιο, μετά τις σοβαρές παρενέργειες, που υπέστησαν τα παιδιά, ενώ στη Φινλανδία υπήρξε αναστολή του εμβολίου, λόγω νευρολογικών διαταραχών, που παρουσιάστηκαν.
Υπάρχει μια μικρή ελπίδα. Οι παρατηρήσεις αναγνωστών επικαλούνται τις ίδιες ανησυχίες, οι οποίες όμως έχουν "καλυφθεί" από τα μεγαλύτερα και ισχυρότερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
http://www.liako.gr
Τρίτη 31 Αυγούστου 2010
ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ
ΣΙΩΠΗΛΑ ΟΠΛΑ
Το παρόν άρθρο είναι μία εισαγωγή στον πόλεμο καταστροφής νοημοσύνης(ΠΚΝ), όπως αυτός γίνεται εναντίων Εθνών, Οργανισμών και ατόμων (π.χ εναντίων Κρατικών Οργανισμών, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Εκπαιδευτικού και Ερευνητικού συστήματος, Εμπορικών οργανισμών, υψηλής νοημοσύνης και γνώσεων ανθρώπων, των πολιτών, κ.α.).
Ορισμένοι μέθοδοι διεξαγωγής του ΠΚΝ περιγράφονται στο παρόν άρθρο και προτάσεις γίνονται για περαιτέρω επιστημονική έρευνα στο θέμα. Το παρόν άρθρο είναι μία επιστημονική μελέτη και παρουσιάζεται ως Εθνικά ενωτικό θέμα (καλές ιδέες μπορεί να προκύψουν από οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα ,αρκεί να είμαστε ανοικτόμυαλοι) και όχι για πιθανούς πολιτικούς διχασμούς.
Ελπίζουμε το παρόν άρθρο να διεγείρει την κριτική και πρωτότυπη σκέψη και σχετική συστηματική έρευνα στον ΠΚΝ.
Λέξεις κλειδιά: νοημοσύνη , πόλεμος , άμυνα , επίθεση , έρευνα
Σημείωση
Η παρούσα επιστημονική εργασία είναι συνέχεια του άρθρου[1] και έχει ως σκοπό μαζί με το άρθρο[1] να δημιουργήσει το υπόβαθρο για την νομική προστασία από τον Πόλεμο Καταστροφής Νοημοσύνης. Επίσης ο συγγραφέας του παρόντος άρθρου θεωρεί ότι τα Έθνη και Κράτη πρέπει να σέβονται τα Ανθρώπινα Δικαιώματα όπως αυτά διατυπώνονται στα νομικά κείμενα των Διεθνών Οργανισμών, όπως του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ.α. ,και πρέπει να γίνει προφανές ότι σε κάθε Έθνος και Κράτος υπάρχουν «καλοί» και «κακοί» άνθρωποι με την έννοια της Δικαιοσύνης και της Ηθικής. Το παρόν άρθρο αφιερώνεται στους αγώνες για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα με την ευχή για ένα Δικαιότερο μέλλον για την Ανθρωπότητα[32].
0. Περιεχόμενα
1. Ορισμοί εννοιών
2. Εισαγωγή
3. Μερικές μέθοδοι του ΠΚΝ
3.1 ¨Έλλειψη κινήτρων και αμοιβής κινήτρων(έλλειψη motivation)
3.2 ¨Έλλειψη ή καταστροφή δημιουργικής ιεραρχίας οργανισμών
3.3 ¨Έλλειψη ή καταστροφή ποιότητας γνώσεων(εκπαίδευση, πληροφοριση,κ.α)
3.4 Καταστροφικές παραγωγές Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας (ΜΜΕ)
3.5 Καταστροφικά για την δημιουργική νοημοσύνη οικοσυστήματα εργασίας και διαβιώσεως
3.6 Καταστροφικές Κρατικές πολιτικές(γραφειοκρατία, χρονοβόρες διαδικασίες, ρουσφετολογία, αναξιοκρατία, έλλειψη οργάνωσης, κ.α)
3.7 Καταστροφικές μισθολογικές νομοθεσίες για την δημιουργική νοημοσύνη
3.8 Ψυχολογικός πόλεμος σε ανθρώπους υψηλής νοημοσύνης και γνώσεων και σε ανθρώπους σε θέσεις «κλειδιά» εργασίας ( π.χ. επιστήμονες , διπλωμάτες, αξιωματικούς, δημοσιογράφους , κ.α)
3.8.1. Μέθοδοι μειώσεως ή στερήσεως της προβολής της επιστημονικής έρευνας και πρωτοπορίας
3.8.2 Εμπόδια στην δημιουργική εξέλιξη αρίστων επιστημόνων και στην
Ανάπτυξη επιστημονικών δραστηριοτήτων
3.8.3 Ψυχολογικός/Ψυχιατρικός πόλεμος σε ανθρώπους υψηλής νοημοσύνης και γνώσεων και σε ανθρώπους που κατέχουν σημαντικές θέσεις εργασίας
3.8.4 Επιδράσεις ψυχογλωσσολογίας στον ΠΚΝ
3.9 Παραβάσεις Δικαίου ενάντια προσώπων δημιουργικής νοημοσύνης
3.10 Καταστροφικές δράσεις μυστικών υπηρεσιών και συσχετιζόμενων με αυτές
Ιδιωτικών οργανώσεων , κ.τ.λ.
3.11 Καταστροφικές προπαγανδιστικές τακτικές
3.12 Καταστροφικές επιδράσεις σε οικογένεια και δημιουργική θρησκεία
3.13 ¨?λλοι μέθοδοι ΠΚΝ
4. Αντίμετρα στον πόλεμο καταστροφής νοημοσύνης
5. Επίλογος
6. Ευχαριστίες
7. Βιβλιογραφία
1. Ορισμοί εννοιών
Νοημοσύνη Ανθρώπου [1], νοούμε στο παρόν άρθρο, την ικανότητα λύσεως προβλημάτων(επιστημονικά,στρατιωτικά,κ.α) ή/και την μη τυχαία επιλογή μίας βέλτιστης(optimum) επιλογής σε πρόβλημα αποφάσεως, με χρήση ενός αλγορίθμου, ο οποίος μπορεί να περιλαμβάνει λογικές διαδικασίες, σαν την επαναληπτική(iterative) διαδικασία ερωτήσεων [Γιατί; , Διότι. , Έχει έννοια: ] για τις αιτίες που πρέπει να κατανοηθούν.[2],[3].
Νοημοσύνη Ανθρώπινου Οργανισμού [1], νοούμε την απόδοση σε λύση προβλημάτων του Οργανισμού(π.χ Κράτος, Ένοπλες Δυνάμεις, Πανεπιστήμια, Εμπορικοί Οργανισμοί,κ.α), με την έννοια της λήψεως βέλτιστων αποφάσεων ,χώρο-χρονικά και ανά περίπτωση, και την βέλτιστη εκτέλεση των αποφάσεων αυτών.
Βέλτιστη(Optimum) απόφαση [1] ,νοούμε την απόφαση εκείνη που μεγιστοποιεί την πιθανότητα για την εκπλήρωση ενός συνόλου στόχων χώρο-χρονικά και ταυτόχρονα όμως εξασφαλίζει και την εκπλήρωση των περιορισμών που έχουν τεθεί στο εν λόγω σύνολο των στόχων.
Πόλεμος Καταστροφής Νοημοσύνης[ΠΚΝ] [1], νοούμε την με δόλο ή με εγκληματική αμέλεια καταστροφή μερικώς ή ολικώς, προσωρινά ή μόνιμα της νοημοσύνης Ανθρώπου ή/και Ανθρώπινου οργανισμού. (Ο παραπάνω πόλεμος μπορεί να γίνει σε επίπεδα φυσικού προσώπου, νομικού προσώπου, Έθνους και Κράτους. Στην βαρύτατη του μορφή νομίζουμε ότι μπορεί να φθάσει έως των εγκλημάτων της προδοσίας του Έθνους και της εσχάτης προδοσίας[4])
2. Εισαγωγή
Τα πάντα στον αισθητό μας κόσμο εξαρτώνται από τους νόμους της φύσεως, από την «τύχη» και από τις αποφάσεις των ανθρώπων και των ζώων[1].
Από τους παραπάνω παράγοντες συνάγεται ότι η ανθρώπινη σκόπιμη επίδραση σε γήινο ή εξωγήινο σύστημα, στηρίζεται στην λήψη αποφάσεων και την εκτέλεση των. Ακολούθως , η κατάλληλη για τις χώρο-χρονικές ανάγκες εκλογή ενός συνόλου στόχων και η βέλτιστη επίτευξη του συνόλου των στόχων είναι βασική συνάρτηση της ανθρώπινης νοημοσύνης και της νοημοσύνης των ανθρωπίνων οργανισμών[1].
Λόγω των παραπάνω, συνάγεται ότι η καταστροφή της νοημοσύνης ανθρώπου ή/και ανθρώπινου οργανισμού, είναι δυνατόν να οδηγήσει σε καταστροφή του ανθρώπου ή/και του ανθρώπινου οργανισμού, λόγω συνεπειών «ηλιθίων» αποφάσεων των. Επιπλέον είναι δυνατόν, ο άνθρωπος ή/και ο ανθρώπινος οργανισμός με κατεστραμμένη(σε ορισμένο βαθμό) την νοημοσύνη του να γίνει πειθήνιο όργανο που να εκτελεί, πολλές φορές χωρίς καν να το καταλαβαίνει, τις εντολές του ανθρώπου ή/και του οργανισμού που κάνει ΠΚΝ εναντίων του.
Από τα παραπάνω είναι προφανής η θεμελιώδης σημασία του θέματος της αντιλήψεως και κατανοήσεως ότι γίνεται ΠΚΝ σε ανθρώπους και ανθρώπινους οργανισμούς και ακολούθως της θεμελιώδους ανάγκης της αναπτύξεως σχετικής άμυνας στον ΠΚΝ σε επίπεδο ανθρώπων, Έθνους και Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σημείωση για τον αναγνώστη/μελετητή:
Επειδή κάποιες μέθοδοι του ΠΚΝ μπορούν να ενταχθούν σε πολλές κατηγορίες, για αυτή την αιτία υπάρχει αναγκαία επανάληψη του κειμένου σε διαφορετικές κατηγορίες , για την αύξηση της λογικής πληρότητας των κατηγοριών.
3. Μερικές μέθοδοι του ΠΚΝ
Η γενική ιδέα στις μεθόδους ΠΚΝ είναι να δημιουργήσουν εμπόδια ή να μειώσουν την αποδοτικότητα της(ή των) διαδικασίας(ων) λύσεως προβλήματος(ων) στον ?νθρωπο ή/και στον Ανθρώπινο οργανισμό.
3.1 Έλλειψη κινήτρων και αμοιβής κινήτρων(έλλειψη motivation)
Όταν σε ένα οργανισμό δεν υπάρχουν κίνητρα(π.χ. οικονομική διαφοροποίηση μισθών και bonus , προώθηση στην ιεραρχία και στην κατάλληλη θέση εργασίας των ανθρώπων με τα κατάλληλα προσόντα, δημιουργία ενδιαφέροντος για την εργασία, ηθικά βραβεία, κ,α) τότε δεν δημιουργείται διάθεση για την χρήση της νοημοσύνης και για λύση προβλημάτων, αλλά προκαλείται η τάση για αδιαφορία και τεμπελιά.
Αντιθέτως τα bonus(χρηματικά βραβεία, ηθικά βραβεία, κ.α) που δίνονται αξιοκρατικά, όπως και η αξιοκρατική και αξιόλογη αμοιβή των συμβούλων, εκπαιδευτών , του επιστημονικά εκπαιδευμένου και ειδικευμένου προσωπικού, κ.α προσελκύει και αναπτύσσει το ενδιαφέρον του προσωπικού με υψηλά προσόντα και υψηλής νοημοσύνης και γνώσεων. [14],[25].
Ιδιαίτερη προσοχή και μελέτη απαιτούν οι περιπτώσεις που όχι μόνο δεν δίνονται κίνητρα για την ανάπτυξη της νοημοσύνης , αλλά αντιθέτως δίνονται αντικίνητρα με αποτέλεσμα την καταστροφή της νοημοσύνης(ΠΚΝ).Για παράδειγμα σε ένα Κράτος είναι δυνατόν να μεγιστοποιούνται τα εισοδήματα επαγγελμάτων «αποβλακώσεως» του κοινού{π.χ των τραγουδιστών που χρησιμοποιούν τραγούδια αποβλακώσεως όπως μίας φράσεως που επαναλαμβάνεται συνεχώς σε ένταση φωνής που προκαλεί πόνο στα αυτιά και καθιστά αδύνατη κάθε συναισθηματική ή λογική συνομιλία , το μονότονο των ποδοσφαιριστών (που ίσως σκόπιμα -ΠΚΝ- προβάλλονται πρώτοι στα ΜΜΕ, καθυστερώντας τις ειδήσεις ακόμα και για τις συναντήσεις των Αρχηγών Κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης), τα πολύ υψηλά ημερομίσθια εργατών με γνώσεις μίας ή δύο τάξεων Δημοτικού, κ.τ.λ}, ενώ ταυτόχρονα ελαχιστοποιούνται τα εισοδήματα ανθρώπων και επαγγελμάτων «υψηλής νοημοσύνης» που δύνανται να ανυψώσουν την νοημοσύνη του κοινού{π.χ άριστοι επιστήμονες με μεταπτυχιακά και άλλων διανοητικά και δημιουργικά εργαζομένων ανθρώπων}, με συνέπεια να είναι σχεδόν αδύνατο άριστοι επιστήμονες να αγοράζουν τα πανάκριβα επιστημονικά συγγράμματα που απαιτούνται στην επιστημονική εργασία των και η ποιότητα της ζωής των και η αξιοπρέπεια της διαβίωσης των να είναι πολύ υποβαθμισμένη και να στερούνται κοινωνικής αναγνώρισης, λόγω των οικονομικών περιορισμών που υφίστανται, με συνέπεια η νοημοσύνη των, η διάθεση για πρωτοποριακή εργασία και η αποδοτικότητα στην εργασία των να είναι υπερβολικά μειωμένες συγκριτικά με τις ικανότητες των.
Τα αποτελέσματα μακροπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα αλλά και μικροπρόθεσμα μπορεί να είναι ολέθρια για τα Εθνικά συμφέροντα διότι ελαχιστοποιούνται οι Εθνικές ικανότητες για την ανάπτυξη και πρωτοπορία του Έθνους στον Διεθνή και Εθνικό τομέα και ελαχιστοποιείται η ικανότητα η/και αποδοτικότητα της επιστημονικής ανάλυσης και βέλτιστης λύσης των προβλημάτων του Έθνους, με αποτέλεσμα να μεγιστοποιούνται οι πιθανότητες για πλήθος μελλοντικών καταστρεπτικών συνεπειών και χαμένων ευκαιριών για τα Εθνικά συμφέροντα.
Σε Εθνικό επίπεδο νομίζουμε ότι η μεγιστοποίηση των εισοδημάτων «πηγών αποβλακώσεως» με ταυτόχρονη την ελαχιστοποίηση των εισοδημάτων των «πηγών νοημοσύνης και δημιουργικών γνώσεων» είναι ουσιαστικά ο πιο αποτελεσματικός τρόπος πολέμου καταστροφής νοημοσύνης και πολιτισμού, ενός οργανισμού(Εθνους,κ.α). Τούτο γίνεται ακόμα χειρότερο όταν ο λαός διδάσκεται από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας να χρησιμοποιεί τα «προϊόντα» και τις «υπηρεσίες» των «πηγών αποβλακώσεως» και ταυτόχρονα δεν πληροφορείται σχεδόν καθόλου(εκτός ιατρικής) για την εξέλιξη των επιστημών , τεχνολογίας και δημιουργικού πολιτισμού.
3.2 Έλλειψη ή καταστροφή δημιουργικής ιεραρχίας οργανισμών(π.χ αναξιοκρατία, ανηθικότητα ,κ.τ.λ)
Η δημιουργική ιεραρχία των οργανισμών είναι θεμελιώδης παράγων καθορισμού στο ποίες αποφάσεις θα εκτελούνται και στο να δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα πού μπορεί να βελτιστοποιήσει την απόδοση της εργασίας και των διαθεσίμων πόρων του ανθρώπινου οργανισμού.
Δυστυχώς στην πραγματικότητα υπάρχουν ζωτικά καταστρεπτικές καταστάσεις για τους ανθρώπινους οργανισμούς(Κράτος, Ιδιωτικές εταιρείες,κ.α).
Για παράδειγμα ίσως στις Κρατικές υπηρεσίες και στις Ένοπλες δυνάμεις αριστούχοι επιστήμονες ή Καθηγητές Πανεπιστημίων ή αριστούχοι στην εκτέλεση εκπαιδευτικών ασκήσεων ή υψηλά διακρινόμενοι σε πραγματικά περιστατικά δεν αμείβονται, αλλά αγνοούνται ή το χειρότερο δεν προαγάγονται στους κατάλληλους βαθμούς και θέσεις εργασίας, διότι προωθούνται άλλοι που χρησιμοποιούν π.χ φιλικές ή πολιτικές διασυνδέσεις ή δολιοφθορά ή με τις έμμεσες επιρροές από ξένα κράτη και ξένα συμφέροντα,κ.τ.λ.
Τότε καταστρέφεται η νοημοσύνη του Ανθρώπινου οργανισμού(π.χ. Κράτους, Ενόπλων δυνάμεων, κ.α) και η νοημοσύνη του Ανθρώπου(λόγω ψυχοσωματικών προβλημάτων από αδικίες, κ.α).
Κλασσικό ζωτικό παράδειγμα ΠΚΝ στις Ένοπλες δυνάμεις είναι η καταστροφή των πιο νοημόνων αξιωματικών εν τη γενέσει των, με το να γίνονται στατιστικά απλοί στρατιώτες ή υπαξιωματικοί Καθηγητές Πανεπιστημίου και αριστούχοι επιστήμονες, λόγω σχετικών διατάξεων των ενόπλων δυνάμεων που ίσως έγιναν υπό έμμεση επιρροή από ξένες δυνάμεις εκμεταλλευόμενες τα συμπλέγματα των στρατιωτικών(π.χ εγωϊσμό,κ.α). Οι συνέπειες των παραπάνω είναι καταστρεπτικές για το Έθνος και επηρεάζουν καταστρεπτικά πολλά Εθνικά συμφέροντα έως και αυτή την εδαφική ακεραιότητα του έθνους (π.χ ως συνέπεια ίσως ηλιθίων αποφάσεων ή αδυναμίας λύσεων προβλημάτων με τον βέλτιστο χώρο-χρονικά και ανά περίπτωση τρόπο σε κρίσιμες στιγμές ,κ.τ.λ)[5].
Επιπλέον πρέπει να τονιστεί ότι σήμερα στην εποχή της υψηλής τεχνολογίας και των ειδικευμένων γνώσεων αλλά και των ολιστικών(global view) δι-επιστημονικών γνώσεων, ορισμένοι άνθρωποι κρίνονται αναντικατάστατοι ,και η μη αξιοποίηση των από το Κράτος ή από Ιδιωτική επιχείρηση μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες για το Κράτος ή την ιδιωτική επιχείρηση με το να μη ληφθούν οι σωστές αποφάσεις και το Κράτος να υποστεί καταστροφές στον εσωτερικό τομέα ή/και στις διεθνείς δραστηριότητες του και η ιδιωτική επιχείρηση ίσως να οδηγηθεί σε πτώχευση.
3.3 Έλλειψη ή καταστροφή ποιότητας γνώσεων(εκπαίδευση, πληροφόρηση, κ.α)
Η χρήση εντυπωσιακών λέξεων ψυχολογικής επιρροής με ταυτόχρονη καταστροφή της ακριβολογίας στην πληροφόρηση, η περιγραφή και ο τονισμός μη ουσιωδών πληροφοριών, η απόσπαση της προσοχής σε πλήθος ασχέτων πληροφοριών, ενώ ταυτόχρονα να αποκρύπτονται οι αρχές και τα «κλειδιά» πληροφορίες, η μερική πληροφόρηση και η απόκρυψη της συνολικής «εικόνας» του θέματος, η μονομερής πληροφόρηση και ο αποκλεισμός της γνώσεων των πολλών απόψεων(π.χ ίσως ως μοναδική πληροφόρηση είναι κάποια εγχειρίδια του ΝΑΤΟ και σχεδόν κανένα ή ελάχιστα Πανεπιστημιακά συγγράμματα και επιστημονικά περιοδικά σε Εθνικές πολεμικές βιομηχανίες) είναι μέθοδοι ΠΚΝ. Ακόμα το να υπάρχουν πλήθος βιβλίων για χρήσεις προϊόντων(π.χ πληροφορικής) ενώ ταυτόχρονα να υπάρχει σχεδόν ανυπαρξία βιβλίων για την κατανόηση αρχών και λεπτομερειών για την σχεδίαση νέων προϊόντων , ή η μεγάλη έλλειψη αρίστων συγγραμμάτων και η διαθεσιμότητα χαμηλής ποιότητας συγγραμμάτων που πολυδιαφημίζονται είναι επίσης μέθοδοι του ΠΚΝ.
Επίσης η πολυδιαφήμιση και ευρεία διαφήμιση από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας(ΜΜΕ) {Τηλεόραση , τύπος,ραδιόφωνο,κ.α} θεμάτων αποβλακώσεως και καταστροφής νοημοσύνης(π.χ οι ηλιθιότητες της αστρολογίας, τα παιχνίδια απομνημόνευσης αχρήστων πληροφοριών,κ.α) με ταυτόχρονο τον σχεδόν πλήρη αποκλεισμό της νοήμονος πληροφόρησης(π.χ επιτευγμάτων των επιστημών, της τεχνολογίας, της φιλοσοφίας και επιστημονικού και δημιουργικού κοινωνικού προβληματισμού, κ.α) είναι μέθοδοι ΠΚΝ κατά των πολιτών του Κράτους.
Η διδασκαλία θεμάτων με χαμηλή ή ίσως παραπλανητικής ποιότητας πληροφόρηση από βιβλία ή καθηγητές που ίσως έμμεσα επηρεάζονται, πολλάκις με άγνοια των, από τα συμφέροντα ξένων κρατών ή ξένοι σύμβουλοι σε Εθνικούς οργανισμούς που εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα και είναι δυνατόν να επηρεάσουν την κατεύθυνση προς την λήψη αποφάσεων(Κρατικές,Επιστημονικές,κ.α) αφήνοντας ίσως μόνο την ελευθερία στους πολίτες ή στους Εθνικούς οργανισμούς να διαμορφώσουν τις ασήμαντες λεπτομέρειες, είναι μέθοδοι ΠΚΝ.
Στην πρόοδο της επιστήμης/τεχνολογίας οικονομικά συμφέροντα είναι ίσως δυνατόν να επιτρέπουν την ευρεία διαφήμιση και προώθηση βασικών θεωριών και ιδεών προς ορισμένες κατευθύνσεις που προέρχονται από πολυδιαφημισμένα επιστημονικά Ιδρύματα, αφήνοντας την ελευθερία των λεπτομερειών σε αυτές τις κατευθύνσεις σε άλλους , ίσως με κάποιο έλεγχο των διεθνών επιστημονικών περιοδικών και έλεγχο της προώθησης των ιδεών στο διεθνές δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών το INTERNET, μέσω ίσως του ελέγχου των πιο δημοφιλών search engines του INTERNET .
Η έλλειψη χρηματοδότησης για την δημιουργία βιβλιοθηκών και η κακή επιλογή συγγραμμάτων σε επιστημονικές βιβλιοθήκες οργανισμών είναι επίσης μία αποτελεσματική μέθοδος ΠΚΝ διότι στερεί την ποιοτική πληροφόρηση πάνω στην οποία στηρίζεται η λήψη των βέλτιστων αποφάσεων.
Η μονόπλευρη πληροφόρηση στενεύει τους διανοητικούς ορίζοντες, γι αυτό για παράδειγμα ας σκεπτόμεθα ότι από κάθε πολιτικό κόμμα ή κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο(ακόμα και από παιδί ή τελείως άσχετο με την επιστήμη μας άνθρωπο ) μπορεί να προκύψει άμεσα ή έμμεσα μία καλή ιδέα, και μία καλή ιδέα μπορεί να οδηγήσει σε μία πολύ επιτυχή λύση ενός προβλήματος, γι αυτό πρέπει να ακούμε με προσοχή κάθε καλή ιδέα και φυσικά να αναγνωρίζουμε και να αμείβουμε την πηγή προέλευσης της καλής ιδέας, ώστε το άτομο να ενθαρρύνεται και να συνεχίζει να μας παρέχει τις ιδέες του.
Ένα άλλο παράδειγμα μεθόδου ΠΚΝ είναι σε εκπαιδευτικές εξετάσεις(π.χ σε Πανελλήνιες εξετάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση , κ.α) να δίνονται πολύ εύκολα θέματα, οπότε οι περισσότεροι υποψήφιοι βρίσκουν την σωστή απάντηση στα θέματα, με συνέπεια τότε η επιλογή των υποψηφίων να γίνεται με άσχετα κριτήρια προς τα θέματα της εξέτασης, για παράδειγμα με κριτήρια καλλιγραφίας, εύσχημον του γραπτού, ορθογραφίας, καθαρότητας της γραφής χωρίς διαγραφές και μουτζούρες και .την τύχη ποιός εξεταστής θα διορθώσει το γραπτό με σκοπό να γίνει η διαφοροποίηση μεταξύ ενός επιτυχούς βαθμού π.χ. 19.0 και ενός αποτυχόντος βαθμού 18.5. Η επιλογή των υποψηφίων με πολύ δύσκολα προβλήματα με μεγάλη διακριτικότητα θα διακρίνει εκείνον που έλυσε το πρόβλημα, από εκείνον που δεν το έλυσε, με αποτέλεσμα να επιτύχουν οι υποψήφιοι με ουσιώδη κριτήρια κριτικής σκέψεως ,ικανότητας λύσεως δύσκολων προβλημάτων και επαρκών γνώσεων. Ας θυμηθούμε ότι οι μεγαλύτερες διάνοιες των θετικών επιστημών ήταν κακογράφοι και ατημέλητοι στην γραφή με συνέπεια σε ένα εξεταστικό σύστημα με πολύ εύκολα θέματα θα κατατασσόντουσαν ίσως στην κατηγορία των αποτυχημένων υποψηφίων, διότι άλλοι υποψήφιοι(που και αυτοί έλυσαν τα πολύ εύκολα προβλήματα) θα υπερτερούσαν στα άσχετα δευτερεύοντα κριτήρια επιλογής.
Πρέπει βέβαια να είναι προφανές ότι οι μελλοντικοί επιστήμονες με υψηλή δημιουργική νοημοσύνη και γνώσεις είναι το θεμέλιο της μελλοντικής ευτυχίας του Έθνους , διότι έτσι μεγιστοποιείται ο ανθρώπινος παράγων για την λήψη βέλτιστων χώρο-χρονικών και ανά περίπτωση αποφάσεων στις δραστηριότητες του Έθνους.
3.4 Καταστροφικές παραγωγές Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας(ΜΜΕ)
Τα ΜΜΕ χρησιμοποιούνται κυρίως για την ενημέρωση και την διασκέδαση του κοινού. Όμως πρέπει να υπάρχουν ποιοτικά κριτήρια και στις δυο παραπάνω δραστηριότητες υπό την έννοια της προστασίας της νοημοσύνης, της ψυχοσωματικής υγείας των ανθρώπων και του Δικαίου. Η δε ποιότητα της διασκέδασης να είναι ποιοτικά ανώτερη σε ανθρώπινο πολιτισμό, σε σύγκριση με την ζωώδη συμπεριφορά και τα ζωώδη ένστικτα. Στην ενημέρωση από τα ΜΜΕ στην πλειονότητα γίνεται ΠΚΝ με το να μην παρουσιάζονται τα σημαντικά και ουσιώδη γεγονότα, υπό την έννοια των θετικών και ανθρωπιστικών επιστημών, αλλά με το να παρουσιάζονται σε μακρύτατο χρονικό διάστημα ασήμαντες λεπτομέρειες, με πολλάκις κρυμμένη την ουσία των γεγονότων, με συνέπεια το κοινό να παρακολουθεί την «ενημέρωση» επί μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να καταλαβαίνει τι πραγματικά έχει συμβεί, αλλά να υφίσταται μόνο συναισθηματική επιρροή υπό την μορφή θεατρινισμών, με αποτέλεσμα να αδρανοποιείται η κριτική σκέψη και η νοημοσύνη του τηλεθεατή,ακροατή και αναγνώστη.
Οι ειδήσεις των ΜΜΕ αναφέρονται σχεδόν πάντα(στατιστικά) σε τρομακτικά και δραματικά γεγονότα, με σχεδόν πλήρη έλλειψη ανακοινώσεως ευχάριστων γεγονότων ή ανακοινώσεων επιστημονικής προόδου(εκτός της ιατρικής), με συνέπεια η αντίληψη της πραγματικότητας του κοινού σημαντικά να παραμορφώνεται σχετικά με την πραγματική εικόνα της κοινωνίας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αδιαφορία και τεράστια ανοχή για μεγάλα κακουργήματα και εχθρότητα προς τον άγνωστο άνθρωπο με συνέπεια να συμβάλει στην κοινωνική απομόνωση του ανθρώπου και σε κοινωνικά προβλήματα που υποβαθμίζουν σημαντικά την αποδοτικότητα της χρήσεως της νοημοσύνης. Η απόδοση της ανώτερης νοημοσύνης σημαντικά αυξάνει όταν το κοινωνικό της περιβάλλον είναι δημιουργικό με την έννοια της δημιουργικής οικογένειας, της Δικαιοσύνης και της δημιουργικής ηθικής(π.χ διδάγματα της Χριστιανικής Θρησκείας).
Μια άλλη μέθοδος ΠΚΝ που χρησιμοποιείται από τα ΜΜΕ είναι οι παραγωγές και οι διαφημίσεις σε μεγάλη συχνότητα να παρουσιάζουν αστρολόγους,μάγους και άλλους «τσαρλατάνους-απατεώνες» που αποβλακώνουν το κοινό, εκμεταλλευόμενοι ζωτικά συναισθηματικά προβλήματα κυρίως των γυναικών, αλλά δυστυχώς παρόμοιες ηλιθιότητες έχουν επιχειρηθεί να αποβλακώσουν μέχρι.πιλότους αεροπλάνων(π.χ με την μέθοδο των βιορυθμών), δημιουργώντας έτσι καταστρεπτικά προβλήματα λόγω των προλήψεων, με το να τους προκαλείται έτσι κακοτυχία, επειδή ψάχνουν να την βρουν, με το να συσχετίζουν ΑΣΧΕΤΑ γεγονότα με αυτά που αναμένουν από τις προλήψεις τους.
Μία άλλη μέθοδος ΠΚΝ είναι τα τηλεπαιχνίδια που τονίζουν υπέρμετρα την χρήση της απομνημόνευσης σε άχρηστες γνώσεις και αποκλείουν την χρήση της κριτικής και της νοημοσύνης και αμείβουν με βραβεία την άχρηστη γνώση.
Μια άλλη συνέπεια της τρομοκρατίας που προωθούν τα ΜΜΕ είναι ότι τρομοκρατούν τον πολίτη και έτσι τον κάνουν πιο επιρρεπή στον έλεγχο που τα ΜΜΕ επιβάλουν στατιστικά στην σκέψη(π.χ τι θέματα θα συζητά και τι θα ενδιαφέρεται το κοινό, κ.τ.λ) και στην συμπεριφορά του κοινού(άμεσες ή/και έμμεσες επιρροές από φίλους, διαφημίσεις και σαπουνόπερες(classical conditioning-Ivan Pavlov) για το τι να πράξουν και το τι αμείψουν(operant conditioning-Skinner), με αποτέλεσμα το κοινό, στατιστικά, να συμπεριφέρεται σαν «ρομποτάκι» «τηλεκατευθυνόμενο» από τα ΜΜΕ.
Με αυτή την μέθοδο του ΠΚΝ μειώνεται ,στατιστικά, σημαντικότατα η νοημοσύνη και τα δημιουργικά ενδιαφέροντα του κοινού. Οι συνέπειες είναι σημαντικότατες μακροπρόθεσμα για τα Εθνικά συμφέροντα, διότι μελλοντικά δεν θα υπάρχουν ευρέως διαθέσιμοι άνθρωποι υψηλής νοημοσύνης και γνώσεων για να παίρνουν τις βέλτιστες αποφάσεις στα πολύ δύσκολα και περίπλοκα προβλήματα που θα δημιουργούνται με την ταχύτατη και ίσως ανεξέλεγκτη, σε κάποιες συνέπειες της, εξέλιξης των επιστημών, της τεχνολογίας , και των διεθνών σχέσεων.
Επιπλέον η συνήθης άρνηση στο να πληροφορήσουν το κοινό για σημαντικές επιστημονικές ανακαλύψεις(εκτός της ιατρικής) καταστρέφει τις ευκαιρίες για την ανάπτυξη της διανόησης και της νοημοσύνης του κοινού,με το να στερεί στους πολίτες την δυνατότητα να αναπτύξουν ενδιαφέροντα και συζητήσεις σε επιστημονικά θέματα και σχετικούς νοήμονες προβληματισμούς, με συνέπεια η νοημοσύνη και η ποιότητα των γνώσεων του κοινού να κρατείται σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Αντιθέτως τα ΜΜΕ έχουν διαμορφώσει πρότυπα για τα «όνειρα» της νεολαίας με σκοπό την μίμηση των ποδοσφαιριστών,τραγουδιστών «σκυλάδικων τραγουδιών και ανήθικων ηθοποιών, αντί η νεολαία να ενθαρρύνεται και να θαυμάζει διακεκριμένους ανθρώπους της επιστήμης, της δημιουργικής νοημοσύνης & διανόησης και του δημιουργικού πολιτισμού .
Οι παραγωγές των ΜΜΕ είναι δυνατόν να επηρεάζουν την αντίληψη του κοινού[26], με την έννοια ότι τα ΜΜΕ μπορούν να κάνουν διαχείριση της αντίληψης (perception management) του κοινού ,διότι του υποβάλουν πιθανές ερμηνείες που είναι σύμφωνες με τα συμφέροντα των συγκεκριμένων παραγωγών των ΜΜΕ. Για παράδειγμα τα υπέρμετρης βίας και τρομοκρατίας φιλμ των ΗΠΑ στατιστικά αυξάνουν την πιθανότητα μια συμπεριφορά ή/και ένα γεγονός να ερμηνευθεί από την αντίληψη του ανθρώπου ως απειλητικό .Εάν ο άνθρωπος ζεί σε ένα διαρκές απειλητικό περιβάλλον(που μπορεί να είναι και αποτέλεσμα της βίας και τρομοκρατίας των ΜΜΕ) τότε μειώνεται σημαντικά η ικανότητα του για πολύ μεγάλη πρωτοτυπία(creativity) και για λύση πολύ περίπλοκων προβλημάτων, δηλαδή υφίσταται ΠΚΝ που μειώνουν σημαντικά την απόδοση της χρήσεως της νοημοσύνης.Οι επιδράσεις των ΜΜΕ στην λειτουργία της αντίληψης του κοινού μπορεί να είναι καταστρεπτική για την νοημοσύνη του ανθρώπου, διότι μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένες ερμηνείες γεγονότων και συνεπώς σε λάθος ορισμό προβλήματος, με αποτέλεσμα να δοθούν λάθος ή παραπλανητικές «λύσεις» στην «πραγματικότητα» που αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος, και βάση αυτής (της υποκειμενικής πραγματικότητας) να παίρνει αποφάσεις, συνεπώς τα παραπάνω είναι μία μέθοδος ΠΚΝ.
Στην σύγχρονη μας εποχή μια άλλη διεθνής μέθοδος ΠΚΝ είναι ο έλεγχος του διεθνούς δικτύου ηλεκτρονικών υπολογιστών INTERNET με τις πιο δημοφιλής search engines(προγράμματα έρευνας) σαν τα Yahoo, Altavista, Lycos, Netscape, Microsoft, κ.α στα οποία δίδεις λέξεις «κλειδιά» και σου βρίσκουν τις σχετικές διευθύνσεις όπου υπάρχουν πληροφορίες που σχετίζονται με τις λέξεις κλειδιά που έχεις δώσει .
Οι πιο δημοφιλής search engines(όλες στις ΗΠΑ) φαίνεται ότι συνεργάζονται για να ελέγχουν την αναζήτηση των πληροφοριών από το INTERNET όπως για παράδειγμα αναφέρεται στο παρακάτω περιστατικό:
Ο συγγραφέας του παρόντος άρθρου έχει αναπτύξει την επιστημονική θεωρία
«Θεωρία εξέλιξης ενός νοήμονος οικοσυστήματος» που σημαντικά τροποποιεί την θεωρία εξελίξεως(ενός οικοσυστήματος) του Δαρβίνου για να ισχύει στην σύγχρονη μας εποχή της υψηλής νοημοσύνης/γνώσεων και τεχνολογίας. Η θεωρία αυτή δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό των ενώσεων των Ολλανδών και Γάλλων Θεωρητικών Βιολόγων το "Acta Biotheoretica", 45(2),June 1997, p. 181-182 και υπάρχει και η σχετική διεύθυνση του συγγραφέως στο INTERNET www.ncmr.gr/Kondylakis.html
Η Θεωρία για την εξέλιξη του νοήμονος οικοσυστήματος έχει σημαντικές επιδράσεις στην Βιολογία,Νοημοσύνη,Κοινωνιολογία,Ηθική,Θρησκεία,Φιλοσοφία, Οικονομία, Ψυχολογία και γενικότερα σε πολλές επιστήμες και στην τεχνολογία, με συνέπεια να θεωρείται ζωτική η ενημέρωση του διεθνούς επιστημονικού κοινού για την νέα θεωρία.
Ο συγγραφέας(που έχει κάνει επιστημονική έρευνα και στην πληροφορική) προσπάθησε 2-4 φορές σε ένα έτος(και το έλεγξε και ο ποίο έμπειρος στην πληροφορική επιστήμων της εργασίας του) να υποβάλει την διεύθυνση της εν λόγω θεωρίας του στο ΙΝΤERNET στις search engines Yahoo,Altavista,Lycos, Netscape,Microsoft και μερικές άλλες(και μία Ελληνική) αλλά σε καμία δεν έγινε δεκτή(εκτός την Altavista) με συνέπεια μία σημαντική επιστημονική ανακάλυψη να μην μπορεί να προωθηθεί διεθνώς.
Οι συνέπειες του παραπάνω περιστατικού ίσως δεν είναι αμέσως προφανείς γι αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι η έλλειψη μιας ΔΗΜΟΦΙΛΟΥΣ search engine που θα υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ως συνέπεια σημαντικές επιστημονικές ανακαλύψεις Ευρωπαίων Επιστημόνων αλλά και Ευρωπαϊκών νέων και καινοτόμων εμπορικών προϊόντων να μην μπορούν να γίνουν ευρέως γνωστά στο διεθνές κοινό, με τεράστιες συνέπειες για την Ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα, οικονομία και άλλες σημαντικές δραστηριότητες.
3.5 Καταστροφικά για την δημιουργική νοημοσύνη οικοσυστήματα εργασίας και διαβιώσεως
Είναι προφανές ότι εργασία ή/και διαβίωση σε οικοσυστήματα με π.χ δονήσεις κομπρεσέρ,ισχυρή μόλυνση καυσαερίων,ανυπαρξία επαρκούς χώρου εργασίας χωρίς τα αναγκαία έπιπλα και άλλα απαιτούμενα μέσα, ελλιπής φωτισμός,καταθληπτικός χρωματισμός ή πολύ έντονος και ερεθιστικός χρωματισμός χώρων που κουράζει την όραση και το συναίσθημα, παντελής έλλειψης δένδρων και φυτών, έλλειψη δημιουργικής διακόσμησης,έλλειψη εργονομίας και καθαριότητος στο περιβάλλον και σοβαρότατα συγκοινωνιακά προβλήματα στην προσέλευση και αναχώρηση από την εργασία(ή την οικία) σοβαρότατα υποβαθμίζουν την απόδοση της χρήσης της νοημοσύνης και της διανοητικής εργασίας.Με άλλα λόγια η δημιουργία των παραπάνω καταστάσεων είναι μία πολύ αποτελεσματική μέθοδος ΠΚΝ.
Έτσι για παράδειγμα τεράστια είναι η διαφορά (κυρίως στην λύση πολύ περίπλοκων προβλημάτων και όχι τόσο για χειρονακτικές εργασίες) όταν κάποιος εργάζεται σε ένα παλιό κτίριο στο ισόγειο της πλατείας Ομονοίας των Αθηνών και όταν κάποιος εργάζεται σε ένα όμορφο νησί της Ελλάδος ή σε ένα πευκόφυτο εξοχικό περιβάλλον σε ένα σωστά σχεδιασμένο λειτουργικά κτίριο[27]. Προφανώς τα ίδια ισχύουν για ΠΚΝ όταν ένας κατοικεί σε ένα χωρίς ήλιο υπόγειο(επειδή ως. επιστήμων δεν έχει επαρκή οικονομικά) σε αντίθεση με μία κατοικία σε μία ήσυχη νησιώτικη παραλία(π.χ ενός πλούσιου.ποδοσφαιριστή).
3.6 Καταστροφικές Κρατικές πολιτικές(γραφειοκρατία,χρονοβόρες διαδικασίες,
Ρουσφετολογία, αναξιοκρατία, έλλειψη οργάνωσης,κ.α)
Είναι προφανές ότι η γραφειοκρατία εξασκεί ψυχολογικό πόλεμο στην απόδοση της χρήσης της νοημοσύνης διότι προκαλεί εκνευρισμούς, υπερβολική δαπάνη χρόνου σε άσχετες και πολλάκις άχρηστες διαδικασίες και αντιπερισπασμό από την κυρία εργασία, απογοητεύσεις(ιδίως αν τα προβλήματα προκαλούνται από υπαλλήλους που εκβιάζουν για τον χρηματισμό τους) και γενικώς είναι μια αποτελεσματική μέθοδος ΠΚΝ.
Η αναξιοκρατία(π.χ λόγω φιλικών ή πολιτικών διασυνδέσεων) και η ρουσφετολογία δημιουργεί ανίκανους προϊστάμενους που πολλάκις από φόβο να μην χάσουν την θέση των, με εξουσιαστικές μεθόδους προσπαθούν να καταστρέψουν την νοημοσύνη και την διάθεση για εργασία των υφισταμένων τους(π.χ τους υποχρεώνουν(με την απειλή της απόλυσης ή με ψυχολογικές μεθόδους) σε τυφλή υπακοή διαταγών τους που πολλές φορές μπορεί να είναι μακροχρόνια ολέθριες για τον Οργανισμό(Έθνος, εμπορική επιχείρηση,κ.τλ) και ακόμα για το κοινό(π.χ σε οργανισμούς Πυρηνικών Αντιδραστήρων[13] , Γενετικής, Πληροφορικής, κ.α) και σε αποτυχίες των που οφείλονται στην ανικανότητα των, επιρρίπτουν τις ευθύνες στους υφιστάμενους των, ενώ ταυτόχρονα προωθούν και προαγάγουν χαμηλότερης απόδοσης από τον εαυτό τους υφισταμένους για να μπορούν να διατηρούν την ανίκανη εξουσία των,κ.τ.λ.). Συνέπεια των παραπάνω συνθηκών και του ΠΚΝ είναι τα αντικίνητρα που προκαλούνται για την χρήση και ανάπτυξη της νοημοσύνης, με συνέπεια άριστοι υφιστάμενοι να υποβάλουν την παραίτηση των από τον οργανισμό που εργάζονται, με αποτέλεσμα την καταστροφή της νοημοσύνης του Ανθρώπινου οργανισμού ή ικανότατοι υφιστάμενοι να παραμένουν ως άβουλα όντα προσδοκώντας μόνο την.συνταξιοδότηση των, με κατεστραμμένη την νοημοσύνη των και με ψυχοσωματικά προβλήματα λόγω των παραπάνω καταστάσεων .
3.7 Καταστροφικές μισθολογικές νομοθεσίες για την δημιουργική νοημοσύνη
Νομοθεσίες ,νομολογίες και αποφάσεις που ευνοούν την μεγιστοποίηση των χρηματικών αποδοχών σε «πηγές αποβλακώσεως»(π.χ. ποδόσφαιρο, επιχειρήσεις «σκυλάδικων» τραγουδιών, αγράμματο εργατικό προσωπικό οικοδομών{π.χ εργολάβους},κ.α) ενώ ταυτόχρονα ελαχιστοποιούνται οι χρηματικές απολαβές των «πηγών νοημοσύνης»(π.χ ειδικευμένοι ιατροί ΙΚΑ με μισθό μικρότερο μίας.καθαρίστριας, ή επιστήμονες με μεταπτυχιακές σπουδές με μισθό μικρότερο ενός.λοχία στρατού) θεωρείται η πιο αποτελεσματική μέθοδος ΠΚΝ για την καταστροφή νοημοσύνης των πλέον νοημόνων και με γνώσεις, ανθρώπων του Έθνους. Η παραπάνω μέθοδος ΠΚΝ λόγω των τεραστίων προβλημάτων διαβιώσεως, αδικιών, κοινωνικής αναγνώρισης που προκαλεί στην δημιουργική νοημοσύνη και επιπλέον της αδυνατότητας της αποκτήσεως των απαιτουμένων μέσων για την εργασία των(π.χ πανάκριβα επιστημονικά συγγράμματα, κ.α.) και τον αντιπερισπασμό να ασχολούνται με άσχετες προς την εργασία των χρονοβόρες διαδικασίες λόγω ελλείψεως των οικονομικών(π.χ αδυναμία αγοράς αυτοκινήτου με συνέπεια το μεγάλο χάσιμο χρόνου στις συγκοινωνίες, εκτέλεση χρονοβόρων οικιακών επισκευών, κ.α) σε συνδυασμό με την αδυναμία(λόγω οικονομικών) να ξεκουραστούν με ποιοτική διασκέδαση, ουσιαστικά νεκρώνει την αποδοτικότητα ,δημιουργικότητα και καινοτομίες της χρήσης της νοημοσύνης. Είναι γνωστό το παράδειγμα Καθηγητών Πανεπιστημίου με διεθνή φήμη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης που δουλεύουν ως.οικοδόμοι στην χώρα μας.
Επιπλέον η μεγιστοποίηση των εισοδημάτων των «πηγών αποβλακώσεως» έχει ως συνέπεια η κουλτούρα και ο «πολιτισμός» τους(π.χ «σκυλάδικα» τραγούδια, κ.τ.λ) να γίνεται Εθνική κουλτούρα διότι αυτοί έχουν τα οικονομικά για να χρηματοδοτούν την κουλτούρα τους, ενώ ταυτοχρόνως η κουλτούρα και ο δημιουργικός πολιτισμός των «πηγών νοημοσύνης» καταστρέφεται και αφανίζεται διότι οι δημιουργικά νοήμονες άνθρωποι δεν έχουν τα οικονομικά να υποστηρίξουν και να αναπτύξουν τον δημιουργικό πολιτισμό τους.
Οι συνέπειες είναι τρομακτικές για τον Εθνικό πολιτισμό , όπου σχεδόν όλα τα ΜΜΕ προωθούν την κουλτούρα των «πηγών αποβλακώσεως» και έχει σχεδόν παντελώς εκλείψει από τις παραγωγές των ΜΜΕ ο δημιουργικός πνευματικός πολιτισμός των «πηγών νοημοσύνης» (π.χ κλασική μουσική, φιλοσοφία, διανοητικός προβληματισμός για κοινωνικά και επιστημονικά θέματα, δημιουργική Θρησκεία, σοβαρή λογοτεχνία, κ.α) και η ψυχολογική πίεση του κοινωνικά αποδεκτού, όπως διαμορφώνεται από τα ΜΜΕ, έχει αναγκάσει υψηλής μόρφωσης άτομα να προσαρμόζονται στην κυριαρχούσα κουλτούρα αποβλακώσεως των «πηγών αποβλακώσεως» που κατέχουν την οικονομική ισχύ.
Αντιθέτως είναι γνωστό ότι η τεράστια επιστημονική και τεχνολογική πρόοδος του π.χ Καναδά και ΗΠΑ και οικονομικά ανεπτυγμένων Ευρωπαϊκών Κρατών οφείλεται στις πολύ καλές οικονομικές αποδοχές που αμείβονται οι «πηγές δημιουργικής νοημοσύνης» που με τις νοήμονες και με γνώσεις αποφάσεις των και την εργασία των βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα αυξάνουν την οικονομική ευημερία του οργανισμού(Κράτους,Ιδρύματος.κ.τ.λ) που εργάζονται και συνεπώς εφ΄όσον η Κυβέρνηση εφαρμόσει Ανθρωπιστική πολιτική θα υπάρχουν τα οικονομικά για να δοθούν κοινωνικές παροχές στους πολίτες του Κράτους και σε Ανθρώπους με ειδικές ανάγκες(Θαυμαστό παράδειγμα οικονομικής πολιτικής το Κράτος της Ολλανδίας).
Ο δημιουργικά νοήμων και με γνώσεις άνθρωπος βασικά χρειάζεται για να αποδώσει τα κατάλληλα κίνητρα και άμειβες κινήτρων(motivation) ,επιπλέον των απαιτουμένων προσόντων[14], οικονομική άνεση , οικοσύστημα εργασίας και οικίας για ευπρεπή και άνετη διαβίωση, ελεύθερο χρόνο, δημιουργική κοινωνική ζωή(θα μου επιτρέψετε να πώ και για δημιουργική Θρησκεία{π.χ. Χριστιανισμός} για να τον ενισχύει στις δύσκολες και απελπιστικές στιγμές της ζωής του και ως ηθική), περιβάλλον που να μην του προκαλεί εκνευρισμούς , μπελάδες και προβλήματα υγείας ,δυνατότητες για δημιουργική διασκέδαση και δημιουργική, ευχάριστη και νοήμονα πληροφόρηση από τα ΜΜΕ και άλλες πηγές πληροφόρησης.
3.8 Ψυχολογικός πόλεμος σε ανθρώπους υψηλής νοημοσύνης και γνώσεων και σε ανθρώπους σε θέσεις «κλειδιά» εργασίας(π.χ επιστήμονες, διπλωμάτες, αξιωματικούς ,δημοσιογράφους ,κ.α)
Ορισμένα ηγεμονικά σκεπτόμενα Κράτη προσπαθούν να εξουδετερώσουν τους κορυφαίους επιστήμονες και ανθρώπους με υψηλά προσόντα άλλων Κρατών που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν σημαντικά στην ανάπτυξη των Κρατών τους, με σκοπό το ηγεμονικό Κράτος να διατηρεί την ηγεμονία του σε διεθνές επίπεδο και τον έλεγχο του πάνω σε άλλα Κράτη. Επίσης με το να εξουδετερώνει ή να περιορίζει σημαντικότατα την επίδραση των ανθρώπων που μπορούν να αντιληφθούν τις μεθόδους των ή/και των ανθρώπων που μπορούν να εξελιχθούν σε οικονομικούς, επιστημονικούς, κ.τ.λ ανταγωνιστές των επιβάλει την ηγεμονία του σε άλλα Κράτη . Αμυντικά τα Έθνη και Κράτη πρέπει να θεωρήσουν πρωταρχικό Εθνικό συμφέρον και Εθνικό Ανθρώπινο κεφάλαιο(National Human Capital) τους πολίτες τους με υψηλά προσόντα, αρχίζοντας πρώτα με την ανεύρευση των από το φοιτητικό επίπεδο και μετά με το να τους παρέχουν όλα τα μέσα, την προστασία και τα κίνητρα και άμειβες κινήτρων(motivation) για την δημιουργική τους εξέλιξη, διότι από την νοημοσύνη, γνώσεις και αποφάσεις των ανθρώπων αυτών στηρίζεται η μελλοντική πορεία και ευημερία του Έθνους των, και φυσικά πρέπει να αναγνωρίζεται η συνεισφορά των για να ενισχύεται η διάθεση των για περαιτέρω δημιουργική προσφορά στο Έθνος τους και στην Ανθρωπότητα γενικότερα.
Η παραπάνω μορφή ψυχολογικού πολέμου που γίνεται από ηγεμονικό Κράτος σε ξένα Κράτη γίνεται με γνωστές ή άγνωστες μεθόδους ψυχολογικού πολέμου αλλά προσαρμοσμένες να επιδρούν σε ατομικό επίπεδο σύμφωνα με την προσωπικότητα και ψυχ
από τον Ιωσήφ-Χρήστο Κονδυλάκη , 2001
Πυρηνικός Φυσικός/Ειδικός Πληροφορικής. Πρώην Επίκουρος Τεχνικός Προϊστάμενος στα κεντρικά γραφεία ομάδας Πυρηνικών Αντιδραστήρων και πρώην Διευθυντής Σχεδιάσεως Συστημάτων και Αναπτύξεως, στον Καναδά.
Τώρα εργάζεται στο Ε.Κ.Θ.Ε., 16604 Αθήνα.
Το παρόν άρθρο είναι μία εισαγωγή στον πόλεμο καταστροφής νοημοσύνης(ΠΚΝ), όπως αυτός γίνεται εναντίων Εθνών, Οργανισμών και ατόμων (π.χ εναντίων Κρατικών Οργανισμών, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Εκπαιδευτικού και Ερευνητικού συστήματος, Εμπορικών οργανισμών, υψηλής νοημοσύνης και γνώσεων ανθρώπων, των πολιτών, κ.α.).
Ορισμένοι μέθοδοι διεξαγωγής του ΠΚΝ περιγράφονται στο παρόν άρθρο και προτάσεις γίνονται για περαιτέρω επιστημονική έρευνα στο θέμα. Το παρόν άρθρο είναι μία επιστημονική μελέτη και παρουσιάζεται ως Εθνικά ενωτικό θέμα (καλές ιδέες μπορεί να προκύψουν από οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα ,αρκεί να είμαστε ανοικτόμυαλοι) και όχι για πιθανούς πολιτικούς διχασμούς.
Ελπίζουμε το παρόν άρθρο να διεγείρει την κριτική και πρωτότυπη σκέψη και σχετική συστηματική έρευνα στον ΠΚΝ.
Λέξεις κλειδιά: νοημοσύνη , πόλεμος , άμυνα , επίθεση , έρευνα
Σημείωση
Η παρούσα επιστημονική εργασία είναι συνέχεια του άρθρου[1] και έχει ως σκοπό μαζί με το άρθρο[1] να δημιουργήσει το υπόβαθρο για την νομική προστασία από τον Πόλεμο Καταστροφής Νοημοσύνης. Επίσης ο συγγραφέας του παρόντος άρθρου θεωρεί ότι τα Έθνη και Κράτη πρέπει να σέβονται τα Ανθρώπινα Δικαιώματα όπως αυτά διατυπώνονται στα νομικά κείμενα των Διεθνών Οργανισμών, όπως του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ.α. ,και πρέπει να γίνει προφανές ότι σε κάθε Έθνος και Κράτος υπάρχουν «καλοί» και «κακοί» άνθρωποι με την έννοια της Δικαιοσύνης και της Ηθικής. Το παρόν άρθρο αφιερώνεται στους αγώνες για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα με την ευχή για ένα Δικαιότερο μέλλον για την Ανθρωπότητα[32].
0. Περιεχόμενα
1. Ορισμοί εννοιών
2. Εισαγωγή
3. Μερικές μέθοδοι του ΠΚΝ
3.1 ¨Έλλειψη κινήτρων και αμοιβής κινήτρων(έλλειψη motivation)
3.2 ¨Έλλειψη ή καταστροφή δημιουργικής ιεραρχίας οργανισμών
3.3 ¨Έλλειψη ή καταστροφή ποιότητας γνώσεων(εκπαίδευση, πληροφοριση,κ.α)
3.4 Καταστροφικές παραγωγές Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας (ΜΜΕ)
3.5 Καταστροφικά για την δημιουργική νοημοσύνη οικοσυστήματα εργασίας και διαβιώσεως
3.6 Καταστροφικές Κρατικές πολιτικές(γραφειοκρατία, χρονοβόρες διαδικασίες, ρουσφετολογία, αναξιοκρατία, έλλειψη οργάνωσης, κ.α)
3.7 Καταστροφικές μισθολογικές νομοθεσίες για την δημιουργική νοημοσύνη
3.8 Ψυχολογικός πόλεμος σε ανθρώπους υψηλής νοημοσύνης και γνώσεων και σε ανθρώπους σε θέσεις «κλειδιά» εργασίας ( π.χ. επιστήμονες , διπλωμάτες, αξιωματικούς, δημοσιογράφους , κ.α)
3.8.1. Μέθοδοι μειώσεως ή στερήσεως της προβολής της επιστημονικής έρευνας και πρωτοπορίας
3.8.2 Εμπόδια στην δημιουργική εξέλιξη αρίστων επιστημόνων και στην
Ανάπτυξη επιστημονικών δραστηριοτήτων
3.8.3 Ψυχολογικός/Ψυχιατρικός πόλεμος σε ανθρώπους υψηλής νοημοσύνης και γνώσεων και σε ανθρώπους που κατέχουν σημαντικές θέσεις εργασίας
3.8.4 Επιδράσεις ψυχογλωσσολογίας στον ΠΚΝ
3.9 Παραβάσεις Δικαίου ενάντια προσώπων δημιουργικής νοημοσύνης
3.10 Καταστροφικές δράσεις μυστικών υπηρεσιών και συσχετιζόμενων με αυτές
Ιδιωτικών οργανώσεων , κ.τ.λ.
3.11 Καταστροφικές προπαγανδιστικές τακτικές
3.12 Καταστροφικές επιδράσεις σε οικογένεια και δημιουργική θρησκεία
3.13 ¨?λλοι μέθοδοι ΠΚΝ
4. Αντίμετρα στον πόλεμο καταστροφής νοημοσύνης
5. Επίλογος
6. Ευχαριστίες
7. Βιβλιογραφία
1. Ορισμοί εννοιών
Νοημοσύνη Ανθρώπου [1], νοούμε στο παρόν άρθρο, την ικανότητα λύσεως προβλημάτων(επιστημονικά,στρατιωτικά,κ.α) ή/και την μη τυχαία επιλογή μίας βέλτιστης(optimum) επιλογής σε πρόβλημα αποφάσεως, με χρήση ενός αλγορίθμου, ο οποίος μπορεί να περιλαμβάνει λογικές διαδικασίες, σαν την επαναληπτική(iterative) διαδικασία ερωτήσεων [Γιατί; , Διότι. , Έχει έννοια: ] για τις αιτίες που πρέπει να κατανοηθούν.[2],[3].
Νοημοσύνη Ανθρώπινου Οργανισμού [1], νοούμε την απόδοση σε λύση προβλημάτων του Οργανισμού(π.χ Κράτος, Ένοπλες Δυνάμεις, Πανεπιστήμια, Εμπορικοί Οργανισμοί,κ.α), με την έννοια της λήψεως βέλτιστων αποφάσεων ,χώρο-χρονικά και ανά περίπτωση, και την βέλτιστη εκτέλεση των αποφάσεων αυτών.
Βέλτιστη(Optimum) απόφαση [1] ,νοούμε την απόφαση εκείνη που μεγιστοποιεί την πιθανότητα για την εκπλήρωση ενός συνόλου στόχων χώρο-χρονικά και ταυτόχρονα όμως εξασφαλίζει και την εκπλήρωση των περιορισμών που έχουν τεθεί στο εν λόγω σύνολο των στόχων.
Πόλεμος Καταστροφής Νοημοσύνης[ΠΚΝ] [1], νοούμε την με δόλο ή με εγκληματική αμέλεια καταστροφή μερικώς ή ολικώς, προσωρινά ή μόνιμα της νοημοσύνης Ανθρώπου ή/και Ανθρώπινου οργανισμού. (Ο παραπάνω πόλεμος μπορεί να γίνει σε επίπεδα φυσικού προσώπου, νομικού προσώπου, Έθνους και Κράτους. Στην βαρύτατη του μορφή νομίζουμε ότι μπορεί να φθάσει έως των εγκλημάτων της προδοσίας του Έθνους και της εσχάτης προδοσίας[4])
2. Εισαγωγή
Τα πάντα στον αισθητό μας κόσμο εξαρτώνται από τους νόμους της φύσεως, από την «τύχη» και από τις αποφάσεις των ανθρώπων και των ζώων[1].
Από τους παραπάνω παράγοντες συνάγεται ότι η ανθρώπινη σκόπιμη επίδραση σε γήινο ή εξωγήινο σύστημα, στηρίζεται στην λήψη αποφάσεων και την εκτέλεση των. Ακολούθως , η κατάλληλη για τις χώρο-χρονικές ανάγκες εκλογή ενός συνόλου στόχων και η βέλτιστη επίτευξη του συνόλου των στόχων είναι βασική συνάρτηση της ανθρώπινης νοημοσύνης και της νοημοσύνης των ανθρωπίνων οργανισμών[1].
Λόγω των παραπάνω, συνάγεται ότι η καταστροφή της νοημοσύνης ανθρώπου ή/και ανθρώπινου οργανισμού, είναι δυνατόν να οδηγήσει σε καταστροφή του ανθρώπου ή/και του ανθρώπινου οργανισμού, λόγω συνεπειών «ηλιθίων» αποφάσεων των. Επιπλέον είναι δυνατόν, ο άνθρωπος ή/και ο ανθρώπινος οργανισμός με κατεστραμμένη(σε ορισμένο βαθμό) την νοημοσύνη του να γίνει πειθήνιο όργανο που να εκτελεί, πολλές φορές χωρίς καν να το καταλαβαίνει, τις εντολές του ανθρώπου ή/και του οργανισμού που κάνει ΠΚΝ εναντίων του.
Από τα παραπάνω είναι προφανής η θεμελιώδης σημασία του θέματος της αντιλήψεως και κατανοήσεως ότι γίνεται ΠΚΝ σε ανθρώπους και ανθρώπινους οργανισμούς και ακολούθως της θεμελιώδους ανάγκης της αναπτύξεως σχετικής άμυνας στον ΠΚΝ σε επίπεδο ανθρώπων, Έθνους και Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σημείωση για τον αναγνώστη/μελετητή:
Επειδή κάποιες μέθοδοι του ΠΚΝ μπορούν να ενταχθούν σε πολλές κατηγορίες, για αυτή την αιτία υπάρχει αναγκαία επανάληψη του κειμένου σε διαφορετικές κατηγορίες , για την αύξηση της λογικής πληρότητας των κατηγοριών.
3. Μερικές μέθοδοι του ΠΚΝ
Η γενική ιδέα στις μεθόδους ΠΚΝ είναι να δημιουργήσουν εμπόδια ή να μειώσουν την αποδοτικότητα της(ή των) διαδικασίας(ων) λύσεως προβλήματος(ων) στον ?νθρωπο ή/και στον Ανθρώπινο οργανισμό.
3.1 Έλλειψη κινήτρων και αμοιβής κινήτρων(έλλειψη motivation)
Όταν σε ένα οργανισμό δεν υπάρχουν κίνητρα(π.χ. οικονομική διαφοροποίηση μισθών και bonus , προώθηση στην ιεραρχία και στην κατάλληλη θέση εργασίας των ανθρώπων με τα κατάλληλα προσόντα, δημιουργία ενδιαφέροντος για την εργασία, ηθικά βραβεία, κ,α) τότε δεν δημιουργείται διάθεση για την χρήση της νοημοσύνης και για λύση προβλημάτων, αλλά προκαλείται η τάση για αδιαφορία και τεμπελιά.
Αντιθέτως τα bonus(χρηματικά βραβεία, ηθικά βραβεία, κ.α) που δίνονται αξιοκρατικά, όπως και η αξιοκρατική και αξιόλογη αμοιβή των συμβούλων, εκπαιδευτών , του επιστημονικά εκπαιδευμένου και ειδικευμένου προσωπικού, κ.α προσελκύει και αναπτύσσει το ενδιαφέρον του προσωπικού με υψηλά προσόντα και υψηλής νοημοσύνης και γνώσεων. [14],[25].
Ιδιαίτερη προσοχή και μελέτη απαιτούν οι περιπτώσεις που όχι μόνο δεν δίνονται κίνητρα για την ανάπτυξη της νοημοσύνης , αλλά αντιθέτως δίνονται αντικίνητρα με αποτέλεσμα την καταστροφή της νοημοσύνης(ΠΚΝ).Για παράδειγμα σε ένα Κράτος είναι δυνατόν να μεγιστοποιούνται τα εισοδήματα επαγγελμάτων «αποβλακώσεως» του κοινού{π.χ των τραγουδιστών που χρησιμοποιούν τραγούδια αποβλακώσεως όπως μίας φράσεως που επαναλαμβάνεται συνεχώς σε ένταση φωνής που προκαλεί πόνο στα αυτιά και καθιστά αδύνατη κάθε συναισθηματική ή λογική συνομιλία , το μονότονο των ποδοσφαιριστών (που ίσως σκόπιμα -ΠΚΝ- προβάλλονται πρώτοι στα ΜΜΕ, καθυστερώντας τις ειδήσεις ακόμα και για τις συναντήσεις των Αρχηγών Κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης), τα πολύ υψηλά ημερομίσθια εργατών με γνώσεις μίας ή δύο τάξεων Δημοτικού, κ.τ.λ}, ενώ ταυτόχρονα ελαχιστοποιούνται τα εισοδήματα ανθρώπων και επαγγελμάτων «υψηλής νοημοσύνης» που δύνανται να ανυψώσουν την νοημοσύνη του κοινού{π.χ άριστοι επιστήμονες με μεταπτυχιακά και άλλων διανοητικά και δημιουργικά εργαζομένων ανθρώπων}, με συνέπεια να είναι σχεδόν αδύνατο άριστοι επιστήμονες να αγοράζουν τα πανάκριβα επιστημονικά συγγράμματα που απαιτούνται στην επιστημονική εργασία των και η ποιότητα της ζωής των και η αξιοπρέπεια της διαβίωσης των να είναι πολύ υποβαθμισμένη και να στερούνται κοινωνικής αναγνώρισης, λόγω των οικονομικών περιορισμών που υφίστανται, με συνέπεια η νοημοσύνη των, η διάθεση για πρωτοποριακή εργασία και η αποδοτικότητα στην εργασία των να είναι υπερβολικά μειωμένες συγκριτικά με τις ικανότητες των.
Τα αποτελέσματα μακροπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα αλλά και μικροπρόθεσμα μπορεί να είναι ολέθρια για τα Εθνικά συμφέροντα διότι ελαχιστοποιούνται οι Εθνικές ικανότητες για την ανάπτυξη και πρωτοπορία του Έθνους στον Διεθνή και Εθνικό τομέα και ελαχιστοποιείται η ικανότητα η/και αποδοτικότητα της επιστημονικής ανάλυσης και βέλτιστης λύσης των προβλημάτων του Έθνους, με αποτέλεσμα να μεγιστοποιούνται οι πιθανότητες για πλήθος μελλοντικών καταστρεπτικών συνεπειών και χαμένων ευκαιριών για τα Εθνικά συμφέροντα.
Σε Εθνικό επίπεδο νομίζουμε ότι η μεγιστοποίηση των εισοδημάτων «πηγών αποβλακώσεως» με ταυτόχρονη την ελαχιστοποίηση των εισοδημάτων των «πηγών νοημοσύνης και δημιουργικών γνώσεων» είναι ουσιαστικά ο πιο αποτελεσματικός τρόπος πολέμου καταστροφής νοημοσύνης και πολιτισμού, ενός οργανισμού(Εθνους,κ.α). Τούτο γίνεται ακόμα χειρότερο όταν ο λαός διδάσκεται από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας να χρησιμοποιεί τα «προϊόντα» και τις «υπηρεσίες» των «πηγών αποβλακώσεως» και ταυτόχρονα δεν πληροφορείται σχεδόν καθόλου(εκτός ιατρικής) για την εξέλιξη των επιστημών , τεχνολογίας και δημιουργικού πολιτισμού.
3.2 Έλλειψη ή καταστροφή δημιουργικής ιεραρχίας οργανισμών(π.χ αναξιοκρατία, ανηθικότητα ,κ.τ.λ)
Η δημιουργική ιεραρχία των οργανισμών είναι θεμελιώδης παράγων καθορισμού στο ποίες αποφάσεις θα εκτελούνται και στο να δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα πού μπορεί να βελτιστοποιήσει την απόδοση της εργασίας και των διαθεσίμων πόρων του ανθρώπινου οργανισμού.
Δυστυχώς στην πραγματικότητα υπάρχουν ζωτικά καταστρεπτικές καταστάσεις για τους ανθρώπινους οργανισμούς(Κράτος, Ιδιωτικές εταιρείες,κ.α).
Για παράδειγμα ίσως στις Κρατικές υπηρεσίες και στις Ένοπλες δυνάμεις αριστούχοι επιστήμονες ή Καθηγητές Πανεπιστημίων ή αριστούχοι στην εκτέλεση εκπαιδευτικών ασκήσεων ή υψηλά διακρινόμενοι σε πραγματικά περιστατικά δεν αμείβονται, αλλά αγνοούνται ή το χειρότερο δεν προαγάγονται στους κατάλληλους βαθμούς και θέσεις εργασίας, διότι προωθούνται άλλοι που χρησιμοποιούν π.χ φιλικές ή πολιτικές διασυνδέσεις ή δολιοφθορά ή με τις έμμεσες επιρροές από ξένα κράτη και ξένα συμφέροντα,κ.τ.λ.
Τότε καταστρέφεται η νοημοσύνη του Ανθρώπινου οργανισμού(π.χ. Κράτους, Ενόπλων δυνάμεων, κ.α) και η νοημοσύνη του Ανθρώπου(λόγω ψυχοσωματικών προβλημάτων από αδικίες, κ.α).
Κλασσικό ζωτικό παράδειγμα ΠΚΝ στις Ένοπλες δυνάμεις είναι η καταστροφή των πιο νοημόνων αξιωματικών εν τη γενέσει των, με το να γίνονται στατιστικά απλοί στρατιώτες ή υπαξιωματικοί Καθηγητές Πανεπιστημίου και αριστούχοι επιστήμονες, λόγω σχετικών διατάξεων των ενόπλων δυνάμεων που ίσως έγιναν υπό έμμεση επιρροή από ξένες δυνάμεις εκμεταλλευόμενες τα συμπλέγματα των στρατιωτικών(π.χ εγωϊσμό,κ.α). Οι συνέπειες των παραπάνω είναι καταστρεπτικές για το Έθνος και επηρεάζουν καταστρεπτικά πολλά Εθνικά συμφέροντα έως και αυτή την εδαφική ακεραιότητα του έθνους (π.χ ως συνέπεια ίσως ηλιθίων αποφάσεων ή αδυναμίας λύσεων προβλημάτων με τον βέλτιστο χώρο-χρονικά και ανά περίπτωση τρόπο σε κρίσιμες στιγμές ,κ.τ.λ)[5].
Επιπλέον πρέπει να τονιστεί ότι σήμερα στην εποχή της υψηλής τεχνολογίας και των ειδικευμένων γνώσεων αλλά και των ολιστικών(global view) δι-επιστημονικών γνώσεων, ορισμένοι άνθρωποι κρίνονται αναντικατάστατοι ,και η μη αξιοποίηση των από το Κράτος ή από Ιδιωτική επιχείρηση μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες για το Κράτος ή την ιδιωτική επιχείρηση με το να μη ληφθούν οι σωστές αποφάσεις και το Κράτος να υποστεί καταστροφές στον εσωτερικό τομέα ή/και στις διεθνείς δραστηριότητες του και η ιδιωτική επιχείρηση ίσως να οδηγηθεί σε πτώχευση.
3.3 Έλλειψη ή καταστροφή ποιότητας γνώσεων(εκπαίδευση, πληροφόρηση, κ.α)
Η χρήση εντυπωσιακών λέξεων ψυχολογικής επιρροής με ταυτόχρονη καταστροφή της ακριβολογίας στην πληροφόρηση, η περιγραφή και ο τονισμός μη ουσιωδών πληροφοριών, η απόσπαση της προσοχής σε πλήθος ασχέτων πληροφοριών, ενώ ταυτόχρονα να αποκρύπτονται οι αρχές και τα «κλειδιά» πληροφορίες, η μερική πληροφόρηση και η απόκρυψη της συνολικής «εικόνας» του θέματος, η μονομερής πληροφόρηση και ο αποκλεισμός της γνώσεων των πολλών απόψεων(π.χ ίσως ως μοναδική πληροφόρηση είναι κάποια εγχειρίδια του ΝΑΤΟ και σχεδόν κανένα ή ελάχιστα Πανεπιστημιακά συγγράμματα και επιστημονικά περιοδικά σε Εθνικές πολεμικές βιομηχανίες) είναι μέθοδοι ΠΚΝ. Ακόμα το να υπάρχουν πλήθος βιβλίων για χρήσεις προϊόντων(π.χ πληροφορικής) ενώ ταυτόχρονα να υπάρχει σχεδόν ανυπαρξία βιβλίων για την κατανόηση αρχών και λεπτομερειών για την σχεδίαση νέων προϊόντων , ή η μεγάλη έλλειψη αρίστων συγγραμμάτων και η διαθεσιμότητα χαμηλής ποιότητας συγγραμμάτων που πολυδιαφημίζονται είναι επίσης μέθοδοι του ΠΚΝ.
Επίσης η πολυδιαφήμιση και ευρεία διαφήμιση από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας(ΜΜΕ) {Τηλεόραση , τύπος,ραδιόφωνο,κ.α} θεμάτων αποβλακώσεως και καταστροφής νοημοσύνης(π.χ οι ηλιθιότητες της αστρολογίας, τα παιχνίδια απομνημόνευσης αχρήστων πληροφοριών,κ.α) με ταυτόχρονο τον σχεδόν πλήρη αποκλεισμό της νοήμονος πληροφόρησης(π.χ επιτευγμάτων των επιστημών, της τεχνολογίας, της φιλοσοφίας και επιστημονικού και δημιουργικού κοινωνικού προβληματισμού, κ.α) είναι μέθοδοι ΠΚΝ κατά των πολιτών του Κράτους.
Η διδασκαλία θεμάτων με χαμηλή ή ίσως παραπλανητικής ποιότητας πληροφόρηση από βιβλία ή καθηγητές που ίσως έμμεσα επηρεάζονται, πολλάκις με άγνοια των, από τα συμφέροντα ξένων κρατών ή ξένοι σύμβουλοι σε Εθνικούς οργανισμούς που εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα και είναι δυνατόν να επηρεάσουν την κατεύθυνση προς την λήψη αποφάσεων(Κρατικές,Επιστημονικές,κ.α) αφήνοντας ίσως μόνο την ελευθερία στους πολίτες ή στους Εθνικούς οργανισμούς να διαμορφώσουν τις ασήμαντες λεπτομέρειες, είναι μέθοδοι ΠΚΝ.
Στην πρόοδο της επιστήμης/τεχνολογίας οικονομικά συμφέροντα είναι ίσως δυνατόν να επιτρέπουν την ευρεία διαφήμιση και προώθηση βασικών θεωριών και ιδεών προς ορισμένες κατευθύνσεις που προέρχονται από πολυδιαφημισμένα επιστημονικά Ιδρύματα, αφήνοντας την ελευθερία των λεπτομερειών σε αυτές τις κατευθύνσεις σε άλλους , ίσως με κάποιο έλεγχο των διεθνών επιστημονικών περιοδικών και έλεγχο της προώθησης των ιδεών στο διεθνές δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών το INTERNET, μέσω ίσως του ελέγχου των πιο δημοφιλών search engines του INTERNET .
Η έλλειψη χρηματοδότησης για την δημιουργία βιβλιοθηκών και η κακή επιλογή συγγραμμάτων σε επιστημονικές βιβλιοθήκες οργανισμών είναι επίσης μία αποτελεσματική μέθοδος ΠΚΝ διότι στερεί την ποιοτική πληροφόρηση πάνω στην οποία στηρίζεται η λήψη των βέλτιστων αποφάσεων.
Η μονόπλευρη πληροφόρηση στενεύει τους διανοητικούς ορίζοντες, γι αυτό για παράδειγμα ας σκεπτόμεθα ότι από κάθε πολιτικό κόμμα ή κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο(ακόμα και από παιδί ή τελείως άσχετο με την επιστήμη μας άνθρωπο ) μπορεί να προκύψει άμεσα ή έμμεσα μία καλή ιδέα, και μία καλή ιδέα μπορεί να οδηγήσει σε μία πολύ επιτυχή λύση ενός προβλήματος, γι αυτό πρέπει να ακούμε με προσοχή κάθε καλή ιδέα και φυσικά να αναγνωρίζουμε και να αμείβουμε την πηγή προέλευσης της καλής ιδέας, ώστε το άτομο να ενθαρρύνεται και να συνεχίζει να μας παρέχει τις ιδέες του.
Ένα άλλο παράδειγμα μεθόδου ΠΚΝ είναι σε εκπαιδευτικές εξετάσεις(π.χ σε Πανελλήνιες εξετάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση , κ.α) να δίνονται πολύ εύκολα θέματα, οπότε οι περισσότεροι υποψήφιοι βρίσκουν την σωστή απάντηση στα θέματα, με συνέπεια τότε η επιλογή των υποψηφίων να γίνεται με άσχετα κριτήρια προς τα θέματα της εξέτασης, για παράδειγμα με κριτήρια καλλιγραφίας, εύσχημον του γραπτού, ορθογραφίας, καθαρότητας της γραφής χωρίς διαγραφές και μουτζούρες και .την τύχη ποιός εξεταστής θα διορθώσει το γραπτό με σκοπό να γίνει η διαφοροποίηση μεταξύ ενός επιτυχούς βαθμού π.χ. 19.0 και ενός αποτυχόντος βαθμού 18.5. Η επιλογή των υποψηφίων με πολύ δύσκολα προβλήματα με μεγάλη διακριτικότητα θα διακρίνει εκείνον που έλυσε το πρόβλημα, από εκείνον που δεν το έλυσε, με αποτέλεσμα να επιτύχουν οι υποψήφιοι με ουσιώδη κριτήρια κριτικής σκέψεως ,ικανότητας λύσεως δύσκολων προβλημάτων και επαρκών γνώσεων. Ας θυμηθούμε ότι οι μεγαλύτερες διάνοιες των θετικών επιστημών ήταν κακογράφοι και ατημέλητοι στην γραφή με συνέπεια σε ένα εξεταστικό σύστημα με πολύ εύκολα θέματα θα κατατασσόντουσαν ίσως στην κατηγορία των αποτυχημένων υποψηφίων, διότι άλλοι υποψήφιοι(που και αυτοί έλυσαν τα πολύ εύκολα προβλήματα) θα υπερτερούσαν στα άσχετα δευτερεύοντα κριτήρια επιλογής.
Πρέπει βέβαια να είναι προφανές ότι οι μελλοντικοί επιστήμονες με υψηλή δημιουργική νοημοσύνη και γνώσεις είναι το θεμέλιο της μελλοντικής ευτυχίας του Έθνους , διότι έτσι μεγιστοποιείται ο ανθρώπινος παράγων για την λήψη βέλτιστων χώρο-χρονικών και ανά περίπτωση αποφάσεων στις δραστηριότητες του Έθνους.
3.4 Καταστροφικές παραγωγές Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας(ΜΜΕ)
Τα ΜΜΕ χρησιμοποιούνται κυρίως για την ενημέρωση και την διασκέδαση του κοινού. Όμως πρέπει να υπάρχουν ποιοτικά κριτήρια και στις δυο παραπάνω δραστηριότητες υπό την έννοια της προστασίας της νοημοσύνης, της ψυχοσωματικής υγείας των ανθρώπων και του Δικαίου. Η δε ποιότητα της διασκέδασης να είναι ποιοτικά ανώτερη σε ανθρώπινο πολιτισμό, σε σύγκριση με την ζωώδη συμπεριφορά και τα ζωώδη ένστικτα. Στην ενημέρωση από τα ΜΜΕ στην πλειονότητα γίνεται ΠΚΝ με το να μην παρουσιάζονται τα σημαντικά και ουσιώδη γεγονότα, υπό την έννοια των θετικών και ανθρωπιστικών επιστημών, αλλά με το να παρουσιάζονται σε μακρύτατο χρονικό διάστημα ασήμαντες λεπτομέρειες, με πολλάκις κρυμμένη την ουσία των γεγονότων, με συνέπεια το κοινό να παρακολουθεί την «ενημέρωση» επί μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να καταλαβαίνει τι πραγματικά έχει συμβεί, αλλά να υφίσταται μόνο συναισθηματική επιρροή υπό την μορφή θεατρινισμών, με αποτέλεσμα να αδρανοποιείται η κριτική σκέψη και η νοημοσύνη του τηλεθεατή,ακροατή και αναγνώστη.
Οι ειδήσεις των ΜΜΕ αναφέρονται σχεδόν πάντα(στατιστικά) σε τρομακτικά και δραματικά γεγονότα, με σχεδόν πλήρη έλλειψη ανακοινώσεως ευχάριστων γεγονότων ή ανακοινώσεων επιστημονικής προόδου(εκτός της ιατρικής), με συνέπεια η αντίληψη της πραγματικότητας του κοινού σημαντικά να παραμορφώνεται σχετικά με την πραγματική εικόνα της κοινωνίας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αδιαφορία και τεράστια ανοχή για μεγάλα κακουργήματα και εχθρότητα προς τον άγνωστο άνθρωπο με συνέπεια να συμβάλει στην κοινωνική απομόνωση του ανθρώπου και σε κοινωνικά προβλήματα που υποβαθμίζουν σημαντικά την αποδοτικότητα της χρήσεως της νοημοσύνης. Η απόδοση της ανώτερης νοημοσύνης σημαντικά αυξάνει όταν το κοινωνικό της περιβάλλον είναι δημιουργικό με την έννοια της δημιουργικής οικογένειας, της Δικαιοσύνης και της δημιουργικής ηθικής(π.χ διδάγματα της Χριστιανικής Θρησκείας).
Μια άλλη μέθοδος ΠΚΝ που χρησιμοποιείται από τα ΜΜΕ είναι οι παραγωγές και οι διαφημίσεις σε μεγάλη συχνότητα να παρουσιάζουν αστρολόγους,μάγους και άλλους «τσαρλατάνους-απατεώνες» που αποβλακώνουν το κοινό, εκμεταλλευόμενοι ζωτικά συναισθηματικά προβλήματα κυρίως των γυναικών, αλλά δυστυχώς παρόμοιες ηλιθιότητες έχουν επιχειρηθεί να αποβλακώσουν μέχρι.πιλότους αεροπλάνων(π.χ με την μέθοδο των βιορυθμών), δημιουργώντας έτσι καταστρεπτικά προβλήματα λόγω των προλήψεων, με το να τους προκαλείται έτσι κακοτυχία, επειδή ψάχνουν να την βρουν, με το να συσχετίζουν ΑΣΧΕΤΑ γεγονότα με αυτά που αναμένουν από τις προλήψεις τους.
Μία άλλη μέθοδος ΠΚΝ είναι τα τηλεπαιχνίδια που τονίζουν υπέρμετρα την χρήση της απομνημόνευσης σε άχρηστες γνώσεις και αποκλείουν την χρήση της κριτικής και της νοημοσύνης και αμείβουν με βραβεία την άχρηστη γνώση.
Μια άλλη συνέπεια της τρομοκρατίας που προωθούν τα ΜΜΕ είναι ότι τρομοκρατούν τον πολίτη και έτσι τον κάνουν πιο επιρρεπή στον έλεγχο που τα ΜΜΕ επιβάλουν στατιστικά στην σκέψη(π.χ τι θέματα θα συζητά και τι θα ενδιαφέρεται το κοινό, κ.τ.λ) και στην συμπεριφορά του κοινού(άμεσες ή/και έμμεσες επιρροές από φίλους, διαφημίσεις και σαπουνόπερες(classical conditioning-Ivan Pavlov) για το τι να πράξουν και το τι αμείψουν(operant conditioning-Skinner), με αποτέλεσμα το κοινό, στατιστικά, να συμπεριφέρεται σαν «ρομποτάκι» «τηλεκατευθυνόμενο» από τα ΜΜΕ.
Με αυτή την μέθοδο του ΠΚΝ μειώνεται ,στατιστικά, σημαντικότατα η νοημοσύνη και τα δημιουργικά ενδιαφέροντα του κοινού. Οι συνέπειες είναι σημαντικότατες μακροπρόθεσμα για τα Εθνικά συμφέροντα, διότι μελλοντικά δεν θα υπάρχουν ευρέως διαθέσιμοι άνθρωποι υψηλής νοημοσύνης και γνώσεων για να παίρνουν τις βέλτιστες αποφάσεις στα πολύ δύσκολα και περίπλοκα προβλήματα που θα δημιουργούνται με την ταχύτατη και ίσως ανεξέλεγκτη, σε κάποιες συνέπειες της, εξέλιξης των επιστημών, της τεχνολογίας , και των διεθνών σχέσεων.
Επιπλέον η συνήθης άρνηση στο να πληροφορήσουν το κοινό για σημαντικές επιστημονικές ανακαλύψεις(εκτός της ιατρικής) καταστρέφει τις ευκαιρίες για την ανάπτυξη της διανόησης και της νοημοσύνης του κοινού,με το να στερεί στους πολίτες την δυνατότητα να αναπτύξουν ενδιαφέροντα και συζητήσεις σε επιστημονικά θέματα και σχετικούς νοήμονες προβληματισμούς, με συνέπεια η νοημοσύνη και η ποιότητα των γνώσεων του κοινού να κρατείται σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Αντιθέτως τα ΜΜΕ έχουν διαμορφώσει πρότυπα για τα «όνειρα» της νεολαίας με σκοπό την μίμηση των ποδοσφαιριστών,τραγουδιστών «σκυλάδικων τραγουδιών και ανήθικων ηθοποιών, αντί η νεολαία να ενθαρρύνεται και να θαυμάζει διακεκριμένους ανθρώπους της επιστήμης, της δημιουργικής νοημοσύνης & διανόησης και του δημιουργικού πολιτισμού .
Οι παραγωγές των ΜΜΕ είναι δυνατόν να επηρεάζουν την αντίληψη του κοινού[26], με την έννοια ότι τα ΜΜΕ μπορούν να κάνουν διαχείριση της αντίληψης (perception management) του κοινού ,διότι του υποβάλουν πιθανές ερμηνείες που είναι σύμφωνες με τα συμφέροντα των συγκεκριμένων παραγωγών των ΜΜΕ. Για παράδειγμα τα υπέρμετρης βίας και τρομοκρατίας φιλμ των ΗΠΑ στατιστικά αυξάνουν την πιθανότητα μια συμπεριφορά ή/και ένα γεγονός να ερμηνευθεί από την αντίληψη του ανθρώπου ως απειλητικό .Εάν ο άνθρωπος ζεί σε ένα διαρκές απειλητικό περιβάλλον(που μπορεί να είναι και αποτέλεσμα της βίας και τρομοκρατίας των ΜΜΕ) τότε μειώνεται σημαντικά η ικανότητα του για πολύ μεγάλη πρωτοτυπία(creativity) και για λύση πολύ περίπλοκων προβλημάτων, δηλαδή υφίσταται ΠΚΝ που μειώνουν σημαντικά την απόδοση της χρήσεως της νοημοσύνης.Οι επιδράσεις των ΜΜΕ στην λειτουργία της αντίληψης του κοινού μπορεί να είναι καταστρεπτική για την νοημοσύνη του ανθρώπου, διότι μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένες ερμηνείες γεγονότων και συνεπώς σε λάθος ορισμό προβλήματος, με αποτέλεσμα να δοθούν λάθος ή παραπλανητικές «λύσεις» στην «πραγματικότητα» που αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος, και βάση αυτής (της υποκειμενικής πραγματικότητας) να παίρνει αποφάσεις, συνεπώς τα παραπάνω είναι μία μέθοδος ΠΚΝ.
Στην σύγχρονη μας εποχή μια άλλη διεθνής μέθοδος ΠΚΝ είναι ο έλεγχος του διεθνούς δικτύου ηλεκτρονικών υπολογιστών INTERNET με τις πιο δημοφιλής search engines(προγράμματα έρευνας) σαν τα Yahoo, Altavista, Lycos, Netscape, Microsoft, κ.α στα οποία δίδεις λέξεις «κλειδιά» και σου βρίσκουν τις σχετικές διευθύνσεις όπου υπάρχουν πληροφορίες που σχετίζονται με τις λέξεις κλειδιά που έχεις δώσει .
Οι πιο δημοφιλής search engines(όλες στις ΗΠΑ) φαίνεται ότι συνεργάζονται για να ελέγχουν την αναζήτηση των πληροφοριών από το INTERNET όπως για παράδειγμα αναφέρεται στο παρακάτω περιστατικό:
Ο συγγραφέας του παρόντος άρθρου έχει αναπτύξει την επιστημονική θεωρία
«Θεωρία εξέλιξης ενός νοήμονος οικοσυστήματος» που σημαντικά τροποποιεί την θεωρία εξελίξεως(ενός οικοσυστήματος) του Δαρβίνου για να ισχύει στην σύγχρονη μας εποχή της υψηλής νοημοσύνης/γνώσεων και τεχνολογίας. Η θεωρία αυτή δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό των ενώσεων των Ολλανδών και Γάλλων Θεωρητικών Βιολόγων το "Acta Biotheoretica", 45(2),June 1997, p. 181-182 και υπάρχει και η σχετική διεύθυνση του συγγραφέως στο INTERNET www.ncmr.gr/Kondylakis.html
Η Θεωρία για την εξέλιξη του νοήμονος οικοσυστήματος έχει σημαντικές επιδράσεις στην Βιολογία,Νοημοσύνη,Κοινωνιολογία,Ηθική,Θρησκεία,Φιλοσοφία, Οικονομία, Ψυχολογία και γενικότερα σε πολλές επιστήμες και στην τεχνολογία, με συνέπεια να θεωρείται ζωτική η ενημέρωση του διεθνούς επιστημονικού κοινού για την νέα θεωρία.
Ο συγγραφέας(που έχει κάνει επιστημονική έρευνα και στην πληροφορική) προσπάθησε 2-4 φορές σε ένα έτος(και το έλεγξε και ο ποίο έμπειρος στην πληροφορική επιστήμων της εργασίας του) να υποβάλει την διεύθυνση της εν λόγω θεωρίας του στο ΙΝΤERNET στις search engines Yahoo,Altavista,Lycos, Netscape,Microsoft και μερικές άλλες(και μία Ελληνική) αλλά σε καμία δεν έγινε δεκτή(εκτός την Altavista) με συνέπεια μία σημαντική επιστημονική ανακάλυψη να μην μπορεί να προωθηθεί διεθνώς.
Οι συνέπειες του παραπάνω περιστατικού ίσως δεν είναι αμέσως προφανείς γι αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι η έλλειψη μιας ΔΗΜΟΦΙΛΟΥΣ search engine που θα υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ως συνέπεια σημαντικές επιστημονικές ανακαλύψεις Ευρωπαίων Επιστημόνων αλλά και Ευρωπαϊκών νέων και καινοτόμων εμπορικών προϊόντων να μην μπορούν να γίνουν ευρέως γνωστά στο διεθνές κοινό, με τεράστιες συνέπειες για την Ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα, οικονομία και άλλες σημαντικές δραστηριότητες.
3.5 Καταστροφικά για την δημιουργική νοημοσύνη οικοσυστήματα εργασίας και διαβιώσεως
Είναι προφανές ότι εργασία ή/και διαβίωση σε οικοσυστήματα με π.χ δονήσεις κομπρεσέρ,ισχυρή μόλυνση καυσαερίων,ανυπαρξία επαρκούς χώρου εργασίας χωρίς τα αναγκαία έπιπλα και άλλα απαιτούμενα μέσα, ελλιπής φωτισμός,καταθληπτικός χρωματισμός ή πολύ έντονος και ερεθιστικός χρωματισμός χώρων που κουράζει την όραση και το συναίσθημα, παντελής έλλειψης δένδρων και φυτών, έλλειψη δημιουργικής διακόσμησης,έλλειψη εργονομίας και καθαριότητος στο περιβάλλον και σοβαρότατα συγκοινωνιακά προβλήματα στην προσέλευση και αναχώρηση από την εργασία(ή την οικία) σοβαρότατα υποβαθμίζουν την απόδοση της χρήσης της νοημοσύνης και της διανοητικής εργασίας.Με άλλα λόγια η δημιουργία των παραπάνω καταστάσεων είναι μία πολύ αποτελεσματική μέθοδος ΠΚΝ.
Έτσι για παράδειγμα τεράστια είναι η διαφορά (κυρίως στην λύση πολύ περίπλοκων προβλημάτων και όχι τόσο για χειρονακτικές εργασίες) όταν κάποιος εργάζεται σε ένα παλιό κτίριο στο ισόγειο της πλατείας Ομονοίας των Αθηνών και όταν κάποιος εργάζεται σε ένα όμορφο νησί της Ελλάδος ή σε ένα πευκόφυτο εξοχικό περιβάλλον σε ένα σωστά σχεδιασμένο λειτουργικά κτίριο[27]. Προφανώς τα ίδια ισχύουν για ΠΚΝ όταν ένας κατοικεί σε ένα χωρίς ήλιο υπόγειο(επειδή ως. επιστήμων δεν έχει επαρκή οικονομικά) σε αντίθεση με μία κατοικία σε μία ήσυχη νησιώτικη παραλία(π.χ ενός πλούσιου.ποδοσφαιριστή).
3.6 Καταστροφικές Κρατικές πολιτικές(γραφειοκρατία,χρονοβόρες διαδικασίες,
Ρουσφετολογία, αναξιοκρατία, έλλειψη οργάνωσης,κ.α)
Είναι προφανές ότι η γραφειοκρατία εξασκεί ψυχολογικό πόλεμο στην απόδοση της χρήσης της νοημοσύνης διότι προκαλεί εκνευρισμούς, υπερβολική δαπάνη χρόνου σε άσχετες και πολλάκις άχρηστες διαδικασίες και αντιπερισπασμό από την κυρία εργασία, απογοητεύσεις(ιδίως αν τα προβλήματα προκαλούνται από υπαλλήλους που εκβιάζουν για τον χρηματισμό τους) και γενικώς είναι μια αποτελεσματική μέθοδος ΠΚΝ.
Η αναξιοκρατία(π.χ λόγω φιλικών ή πολιτικών διασυνδέσεων) και η ρουσφετολογία δημιουργεί ανίκανους προϊστάμενους που πολλάκις από φόβο να μην χάσουν την θέση των, με εξουσιαστικές μεθόδους προσπαθούν να καταστρέψουν την νοημοσύνη και την διάθεση για εργασία των υφισταμένων τους(π.χ τους υποχρεώνουν(με την απειλή της απόλυσης ή με ψυχολογικές μεθόδους) σε τυφλή υπακοή διαταγών τους που πολλές φορές μπορεί να είναι μακροχρόνια ολέθριες για τον Οργανισμό(Έθνος, εμπορική επιχείρηση,κ.τλ) και ακόμα για το κοινό(π.χ σε οργανισμούς Πυρηνικών Αντιδραστήρων[13] , Γενετικής, Πληροφορικής, κ.α) και σε αποτυχίες των που οφείλονται στην ανικανότητα των, επιρρίπτουν τις ευθύνες στους υφιστάμενους των, ενώ ταυτόχρονα προωθούν και προαγάγουν χαμηλότερης απόδοσης από τον εαυτό τους υφισταμένους για να μπορούν να διατηρούν την ανίκανη εξουσία των,κ.τ.λ.). Συνέπεια των παραπάνω συνθηκών και του ΠΚΝ είναι τα αντικίνητρα που προκαλούνται για την χρήση και ανάπτυξη της νοημοσύνης, με συνέπεια άριστοι υφιστάμενοι να υποβάλουν την παραίτηση των από τον οργανισμό που εργάζονται, με αποτέλεσμα την καταστροφή της νοημοσύνης του Ανθρώπινου οργανισμού ή ικανότατοι υφιστάμενοι να παραμένουν ως άβουλα όντα προσδοκώντας μόνο την.συνταξιοδότηση των, με κατεστραμμένη την νοημοσύνη των και με ψυχοσωματικά προβλήματα λόγω των παραπάνω καταστάσεων .
3.7 Καταστροφικές μισθολογικές νομοθεσίες για την δημιουργική νοημοσύνη
Νομοθεσίες ,νομολογίες και αποφάσεις που ευνοούν την μεγιστοποίηση των χρηματικών αποδοχών σε «πηγές αποβλακώσεως»(π.χ. ποδόσφαιρο, επιχειρήσεις «σκυλάδικων» τραγουδιών, αγράμματο εργατικό προσωπικό οικοδομών{π.χ εργολάβους},κ.α) ενώ ταυτόχρονα ελαχιστοποιούνται οι χρηματικές απολαβές των «πηγών νοημοσύνης»(π.χ ειδικευμένοι ιατροί ΙΚΑ με μισθό μικρότερο μίας.καθαρίστριας, ή επιστήμονες με μεταπτυχιακές σπουδές με μισθό μικρότερο ενός.λοχία στρατού) θεωρείται η πιο αποτελεσματική μέθοδος ΠΚΝ για την καταστροφή νοημοσύνης των πλέον νοημόνων και με γνώσεις, ανθρώπων του Έθνους. Η παραπάνω μέθοδος ΠΚΝ λόγω των τεραστίων προβλημάτων διαβιώσεως, αδικιών, κοινωνικής αναγνώρισης που προκαλεί στην δημιουργική νοημοσύνη και επιπλέον της αδυνατότητας της αποκτήσεως των απαιτουμένων μέσων για την εργασία των(π.χ πανάκριβα επιστημονικά συγγράμματα, κ.α.) και τον αντιπερισπασμό να ασχολούνται με άσχετες προς την εργασία των χρονοβόρες διαδικασίες λόγω ελλείψεως των οικονομικών(π.χ αδυναμία αγοράς αυτοκινήτου με συνέπεια το μεγάλο χάσιμο χρόνου στις συγκοινωνίες, εκτέλεση χρονοβόρων οικιακών επισκευών, κ.α) σε συνδυασμό με την αδυναμία(λόγω οικονομικών) να ξεκουραστούν με ποιοτική διασκέδαση, ουσιαστικά νεκρώνει την αποδοτικότητα ,δημιουργικότητα και καινοτομίες της χρήσης της νοημοσύνης. Είναι γνωστό το παράδειγμα Καθηγητών Πανεπιστημίου με διεθνή φήμη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης που δουλεύουν ως.οικοδόμοι στην χώρα μας.
Επιπλέον η μεγιστοποίηση των εισοδημάτων των «πηγών αποβλακώσεως» έχει ως συνέπεια η κουλτούρα και ο «πολιτισμός» τους(π.χ «σκυλάδικα» τραγούδια, κ.τ.λ) να γίνεται Εθνική κουλτούρα διότι αυτοί έχουν τα οικονομικά για να χρηματοδοτούν την κουλτούρα τους, ενώ ταυτοχρόνως η κουλτούρα και ο δημιουργικός πολιτισμός των «πηγών νοημοσύνης» καταστρέφεται και αφανίζεται διότι οι δημιουργικά νοήμονες άνθρωποι δεν έχουν τα οικονομικά να υποστηρίξουν και να αναπτύξουν τον δημιουργικό πολιτισμό τους.
Οι συνέπειες είναι τρομακτικές για τον Εθνικό πολιτισμό , όπου σχεδόν όλα τα ΜΜΕ προωθούν την κουλτούρα των «πηγών αποβλακώσεως» και έχει σχεδόν παντελώς εκλείψει από τις παραγωγές των ΜΜΕ ο δημιουργικός πνευματικός πολιτισμός των «πηγών νοημοσύνης» (π.χ κλασική μουσική, φιλοσοφία, διανοητικός προβληματισμός για κοινωνικά και επιστημονικά θέματα, δημιουργική Θρησκεία, σοβαρή λογοτεχνία, κ.α) και η ψυχολογική πίεση του κοινωνικά αποδεκτού, όπως διαμορφώνεται από τα ΜΜΕ, έχει αναγκάσει υψηλής μόρφωσης άτομα να προσαρμόζονται στην κυριαρχούσα κουλτούρα αποβλακώσεως των «πηγών αποβλακώσεως» που κατέχουν την οικονομική ισχύ.
Αντιθέτως είναι γνωστό ότι η τεράστια επιστημονική και τεχνολογική πρόοδος του π.χ Καναδά και ΗΠΑ και οικονομικά ανεπτυγμένων Ευρωπαϊκών Κρατών οφείλεται στις πολύ καλές οικονομικές αποδοχές που αμείβονται οι «πηγές δημιουργικής νοημοσύνης» που με τις νοήμονες και με γνώσεις αποφάσεις των και την εργασία των βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα αυξάνουν την οικονομική ευημερία του οργανισμού(Κράτους,Ιδρύματος.κ.τ.λ) που εργάζονται και συνεπώς εφ΄όσον η Κυβέρνηση εφαρμόσει Ανθρωπιστική πολιτική θα υπάρχουν τα οικονομικά για να δοθούν κοινωνικές παροχές στους πολίτες του Κράτους και σε Ανθρώπους με ειδικές ανάγκες(Θαυμαστό παράδειγμα οικονομικής πολιτικής το Κράτος της Ολλανδίας).
Ο δημιουργικά νοήμων και με γνώσεις άνθρωπος βασικά χρειάζεται για να αποδώσει τα κατάλληλα κίνητρα και άμειβες κινήτρων(motivation) ,επιπλέον των απαιτουμένων προσόντων[14], οικονομική άνεση , οικοσύστημα εργασίας και οικίας για ευπρεπή και άνετη διαβίωση, ελεύθερο χρόνο, δημιουργική κοινωνική ζωή(θα μου επιτρέψετε να πώ και για δημιουργική Θρησκεία{π.χ. Χριστιανισμός} για να τον ενισχύει στις δύσκολες και απελπιστικές στιγμές της ζωής του και ως ηθική), περιβάλλον που να μην του προκαλεί εκνευρισμούς , μπελάδες και προβλήματα υγείας ,δυνατότητες για δημιουργική διασκέδαση και δημιουργική, ευχάριστη και νοήμονα πληροφόρηση από τα ΜΜΕ και άλλες πηγές πληροφόρησης.
3.8 Ψυχολογικός πόλεμος σε ανθρώπους υψηλής νοημοσύνης και γνώσεων και σε ανθρώπους σε θέσεις «κλειδιά» εργασίας(π.χ επιστήμονες, διπλωμάτες, αξιωματικούς ,δημοσιογράφους ,κ.α)
Ορισμένα ηγεμονικά σκεπτόμενα Κράτη προσπαθούν να εξουδετερώσουν τους κορυφαίους επιστήμονες και ανθρώπους με υψηλά προσόντα άλλων Κρατών που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν σημαντικά στην ανάπτυξη των Κρατών τους, με σκοπό το ηγεμονικό Κράτος να διατηρεί την ηγεμονία του σε διεθνές επίπεδο και τον έλεγχο του πάνω σε άλλα Κράτη. Επίσης με το να εξουδετερώνει ή να περιορίζει σημαντικότατα την επίδραση των ανθρώπων που μπορούν να αντιληφθούν τις μεθόδους των ή/και των ανθρώπων που μπορούν να εξελιχθούν σε οικονομικούς, επιστημονικούς, κ.τ.λ ανταγωνιστές των επιβάλει την ηγεμονία του σε άλλα Κράτη . Αμυντικά τα Έθνη και Κράτη πρέπει να θεωρήσουν πρωταρχικό Εθνικό συμφέρον και Εθνικό Ανθρώπινο κεφάλαιο(National Human Capital) τους πολίτες τους με υψηλά προσόντα, αρχίζοντας πρώτα με την ανεύρευση των από το φοιτητικό επίπεδο και μετά με το να τους παρέχουν όλα τα μέσα, την προστασία και τα κίνητρα και άμειβες κινήτρων(motivation) για την δημιουργική τους εξέλιξη, διότι από την νοημοσύνη, γνώσεις και αποφάσεις των ανθρώπων αυτών στηρίζεται η μελλοντική πορεία και ευημερία του Έθνους των, και φυσικά πρέπει να αναγνωρίζεται η συνεισφορά των για να ενισχύεται η διάθεση των για περαιτέρω δημιουργική προσφορά στο Έθνος τους και στην Ανθρωπότητα γενικότερα.
Η παραπάνω μορφή ψυχολογικού πολέμου που γίνεται από ηγεμονικό Κράτος σε ξένα Κράτη γίνεται με γνωστές ή άγνωστες μεθόδους ψυχολογικού πολέμου αλλά προσαρμοσμένες να επιδρούν σε ατομικό επίπεδο σύμφωνα με την προσωπικότητα και ψυχ
από τον Ιωσήφ-Χρήστο Κονδυλάκη , 2001
Πυρηνικός Φυσικός/Ειδικός Πληροφορικής. Πρώην Επίκουρος Τεχνικός Προϊστάμενος στα κεντρικά γραφεία ομάδας Πυρηνικών Αντιδραστήρων και πρώην Διευθυντής Σχεδιάσεως Συστημάτων και Αναπτύξεως, στον Καναδά.
Τώρα εργάζεται στο Ε.Κ.Θ.Ε., 16604 Αθήνα.
Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010
ΣΙΩΠΗΛΑ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΘΟΡΥΒΟ ΠΟΛΕΜΟ....
(Αποκάλυψη ενός μυστικού στρατιωτικού εγγράφου της λέσχης Μπίλντερμπεργκ που εκθέτει την πολιτική της)
Το έγγραφο αυτό περιγράφει ξεκάθαρα την δογματική και κυριαρχική νοοτροπία της ελίτ της Παγκόσμιας Κυβέρνησης. Βρέθηκε τυχαία το 1986, ονομάστηκε «Σιωπηλά όπλα για έναν αθόρυβο πόλεμο», και αποτελεί μια θαυμαστή εξήγηση της τεχνικής της μαζικής πλύσης εγκεφάλου. Αυτό το εκτενές και λεπτομερές έγγραφο που χρονολογείται από το 1979 περιγράφει μία πολιτική που επιβλήθηκε από το 1950. Το έγγραφο λέει πως: «ο αθόρυβος πόλεμος …κηρύχθηκε από την Διεθνή Ελίτ σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα 1954». Το 1954 όμως είναι το έτος που για πρώτη φορά συναντήθηκε η λέσχη Μπίλντερμπεργκ.
Εδώ υπάρχει μια περίληψη του περιεχομένου του:
«Η εμπειρία έχει αποδείξει πως η πιο απλή μέθοδος για την εξασφάλιση ενός σιωπηλού όπλου και η απόκτηση ελέγχου του κοινού, είναι να τους διατηρούμε ανεκπαίδευτους και αδαείς όσον αφορά τις αρχές των βασικών συστημάτων αφ’ ενός, ενώ αφ' ετέρου να τους κρατούμε σε σύγχυση, να τους έχουμε αποδιοργανωμένους και αποσπασμένους σε θέματα που δεν έχουν καμία πραγματική σημασία.
Αυτό επιτυγχάνεται με:
1. Τον χωρισμό των εγκεφάλων τους• την υπονόμευση των πνευματικών τους δραστηριοτήτων την παροχή ενός προγράμματος χαμηλής ποιότητας στην δημόσια εκπαίδευση, τα μαθηματικά, τον σχεδιασμό συστημάτων και τα οικονομικά αλλά και την αποθάρρυνση τους στον τομέα της τεχνικής δημιουργικότητας.
2. Την εξάρτηση των αισθημάτων τους και την αύξηση της αυτοϊκανοποίησής τους αλλά και της ικανοποίησης τους σε συναισθηματικές και σωματικές δραστηριότητες με:
α) Άσχετες συναισθηματικές προσβολές και επιθέσεις (πνευματικός και συναισθηματικός βιασμός) μέσω μιας μόνιμης επίθεσης σεξ, βίας και πολέμων στα μέσα ενημέρωσης -κυρίως την τηλεόραση και τις εφημερίδες.
β) Την ικανοποίηση κάθε επιθυμίας τους -σε υπερβολή- «σκουπιδοτροφές για τη σκέψη» και με την αποστέρηση όλων αυτών που πραγματικά έχουν ανάγκη.
γ) Την επανεγγραφή της ιστορίας και του νόμου και την υποταγή του κοινού σε μία παρεκκλίνουσα δημιουργία, έτσι ώστε να μπορεί να ανορθώνει τη σκέψη του από τις προσωπικές ανάγκες σε ιδιαίτερα κατασκευασμένες εξωτερικές προτεραιότητες.
Τα σιωπηλά όπλα της τεχνολογίας κοινωνικού αυτοματισμού θα παρεμποδίζουν τα ενδιαφέροντα του και τις ανακαλύψεις του.
Όσο περισσότερη σύγχυση, τόσο περισσότερο όφελος. Άρα η καλύτερη προσέγγιση είναι να δημιουργούμε προβλήματα και μετά να προτείνουμε λύσεις.»
Περιληπτικά:
✓Στα μέσα διατηρήστε την προσοχή του ενήλικου κοινού μακριά από τα πραγματικά κοινωνικά θέματα και αιχμαλωτίστε το με θέματα που δεν έχουν καμιά πραγματική αξία.
✓ Στα σχολεία κρατήστε το νεαρό κοινό σε άγνοια όσον αφορά τα πραγματικά μαθηματικά, τα πραγματικά οικονομικά θέματα, τον πραγματικό νόμο και την πραγματική ιστορία.
✓Στη διασκέδαση διατηρήστε την διασκέδαση του κοινού κάτω από το πνευματικό επίπεδο της Στ' δημοτικού.
✓Στην εργασία διατηρήστε το κοινό απασχολημένο ... απασχολημένο ... απασχολημένο ... για να μην έχει χρόνο να σκεφτεί φέρτε το πίσω στο αγρόκτημα με τα άλλα ζώα.
ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΙΩΠΗΛΑ ΟΠΛΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΝΟΥ ΜΕ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ.
Γράφει για τον αθόρυβο πόλεμο:
«Πυροβολεί καταστάσεις αντί για σφαίρες. Προωθείται με επεξεργασία δεδομένων αντί με την πυρίτιδα με έναν υπολογιστή αντί για ένα όπλο- την χειρίζεται ένας προγραμματιστής υπολογιστών αντί ένας σκοπευτής- ενεργεί κάτω από τις διαταγές ενός τραπεζικού μεγιστάνα αντί ενός στρατηγού του στρατού.
Δεν δημιουργεί προφανείς θορύβους, δεν προκαλεί προφανείς σωματικές βλάβες και δεν αναμιγνύεται φανερά στην καθημερινή κοινωνική ζωή κανενός.
Προκαλεί όμως αλάνθαστους «θορύβους», προκαλεί αλάνθαστες σωματικές και πνευματικές βλάβες και εμπλέκεται με αλάνθαστο τρόπο στην καθημερινή κοινωνική ζωή, δηλαδή αλάνθαστα στον εκπαιδευμένο παρατηρητή, αυτόν που γνωρίζει που να κοιτάζει. Το κοινό δεν μπορεί να κατανοήσει το όπλο κι έτσι δεν μπορεί να πιστέψει πως δέχεται την επίθεση και υποτάσσεται από ένα όπλο.
Το κοινό μπορεί ενστικτωδώς να αισθανθεί πως κάτι πάει στραβά, εξ' αιτίας όμως της τεχνολογικής φύσης του σιωπηλού όπλου, δεν μπορεί να εκφράσει τα συναισθήματα του με λογικό τρόπο, ή να χειριστεί το πρόβλημα με έξυπνο τρόπο. Έτσι δεν γνωρίζει πως να ζητήσει βοήθεια και δεν ξέρει πως να συνεργαστεί με άλλους για να αμυνθούν εναντίον του.
Όταν ένα σιωπηλό όπλο εφαρμόζεται σταδιακά, τότε το κοινό προσαρμόζεται στην παρουσία του και μαθαίνει να ανέχεται την επέμβαση του στη ζωή του, μέχρι που η πίεση (ψυχολογική ή οικονομική) να γίνει πάρα πολύ μεγάλη και να καταρρεύσει. Άρα το σιωπηλό όπλο είναι ένας τύπος βιολογικού πολέμου. Επιτίθεται στη ζωτικότητα, την κινητικότητα και τις επιλογές των ατόμων μιας κοινωνίας, γνωρίζοντας, κατανοώντας, χειριζόμενο και επιτιθέμενο στις πηγές φυσικής και κοινωνικής ενέργειας και στις σωματικές, πνευματικές και συναισθηματικές δυνάμεις και αδυναμίες».
Με άλλα λόγια διαίρει και βασίλευε. Όταν κάποιοι εισαγάγουν την παγκόσμια δικτατορία τους με σταδιακή προσέγγιση τότε πολλοί λίγοι θα συνειδητοποιήσουν τι πραγματικά γίνεται μέχρι να είναι πολύ αργά. Στην πραγματικότητα οι πολλοί θα καταδικάσουν και θα γελάσουν αυτούς που θα προσπαθήσουν να τους καταδείξουν τι ακριβώς συμβαίνει. Κλείνοντας το θα αναφέρω τρία μόνον αποσπάσματα από κάποιες εκατοντάδες αναφορές που κατά καιρούς έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά για την σύνδεση του ανθρώπινου εγκεφάλου με κρατικούς υπολογιστές μέσω ραδιοεπικοινωνιών:
«Είναι μέσα στην εξουσία μας να παρατηρούμε τι βλέπει, τι αισθάνεται και τι σκέπτεται ένα άτομο, να εξετάζουμε εξονυχιστικά τη συμπεριφορά και να ανιχνεύουμε ακόμη την περίπτωση του τυχαίου στις συνειδητές του αποφάσεις, αλλά και στην ψυχολογική και ασυνείδητη κατάσταση του».(Telemetry is coming of age)
«Μπορούμε να επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε την αυξανόμενη γνώση μας για να σκλαβώσουμε τους ανθρώπους με τρόπους που δεν φανταστήκαμε ποτέ, αφαιρώντας τους την προσωπικότητα και ελέγχοντας τους με μέσα τόσο προσεκτικά επιλεγμένα που δεν θα γνωρίσουν ίσως ποτέ την απώλεια της προσωπικότητας τους» (Καθηγητής Καρλ Ρότζερς - Science).
«Έχουν αναπτυχθεί τεχνικές για την έρευνα και τον χειρισμό του ανθρώπου. Οι διπλής ροής επικοινωνίες με τα βάθη του εγκεφάλου κάνουν δυνατή την αποστολή και την λήψη πληροφο¬ριών από και προς τον εγκέφαλο ... Μπορούμε να ξεκινήσουμε, να σταματήσουμε ή να τροποποιήσουμε μία ποικιλία αυτόνομων σωματικών συμπεριφορών και πνευματικών εκφράσεων. Μπορούμε να πειραματιστούμε με τους εγκεφαλικούς μηχανισμούς που είναι υπεύθυνοι για τον καθορισμό και την διατήρηση .... συγκεκριμένων συμπεριφορών και πνευματικών λειτουργιών ... Καθώς δεν χρησιμοποιούνται μπαταρίες, η ζωή του μεταδότη είναι απεριόριστη. Ενέργεια και πληροφορίες παρέχονται από ραδιοφωνικές συχνότητες» (Αναφορά ψυχιατρικών ερευνών: «Η επέμβαση του Ανθρώπου στις διεγκεφαλικές Λειτουργίες» από το Ψυχιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Γέηλ των ΗΠΑ).
http://ksipnistere.blogspot.com/Ολόκληρο το εγγραφο εδω:
http://www.lawfulpath.com/ref/sw4qw/index.shtml
Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010
Κρούσματα ναρκοληψίας σε άτομα που εμβολιάστηκαν κατά της γρίπης των χοίρων Η1Ν1
Κρούσματα ναρκοληψίας παρουσιάστηκαν σε έξι άτομα που είχαν εμβολιαστεί κατά της πανδημίας της γρίπης των χοίρων Η1Ν1. Όλα τα κρούσματα έχουν αναφερθεί στη Γαλλία, όπως ανακοινώθηκε από την Υπηρεσία Υγειονομικής Ασφάλειας Προϊόντων Υγείας της χώρας. Πέντε από τα κρούσματα προέκυψαν μετά τη χορήγηση του εμβολίου Pandemrix του βρετανικού φαρμακευτικού εργαστηρίου GlaxoSmithKline (GSK) και ένα μετά τη χορήγηση του Panenza του Sanofi-Pasteur (όμιλος Aventis). Τα κρούσματα ναρκοληψίας στη Γαλλία αφορούν 3 παιδιά και 3 ενήλικες. Η ναρκοληψία με καταπληξία είναι μια σπάνια ασθένεια την οποία χαρακτηρίζουν κρίσεις υπνηλίας κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι οποίες συνδέονται με αιφνίδιες απώλειες του μυϊκού τόνου, που προκαλούνται έπειτα από ένα έντονο συναίσθημα. Κρούσματα ναρκοληψίας ανακοινώθηκαν και από τη σουηδική υπηρεσία ασφάλειας των προϊόντων υγείας, αφού δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό εντοπίστηκαν 6 κρούσματα ναρκοληψίας σε παιδιά ηλικίας 12 ως 16 ετών, ενώ κρούσματα ναρκοληψίας παρουσιάστηκαν και στη Φινλανδία. Συνολικά τα κρούσματα σε όλη την Ευρώπη αριθμούν τα 22.
Ετικέτες
αυτισμος,
βλαβες,
βρεφη,
γεγονοτα,
γριπη,
εμβολιασμός,
κρουσματα,
μαζικων εμβολιασμων,
ναρκοληψια,
παιδια
Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010
Αναχρονιστικές φυλακές μεσαιωνικών μαιευτηρίων
από τα πολύ καλά άρθρα !!
http://mitrikosthilasmos.blogspot.com/2010/08/blog-post_25.html
http://mitrikosthilasmos.blogspot.com/2010/08/blog-post_25.html
ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ - ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ - ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
Άνοιξα το λεξικο των Φυτράκη – Τεγόπουλου να βρω την παρακάτω λέξη:
Έκτρωση = τεχνητή πρόωρη αποβολή του εμβρύου από τη μήτρα, συνώνυμα άμβλωση και –συμπληρώνω- απόξεση.
Πώς να βρεις τα λόγια να μιλήσεις για την έκτρωση; Πώς να βρεις λόγια να μιλήσεις για εκατομμύρια παιδιά που σφάχτηκαν και το αθώο αίμα που χύθηκε και εξακολουθεί να χύνεται στα πλακάκια υπόγειων συνήθως κι απομονωμένων χειρουργείων κάποιων κλινικών ή σε παλαιότερα χρόνια ιδιωτικών ιατρείων; Κι όμως είναι κάτι που οφείλω να κάνω ως ελάχιστο φόρο τιμής απέναντι στα αθώα θύματα ή αν προτιμάτε στην πρώτη ύλη μιας βιομηχανίας αίματος – χρήματος και απαλλαγής από ευθύνες. Άλλωστε ένας από τους λόγους που με το φίλο και συνδιαχειριστή μου το Θανάση προχωρήσαμε μετά το φόρουμ στη δημιουργία της ιστοσελίδας του Ορθοδοξία δεν ήταν μόνο η ύμνηση του Θεού. Βάθια μέσα μας επιθυμούμε να ενημερώθουν οι άνθρωποι για ορισμένα πολύ σοβάρα ζητήματα των οποίων τις πραγματικές πτυχές αγνοούν με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε λάθος επιλογές οι οποίες δε θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο μόνο στην παρούσα ζωή αλλά και κατά την ώρα της Κρίσης από τον Ιησού Χριστό. Και τότε οι πάσης φύσεως δικαιολογίες δε θα γίνονται αποδεκτές.
Ποτέ δε θυμάμαι τον εαυτό μου να βλέπει με καλό μάτι την έκτρωση, ακόμη κι όταν ως μικρό παιδί δεν πολυκαταλάβαινα κάποια πράγματα. Βέβαια εκείνα τα χρόνια (μέσα του 80’) οι εκτρώσεις ήταν πολύ λιγότερες από ότι σήμερα. Τα επίσημα στοιχεία μιλούν για 150.000 εκτρώσεις το χρόνο στην Ελλάδα ενώ τα ανεπίσημα για 300.000, σε παγκόσμια δε κλίμακα αγγίζουν τα 500.000.000! Κι όμως για αυτές τις 150.000-300.000 δε μιλά κανείς. Ακούμε για τα τροχαία του Σαββατοκύριακου, αλλά τα παιδάκια που σφάζονται δίχως την παραμικρή δυνατότητα να υπερασπιστούν τη ζωή τους σε μια μάχη άνιση δεν ακούγεται το παραμικρό κιχ. Ομερτά! Μια ολόκληρη π.χ. Πάτρα εξαφανίζεται κάθε χρόνο αλλά ούτε ένας δεν ενδιαφέρεται.
Ποιος να μιλήσει;
Πώς όμως να γίνει συζήτηση; Όταν ο μόνος που θίγεται από την ιστορία αυτή δεν είναι στη ζωή για να μιλήσει; Η βιομηχανία αίματος που σας έλεγα πιο πάνω. Ποιος να ξεκινήσει την κουβέντα; Οι κλινικές; Γιατί να το κάνουν; Με τα υπόγεια γεμάτα από φυγόπονες «μητέρες» γεμίζουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί με εύκολο χρήμα δίχως τα πολλά λειτουργικά έξοδα. Τι τους ενδιαφέρει; Κέρδος να έχει η επιχείρηση, λεφτά να μπαίνουν στο ταμείο και όλα τα άλλα ας πάνε περίπατο. Θα σου πουν ότι κι ο Πιλάτος «νίπτω τας χείρας μου», οι «μητέρες» άλλωστε αποφασίζουν, άρα το κρίμα στο λαιμό τους. Δυστυχώς όμως για αυτούς όταν λογοδοτήσουν στο Θεό θα είναι πλέον αργά.
Να μιλήσει μήπως ο κατ’ευφημισμόν «γιατρός» και μάλιστα –τι τραγική ειρωνεία- μαιευτήρας; Ο οποίος είναι και ο μόνος σίγουρος που πραγματικά ξέρει τι κάνει όταν υποβάλλεται μια γυναίκα σε έκτρωση. Ε και; Το μόνο που τον ενδιαφέρει από όσα γνωρίζει είναι ότι κάθε έκτρωση και € 500,00. Κι όπως λένε, το θέμα είναι να μην αμαρτήσεις μια φορά, μετά το ξανακάνεις πιο εύκολα μέχρι που γίνεσαι τελείως αναίσθητος. Έπειτα πως θα γεμίσουν τα ξενοδοχεία τα Σαββατοκύριακα και θα κινηθεί το χρήμα; Γνωρίζω περίπτωση εγκύου που η ιατρός στην 6η εβδομάδα κύησης βλέποντας ότι αμφιταλαντευόταν να κρατήσει το παιδί, της είπε ότι το έμβρυο είχε πρόβλημα! Και πως το διαπίστωσε όταν η πρώτη σοβαρή εξέταση, η αυχενική διαφάνεια γίνεται αργότερα; Σε ένα παιδάκι ενός εκατοστού που πρόλαβε και διεπίστωσε το πρόβλημα; Μάλλον διέγνωσε τη ροπή της μάνας προς την έκτρωση και έδωσε την τελική ώθηση. Αλλά μιας και είπα περί αυχενικής διαφάνειας, γιατί αυτή η πρεμούρα που λέμε να γίνει οπωσδήποτε μέχρι να κλείσει ο 3ος μήνας; Μα για να μπορείς να σφάξεις με ασφάλεια το παιδί σου αν σου πουν ότι έχει πρόβλημα! Ένας που θα κρατήσει το παιδί ούτως ή άλλως, γιατί να κάνει την εξέταση; Δεν υπάρχει πια προσευχή σε μια λυπηρή διάγνωση εξέτασης, αντικατεστάθη από τη σφαγή και τον κρανυοθραύστη ή άλλες πραγματικά σατανικές μεθόδους βασανιστικού θανάτου ανθρωπίνου όντος. Ούτε διάθεση αυτοθυσίας για ένα παιδί διαφορετικό από τα άλλα, υπάρχει ένα είδος delete που εξαφανίζει το πρόβλημα.
Να ρωτήσω όμως εγώ εσένα «γιατρέ», όταν κάποτε στα 25-30 σου χρόνια σπούδαζες και έπειτα ορκιζόσουν, αυτό οραματιζόσουν ότι θα προσφέρεις στην κοινωνία και στο συνάθρωπο; Να τον κομματιάζεις; Να τον ακρωτηριάζεις; Να τους σπας το κεφάλι με τον κρανυοθραύστη; Να του ρουφάς τα μέλη του σώματός του και να τα πετάς σε ένα τραπέζι; Ετσί υπηρετείς κι αντιλαμβάνεσαι την υγεία; Όταν ξεγέννησες τη γυναίκα σου δεν έβλεπες μπροστά σου τα παιδιά που κατακρεουργούσες παλαιότερα; Ή μήπως έχεις σκοτώσει και τα δικά σου παιδιά; Δε θα εκπλαγώ. Κι αν πάλι είσαι γυναίκα γιατρός πώς μπορείς και κάνεις εκτρώσεις; Το μητρικό σου ένστικτο το σκότωσες κι αυτό; Εσένα όμως για να μπορείς τώρα εσύ να σφάζεις αθώες ψυχούλες σε άφησαν γεννηθείς... Ο Θεός επέτρεψε να έρθεις στον κόσμο κι εσύ με τον τρόπο αυτό να υποθέσω πως τον ευχαριστείς; Ο Θεός αγαπητέ «γιατρέ» είτε άνδρας είσαι είτε γυναίκα δεν επέτρεψε να γίνεις αυτό που σπούδασες για να τα αρπάζεις με το ένα χέρι και να εξολοθρεύεις νήπια με το άλλο. Ευτυχώς όμως υπάρχουν και κάποιοι γιατροί που δεν ξέχασαν την αποστολή τους και αρνούνται να βάψουν τα χέρια τους με αίμα. Αρνούνται να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με το αίμα άλλων παιδιών.
Να ρωτήσω και τη «μητέρα»; Αλήθεια τι θα έλεγες αν η δική σου μάνα σε πέταγε έξω από τη μήτρα της όταν ακόμη ήσουν μέσα της αδύναμη, τρεφόμενη από τον ομφάλιο λώρο και κατέληγες σε μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών; Θα σου άρεσε; Το κάνεις όμως. Ξεχνάς τα λόγια του Ιησού που λέει:
Κατά Ματθαίον Ζ Πάντα ούν όσα αν θέλητε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι, ούτω και υμείς ποιείτε αυτοίς·
Γίνομαι γυναίκα δε σημαίνει κάνω έρωτα διακρινόμενη για τις επιδόσεις μου, βάφομαι, κουνιέμαι και γενικά είμαι ανεξάρτητη στα δικαιώματα. Γίνομαι γυναίκα σημαίνει ότι στέκομαι στο ύψος μου. Κρατώ το παιδί μου, το μεγαλώνω και το προσφέρω άξιο άνθρωπο στο Θεό και την κοινωνία. Διορθώνω το αμάρτημα της προγαμιαίας σχέσης –γιατί συνήθως τέτοιες σχέσεις μαζί με σχέσεις μοιχείας οδηγούν σε εκτρώσεις- αναλαμβάνοντας τις ευθύνες μου. Προσπαθώ να μοιάσω στην Παναγία που άνοιξε τις πύλες του Παραδείσου, όχι στο διάβολο που κάνει ότι μπορεί για να τις κλείσει. Γιατί δηλαδή δε λαμβάνουμε ως γυναικεία πρότυπα την Παναγία ή την αγία Παρασκευή; Μικρές κοπέλες ήταν κι αυτές.
Να ρωτήσω όμως και τον «πατέρα»; Ωραίος πατέρας και μόνο που το λέω είναι βλασφημία απέναντι στο Θεό γιατί και Αυτός Πατέρας είναι. Βέβαια κι Αυτός το παιδί του θυσίασε πάνω στο Σταυρό αλλά με μία διαφορά. Το έπραξε για να σώσει εμάς. Εσείς γιατί θυσιάσατε τα παιδιά σας; Μάλλον για να σώσετε τη βολή σας και τα ανέμελα ή με λίγη παραλλαγή γραμμάτων άμυαλα χρόνια σας. Αντριλίκι δεν είναι να πηγαίνω με γυναίκες και να κάνω διάφορα με φίλους. Άνδρας σημαίνει πατώ στα πόδια μου, σηκώνω το βάρος, ανταποκρίνομαι και πατάω γκάζι στις δυσκολίες όχι στο αμάξι του μπαμπά μου και ναι γίνομαι πατέρας. Μην μπερδεύετε το ανεύθυνος κι επιπόλαιος γλετζές με το άνδρας. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο.
Τι να πει όμως κανείς όταν περά από τη συνενοχή έχουμε περιπτώσεις όπου είτε η μητέρα είτε ο πατέρας ήταν ανένδοτη/ος στο θέμα της έκτρωσης ενώ το έτερο μέλος ήθελε να γεννηθεί το παιδί; Αλίμονο στον πατέρα εκείνο που πίεσε μια μάνα παρά τη θέλησή της να σκοτώσει το παιδί της γιατί απλά δε γούσταρε υποχρεώσεις. Κι αλιμόνο σε εκείνη τη «μητέρα» που με το φεμινιστικό σύνθημα «έχουμε δικαίωμα να εξουσιάζουμε το σώμα μας» ξεγράφουν τον πατέρα και επεμβαίνουν να εξουσιάσουν και άλλο σώμα, ξενό από το δικό τους καταδικάζοντάς το σε θάνατο.
Οι διάφορες δικαιολογίες
Έχουμε ακούσει διάφορες δικαιολογίες για μια έκτρωση:
Το έριξα γιατί δεν μπορούσα να το συντηρήσω. Και τότε άνθρωπε –όπως θα έλεγε και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος- γιατί το έκανες; Με το ίδιο σκεπτικό αν ένας πατέρας αύριο χάσει τη δουλειά του και δεν μπορεί να συντηρήσει τα π.χ. 3 παιδιά του, να πάει να τα ρίξει στο γκρεμό! Το ίδιο δεν είναι; Έχει όμως μια διαφορά, αυτός θα διαπομπευτεί από άπαντες και θα καταλήξει στη φυλακή αν δεν τον λιντσάρουν, εσύ αντίθετα που σκότωσες το παιδί σου, το οποίο δεν μπορούσε από πουθενά να διαφύγει, δεν είχε καμιά ελπίδα σωτηρίας, όχι φυλακή δεν πήγες αλλά κανείς δε σε δίκασε.
Το παιδί είχε πρόβλημα. Σοβαρά άνθρωπε; Και εσύ ποιος είσαι που αποφασίζεις να το θανατώσεις; Το κάνεις για το καλό του ή για να μη παιδεύεσαι εσύ; Αν είναι θέλημα Θεού, ποιος είσαι εσύ που θα τολμήσεις να πας ενάντια; Γνώρισα κάποτε ένα ζευγάρι που δεν έριξε το παιδί όπως το περιβάλλον του τους πρέτρεπε αλλά το κράτησαν. Μολονότι είχαν και άλλα υγιή παιδιά όταν το παιδί αυτό πέθανε μετά από χρόνια, οι γονείς του σκοτείνιασαν, έχασαν έλεγαν τη χαρά της ζωής τους. Δε λέω κάτι άλλο, απλά υποκλίνομαι στο χριστιανικό μεγαλείο τους.
Συγχωρείστε μου το έντονο ύφος αλλά κάποιος πρέπει να μιλήσει εκ μέρους των σφαγιασθέντων νηπιών. Κάποιος πρέπει να εκφράσει με τη δική του φωνή τη σιωπηλή κραυγή τους, το παράπονό τους. Τι σας έκαναν και τα σφάξατε; Σε τι σας πείραξαν;
Κάποιοι λένε ότι στα πρώιμα στάδια κύησης δεν έχουμε ακόμη άνθρωπο (!) και άλλα παρόμοια. Η Εκκλησία μας διδάσκει ότι ζωή έχουμε από τη σύλληψη ακόμη.
Όταν η Παναγιά μας συνέλαβε το Χριστό μας, ο Κύριος μας τι ήταν στην κοιλιά της όσον αφορά την ανθρώπινη φύση Του; Μάζα κυττάρων; Είναι ποτέ δυνατόν;
Από πότε το καλύτερο δημιούργημα του Θεού, το κατ’ εικόνα και καθ’ομοίωσιν είναι στην αρχή κάτι δεν ξέρουμε τι και μετά άνθρωπος;
Λέει άλλωστε ο ψαλμωδός:
Ψαλμός 21 11 επί σε επερρίφην εκ μήτρας, εκ κοιλίας μητρός μου Θεός μου εί σύ·
Ψαλμός 70 6 επί σε επεστηρίχθην από γαστρός, εκ κοιλίας μητρός μου σύ μου εί σκεπαστής·
Αλλά και ο προφήτης Ησαΐας:
Κεφ 44 24 Ούτω λέγει Κύριος ο λυτρούμενός σε και ο πλάσσων σε εκ κοιλίας·
Κεφ 49 1 εκ κοιλίας μητρός μου εκάλεσε το όνομά μου
Αυτά λέει η Αγία Γραφή, που είναι ο λόγος του Θεού. Σκεφθείτε λοιπόν καλά πριν τα απορρίψετε. Απορρίπτετε τον Θεό.
Αλλά και επιστημονικά έδωσε ο Θεός ώστε να αποδειχθεί η θέση της Εκκλησίας από επιστήμονες. Αλλά για αυτούς που δε δέχονται το παραπάνω, να μας πουν πότε η άμορφη μάζα κυττάρων που βέβαια έχει από τις πρώτες εβδομάδες εγκέφαλο, καρδιά κλπ αλλά κατά τα άλλα άμορφη μάζα κυττάρων μετατρέπεται σε άνθρωπο και αποκτά ψυχή; Επειδή μπορεί να έχει 2 εκατοστά μήκος δε σημαίνει ότι δεν είναι άνθρωπος. Για να φτάσεις π.χ. το 1.70 θα πρέπει να περάσεις από το 0.02 πρώτα. Δείτε λοιπόν μια φωτογραφία κατακομματιασμένου εμβρύου κυήσεως 8 εβδομάδων:
Ένα μικροσκοπικό ανθρωπάκι, με τα ματάκια του, τα χεράκια του με ορθάνοιχτες παλάμες προφανώς από τον τρόμο, τα ποδαράκια του, σχηματισμένο θώρακα που αγαπούσε πολύ τη μαμά του αλλά αυτή είχε άλλη γνώμη, κατέληξε όπως βλέπετε στη φωτογραφία.
Ας δούμε όμως δύο ακόμη φωτογραφίες για όσους εξακολουθούν να θεωρούν το έμβρυο όχι ανθρώπινη ύπαρξη με ψυχή άλλα σύμπλεγμα ιστών. Κρατείστε την ανάσα σας:
Στην πρώτη φωτογραφία ένα αγοράκι διαμελισμένο και μόνο ο ομφάλιος λώρος θυμίζει ότι λίγη ώρα πριν το παιδί αυτό τρεφόταν από τη δολοφόνο του. Τα χεράκια του και το κεφαλάκι του αποκόπηκαν βίαια. Δος μου Θεέ με να καταλάβω πως υπάρχουν άνθρωποι που σκοτώνουν έτσι τα παιδιά τους και ιατροί υπηρέτες της υγείας που εκτελούν εν ψυχρώ. Κοιτάξτε αυτά τα παιδάκια, εγώ προσωπικά αισθάνομαι ενοχές που δεν μπόρεσα να τα σώσω, να κάνω κάτι για αυτά. Υπάρχουν άνθρωποι που σεβόμενοι τόσο τη δημιουργία του Θεού ακόμη και το μηρμυγκάκι θα το βάλουν έξω αντί να το σκοτώσουν και υπάρχουν και άλλοι που...τι άλλο να πω...μιλούν τα παιδιά.
Υπάρχει όμως κι η κάτωθι συγκλονιστική μαρτυρία του γυναικολόγου Στόγιαν Αδάσεβιτς:
ΕΡΩΤΗΣΙΣ: Πότε έπαύσατε να κάνετε εκτρώσεις;
ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ: Αυτό πού θα σας διηγηθώ τώρα, είναι όχληρόν και πάρα πολύ έπίπονον, αλλά δεν είναι δυνατόν να ώραιοποιούμεν κάτι, το οποίον άφ' εαυτού είναι φρικτόν. Προς θλίψιν και δυστυχίαν μου το 1988 έκανα την άμβλωσιν εις μίαν προχωρημένην εγκυμοσύνην των 4,5 μηνών. Κατά την διάρκειαν αυτής της έγχειρήσεως, της οποίας τάς λεπτομέρειας δεν ημπορώ να περιγράψω άνευ ταραχής, φρικιών άνεκάλυψα τον φονέα εντός μου. Μία έγχείρησις, η οποία έπρεπε να είναι μία πράξις ρουτίνας, μετετράπη εις ένα πραγματικόν έφιάλτην. Με την πρώτην κίνησιν του θλάστου έβγαλα το χεράκι και το έρριξα επάνω εις το τραπέζι των εργαλείων. Ιδού — το νεύρον του χεριού έπεσεν εις την άκρην της κομπρέσσας βρεγμένης με το ιώδιον. Το ιώδιον ερέθισε το νεύρον και το μικρούλικον χεράκι άρχισε να συσπάται. Με την επόμενην κίνησιν έβγαλα το πόδι. Και συνέβη το ιδιον — τώρα έτρεμε και εσυσπάτο το πόδι. Κάτι όμοιον δεν μου είχε συμβή ποτέ πριν. Ύστερον προσεπάθησα με τον θλάστην να συλλάβω και την καρδίαν, η οποία ακόμη εκτύπα και υπό τον θλάστην έκανε σπασμούς ολοέν και άργότερον... και άργότερον και επί τέλους έπαυσε.
Τότε εσυνειδητοποίησα ότι έπραξα φόνον, ότι έθανάτωσα τον άνθρωπον. Η γυναίκα αιμορραγεί πολύ, η ζωή της έκινδύνευε. Προσηυχήθην: «Κύριε, βοήθησε με να σώσω αυτήν την γυναίκα και τιμώρησε εμένα!». Έκτοτε ποτέ μου δεν επανέλαβα όμοίαν πράξιν. Έτυχε η νέα μου γνώσις να συμπίπτη με την αποψιν της Εκκλησίας —ότι το έμβρυον είναι ζωντανόν ήδη από την σύλληψίν του, δηλαδή από την στιγμήν της γονιμοποιήσεως του ωαρίου.
Η ενδομήτριος παιδοκτονία είναι πολύ μεγαλυτέρα και βαρυτέρα αμαρτία από τον απλούν φόνον, επειδή το έμβρυον εντός της μήτρας είναι άδύναμον να άμυνθή, ενώ δεν πταίει δια τίποτε· μόνον εκείνο είναι άνευ του προσωπικού πταίσματος εις όλον το άνθρώπινον γένος, διότι δεν έγεννήθη καν.
Αυτά απαντά ο Δάσεβιτς με τις 62.000 (!) εκτρώσεις στο ενεργητικό του.
Δανείζομαι τα λόγια του φίλου μου και μέλους μας του Κώστα του Ρόκα από το δικό του αδερφό με το δικό μας ιστοτόπο (http://us.geocities.com/kostasrokas/index.html):
Πολλοί βέβαια θα σπεύσουν να υποστηρίξουν, πως όλα αυτά είναι ανόητες ηθικολογίες, διότι στην περίπτωση που εξετάζουμε δεν πρόκειται για άνθρωπο αλλά για ένα έμβρυο, το οποίο δεν είναι βιώσιμο!!! Δηλαδή ο άνθρωπος εκείνος, ο οποίος δεν είναι προς το παρών σε θέση να επιβιώσει έξω από τη μήτρα της μητέρας του, για αρκετούς ανθρώπους που θέλουν να λέγονται, να δείχνουν, να συμπεριφέρονται και (κυρίως) να πληρώνονται σαν επιστήμονες ,δεν είναι ζωντανός άνθρωπος, ούτε έχει ψυχή! Όταν όμως κάποια γυναίκα φέρει στον κόσμο πρόωρα το παιδί της, είτε στους έξι, είτε στους επτά, είτε στους οκτώ μήνες της εγκυμοσύνης της, οι ίδιοι «επιστήμονες» θα είναι που θα σπεύσουν να το ονομάσουν ζωντανό άνθρωπο, ο οποίος όμως και αυτός δεν θα μπορεί να επιβιώσει έξω από τη μήτρα της μητέρας του και για το λόγο αυτό, θα του προσφέρουν απλόχερα (και με το αζημίωτο φυσικά), την προστασία της θερμοκοιτίδας . Αυτός , σύμφωνα με τις «πολιτισμένες» αντιλήψεις τους, θα είναι άνθρωπος με ψυχή, θα είναι άνθρωπος άξιος να ζήσει!!!
Όμως το έγκλημα αυτό δε βαραίνει μόνο τους «επιστήμονες», αλλά και όλους εμάς που ακολουθούμε , που παροτρύνουμε και που δεν αντιδρούμε, στην τακτική και τις ραδιουργίες του διαβόλου και των ανθρώπων του.
Εν τω μεταξύ τα επιστημονικά στοιχεία που θα παραθέσουμε παρακάτω, καταδεικνύουν τη ραγδαία ανάπτυξη που παρουσιάζει το παιδί, από τις πρώτες κιόλας ώρες (!) μετά τη σύλληψή του, στέλνοντας έτσι ένα σαφέστατο μήνυμα σε όλους μας, ότι δηλαδή η πορεία της ζωής του ανθρώπου είναι ενιαία, έχοντας για αφετηρία τη στιγμή της σύλληψης και όχι αυτή του τοκετού.
Σύμφωνα λοιπόν με τα επιστημονικά συμπεράσματα, μόλις έξι ώρες μετά τη σύλληψή του, το παιδί αρχίζει να πολλαπλασιάζεται ιλιγγιωδώς και να διαφοροποιείται από τους γονείς του. Τέσσερις ημέρες μετά, μαζί με τα έξι εκατομμύρια γονίδιά του και αφού έχει περάσει μέσα από τις σάλπιγγες, έρχεται η στιγμή που θα εγκατασταθεί στη μήτρα .
Τη δεύτερη εβδομάδα έχει ήδη πολλαπλασιαστεί σε πάνω από οκτώ χιλιάδες κύτταρα . Τότε είναι που σχηματίζεται ο ομφάλιος λώρος και ο πλακούντας (ένα προσωρινό όργανο που παρεμβάλλεται μεταξύ του παιδιού και της μητέρας και ρυθμίζει τη θρέψη του, εξασφαλίζοντάς του παράλληλα και το οξυγόνο). Παρότι όμως τρέφεται και θερμαίνεται από τη μητέρα του, δεν έχουν το ίδιο αίμα . Μάλιστα η μητέρα αγνοεί ακόμα την ύπαρξή του, αφού περιμένει σε λίγες ημέρες την έμμηνο ροή της .
Την τρίτη εβδομάδα σχηματίζονται η σπονδυλική στήλη , το κεφάλι, οι πνεύμονες, το στομάχι, το έντερο και τα νεφρά του. Το συκώτι του είναι σε θέση να παράγει το αίμα του. Από τη δέκατη όγδοη ημέρα η μικρή καρδιά του αρχίζει να χτυπά!!!
Την τέταρτη εβδομάδα, συμπληρώνοντας τον πρώτο μήνα της ζωής του, οι κτύποι της καρδιάς του συγχρονίζονται με αυτούς της μητέρας του. Οι γάμπες του είναι σα μικρές φτερούγες και τα χέρια του έχουν σχηματιστεί. Είναι συνήθως η εβδομάδα που η μητέρα του θα αρχίσει να υποψιάζεται ότι υπάρχει, καθώς η περίοδός της καθυστερεί αισθητά.
Την πέμπτη εβδομάδα ξεχωρίζουν το κεφάλι, ο θώρακας και η κοιλιά του και παράλληλα σχηματίζονται τα μάτια του με τον αμφιβληστροειδή, το φακό και τα βλέφαρα. Ξεπροβάλλουν τα αυτιά και η μύτη του, ενώ στον εγκέφαλό του πρωτοεμφανίζεται η καταβολή του κέντρου του λόγου! Μπορεί μάλιστα να καταγραφεί ακόμα και το ηλεκτροκαρδιογράφημά του!
Την έκτη εβδομάδα διακρίνονται τα δάκτυλα στα χέρια και τα πόδια του. Στο τέλος της εβδομάδας είναι δυνατό να καταγραφούν τα εγκεφαλικά του κύματα, σε έναν κανονικό ηλεκτροεγκεφαλογράφο! Κι ωστόσο κάποιοι λένε πως ακόμα δεν έχει ψυχή...
Την έβδομη εβδομάδα ο εγκέφαλός του είναι τέλειος. Μπορεί να αισθανθεί και να αντιδρά σύμφωνα με τα ερεθίσματα . Ανοίγουν τα χείλη του, μπορεί να θηλάζει και να καταπίνει. Τα δάκτυλά του μακραίνουν και τα δακτυλικά του αποτυπώματα παίρνουν τη μορφή που θα έχουν σε όλη του τη ζωή. Μπορεί εύκολα να πιάσει ένα μικρό αντικείμενο!
Την όγδοη εβδομάδα , δηλαδή στους δύο μήνες, όλα τα όργανά του έχουν σχηματιστεί! Τώρα πια δεν θα δημιουργηθούν άλλα! Συνεχώς θα μεγαλώνει και οι λειτουργίες του θα τελειοποιούνται .
Την ένατη και τη δέκατη εβδομάδα λειτουργούν όλα του τα όργανα : Mύες και νεύρα συγχρονίζονται , κινεί χέρια και πόδια, πιπιλίζει το δάκτυλο. Αναπηδά και κολυμπάει στο ζεστό αμνιακό υγρό (νερό με διάφορους ηλεκτρολύτες σε θερμοκρασία σώματος, που προστατεύει το παιδί από τις απότομες κινήσεις και τους κραδασμούς του σώματος της μητέρας). Αν το τρυπούν αισθάνεται πόνο, ακούει τους ήχους και θυμάται τους χτύπους της καρδιάς της μητέρας του.
Την ενδέκατη και τη δωδέκατη εβδομάδα, στους τρεις μήνες δηλαδή της ζωής του, η ομοιότητα που έχει πλέον με τους γονείς του στα χαρακτηριστικά και στα φερσίματα, είναι φανερή. Του φυτρώνουν τα μαλλιά και τα νύχια . Ξυπνάει, όταν η μητέρα του ξυπνάει, κοιμάται, όταν αυτή κοιμάται, είναι ήρεμο, όταν αυτή είναι ήρεμη. Όλες οι ψυχικές και εγκεφαλικές της μεταβολές, όπως επίσης και κάθε ουσία που χρησιμοποιεί, το επηρεάζουν. Όταν η μητέρα του ανησυχεί για εκείνο, το αισθάνεται. Αισθάνεται επίσης όταν αυτή καταλαμβάνεται από το αίσθημα της αγωνίας και ακόμη την καταλαβαίνει, όταν καμιά φορά εκείνη πάσχει από ιλίγγους, πονοκεφάλους, εμετούς, ναυτίες.
Μετά από όλα αυτά (και αφού επισημάνουμε το γεγονός ότι οι περισσότερες εκτρώσεις, γίνονται μετά τον πρώτο μήνα της εγκυμοσύνης , έως και τη συμπλήρωση του τρίτου), πιστεύουμε ότι θα ήταν περιττό να αναφέρουμε κάτι περισσότερο, αφού τα παραπάνω επιστημονικά στοιχεία δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας , πως κάθε φορά που έχουμε τη σύλληψη ενός παιδιού, έχουμε ταυτόχρονα και τον ερχομό σε αυτόν τον κόσμο, ενός ακόμα ανθρώπου με ψυχή, ο οποίος αναπτύσσεται και θα αναπτύσσεται για αρκετά ακόμη χρόνια, εάν φυσικά το επιτρέψει η μητέρα του.
Αν όμως η μητέρα του έχει διαφορετική άποψη, τι γίνεται τότε; Είναι πραγματικά ΦΡΙΚΤΟ, αλλά αξίζει να το αναλύσουμε , μήπως και βγει κάτι καλό για τα χιλιάδες υποψήφια θύματα, αλλά και για τις χιλιάδες υποψήφιες «Μήδειες».
Αυτά αναφέρει ο Κώστας στο site του.
Διαβάστε όμως και στο Σύλλογο του αγέννητου παιδιού το αν το παιδί αισθάνεται τον πόνο. Στο ίδιο site διαβάστε τις συγκλονιστικές μαρτυρίες, το που καταλήγουν τα έμβρυα, τις μετέπειτα ψυχοσωματικές συνέπειες μιας έκτρωσης τόσο στη γυναίκα όσο και στα επόμενα παιδιά. Πραγματικά οι άνθρωποι έχουν κανεί εκπληκτική δουλειά και αξίζει να τουλάχιστον να τη διαβάσετε.
Τις προάλλες γέννησε η γυναίκα μου το πρώτο μας παιδί. Το κοιτούσα, το κρατούσα στα χέρια μου και ευχαριστούσα το Θεό που μου εμπιστεύτηκε να μεγαλώσω ένα παιδί του. Το δικό μου το παιδί ευδόκησε να γεννηθεί, οι γονείς του έκαναν ότι μπορούσαν και δεν μπορούσαν για να γεννηθεί κι αυτό και άλλα αν θέλει ο Θεός. Σκεπτόμουν όμως κι αυτά τα παιδιά που την ώρα που το δικό μου έβγαινε στο φως, εκείνα συνθλίβονταν. Την ώρα που το δικό μου έκλαιγε για πρώτη φορά εκείνα έβγαζαν τη γνωστή και αποδεδειγμένη κραυγή της σιωπής λίγο πριν ο απορροφητήρας τους ξεκολλήσει τα μέλη. Γράφω αυτές τις γραμμές και αισθάνομαι τόσο άσχημα μολόνοτι ο Θεός με προστάτευσε από τέτοιες καταστάσεις και με έκανε ανέκαθεν να λατρεύω την ιδέα της πατρότητας.
Ένας φίλος σε κάποια κουβέντα μας με ρωτούσε σχετικά με το θέμα. Το έφερνε σιγά σιγά, να μου πει για ένα δικό του παιδί που έμεινε αγέννητο και για το οποίο αυτός έκανε τότε ότι μπορούσε για να μη χαθεί έτσι άδικα. Ξέρω ότι εν πολλοίς τον πίκρανα με την άποψή μου, πολλοί άλλωστε με αποκαλούν σκληρό. Όταν όμως είσαι νέος άνθρωπος και έχεις μεγαλώσει μέσα στα νοσοκομεία παλεύοντας για να σώσεις τη ζωή σου και έχεις γονείς να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να μη νικηθούν από την επάρατο τα παιδιά τους, τότε ναι, γίνεσαι σκληρός κάποιες φορές και παρακαλάς το Θεό για αυτή την ιδιότυπη σκληρότητα ο Θεός να σε συγχωρήσει.
Μετά με ρώτησε ο φίλος εάν τα παιδιά που χάνονται στις εκτρώσεις σώζονται αναφέροντάς το παρακάτω:
ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΙΣΙΟΥ
Η έκτρωση είναι φοβερή αμαρτία. Είναι φόνος, και μάλιστα πολύ μεγάλος φόνος, για τι σκοτώνονται αβάπτιστα παιδιά. Πρέπει να καταλάβουν οι γονείς ότι ή ζωή αρχίζει από την στιγμή της συλλήψεως. Μια νύχτα ό Θεός επέτρεψε να δω ένα φοβερό όραμα, που με πληροφόρησε γι αυτό το θέμα! Ήταν βράδυ, Τρίτη της Διακαινησίμου το 1984. Είχα ανάψει δυο κεράκια μέσα σε δυο τενεκεδάκια, όπως συνηθίζω να κάνω, ακόμη και όταν κοιμάμαι, για όλους όσους πάσχουν ψυχικά και σωματικά. Σ' αυτούς συμπεριλαμβάνω ζώντες και κεκοιμημένους. στις δώδεκα τα μεσάνυχτα, εκεί που έλεγα την Ευχή, βλέπω ένα μεγάλο χωράφι περιφραγμένο με μια μάνδρα, σπαρμένο με σιτάρι που μόλις άρχιζε να ψηλώνει. Εγώ στεκόμουν έξω από το χωράφι, άναβα κεριά για τους κεκοιμημένους και τα στερέωνα πάνω στον τοίχο της μάνδρας. Αριστερά ήταν ένας ξερότοπος, γεμάτος βράχους και κρημνούς, που σειόταν συνέχεια από μία δυνατή βοή από χιλιάδες σπαραχτικές φωνές, που σου σπάραζαν την καρδιά. Και ό πιο σκληρός άνθρωπος, αν τις άκουγε, ήταν αδύνατο να μη συγκλονισθεί. Ενώ υπέφερα από τις σπαραχτικές φωνές και αναρωτιόμουν από που προέρχονται και τι σημαίνουν όλα αυτά που έβλεπα, άκουσα μια φωνή να μου λέει: «Το χωράφι με το σπαρμένο σιτάρι, που δεν έχει ακόμη ξεσταχυάσει, είναι το Κοιμητήρι με τις ψυχές των νεκρών που θα αναστηθούν. Στον τόπο δε που σείεται από τις σπαραχτικές φωνές βρίσκονται οι ψυχές των παιδιών που έχουν σκοτωθεί με τις εκτρώσεις»! Έπειτα από αυτό το όραμα μου ήταν αδύνατο να συνέλθω από τον μεγάλο πόνο που δοκίμασα για τις ψυχές εκείνων των παιδιών. Ούτε να ξαπλώσω μπορούσα, για να ξεκουραστώ, παρόλο που ήμουν κατάκοπος εκείνη την ήμερα
- Γέροντα, μπορεί να γίνει κάτι, ώστε να αρθεί ο νόμος για τις εκτρώσεις;
Μπορεί, αλλά χρειάζεται να κινηθεί ή Πολιτεία, ή Εκκλησία κλπ., ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος για τις συνέπειες που θα έχει ή υπογεννητικότητα. Οι Ιερείς να εξηγήσουν στον κόσμο ότι ο νόμος για τις εκτρώσεις είναι αντίθετος προς τις εντολές του Ευαγγελίου. Οι γιατροί πάλι από την δική τους πλευρά να μιλήσουν για τους κινδύνους που διατρέχει ή γυναίκα που κάνει έκτρωση. Βλέπεις, οι Ευρωπαίοι είχαν την ευγένεια και την άφησαν κληρονομιά και στα παιδιά τους.
'Εμείς είχαμε τον φόβο του Θεού, αλλά τον χάσαμε και δεν τον αφήσαμε κληρονομιά στην επόμενη γενιά, γι' αυτό τώρα νομιμοποιούμε τις εκτρώσεις, τον πολιτικό γάμο...Όταν παραβαίνει ένας άνθρωπος μια εντολή του Ευαγγελίου, ευθύνεται μόνον αυτός. Όταν όμως κάτι που αντίκειται στις εντολές του Ευαγγελίου γίνεται από το κράτος νόμος, τότε έρχεται ή οργή του θεού σε όλο το έθνος, για να παιδαγωγηθεί (σ. 76—78).
Του απάντησα ότι εγώ δεν είμαι ο Θεός αλλά με το μικρό μυαλό μου δεν μπορώ να σκεφτώ ενδεχόμενο να σωθούν οι γονείς και να μην σωθεί το παιδί. Είναι σαν να δικάζεται ένας αιμοσταγής φονιάς και το δικαστήριο να τον αθωώνει καταδικάζοντας το νεκρό αθώο θύμα.
Έπειτα ο Θεός είναι και Πατέρας και αυτός δεν καταδικάζει τα παιδιά Του σε απώλεια όπως κάποιοι σαρκικοί γονείς. Με όλη τη δυναμή της ψυχής μου πιστεύω και προσεύχομαι τα αθώα αυτά παιδιά που χάνονται πριν δουν το φως της ημέρας για τη σκληρότητα της μάνας που τα σκότωσε και την αδιαφορία του όποιου πατέρα, η αγκαλιά του Θεού να τα ζεστάνει απλόχερα. Έτσι και αυτά βρισκόμενα κοντά Του όντας αθώα και άκακα να μπορούν να μεσιτεύσουν στον Κύριο ώστε κι οι γονείς τους να συνειδητοποιήσουν τι πραγματικά έπραξαν και να μετανοήσουν όσο υπάρχει καιρός. Πώς μπορεί παιδάκια όπως αυτά της φωτογραφίας να έχασαν τη σωτηρία; Δεν είναι δυνατόν. Πιστεύω ότι αυτά τα παιδιά παίζουν στην αυλή του Θεού με τους αγγέλους.
Δυστυχώς όμως δε διαθέτω την ίδια αισιοδοξία και για τους αμετανόητους γονείς. Σε κάποιο βιβλίο διάβασα την ιστορία μιας σύγχρονης μοναχής νέας σε ηλικία. Αυτή η γυναίκα λοιπόν ξεπέρασε όλες τις άλλες αδερφές στη νηστεία, την προσευχή, την ταπείνωση και σε όλες τις γενικά τις αρετές και τα στάδια ξεχώρισε. Κάποια στιγμή μολονότι νέα κοιμήθηκε. Η ηγουμένη αναρωτιόταν τι να απέγινε η μοναχή αυτή, σε τι δόξα άραγε να βρίσκεται έχοντας δεδομένη τη σωτηρία της. Τότε της παρουσιάστηκε και της είπε ότι τελικά κολάστηκε. Η ηγουμένη απόρησε και έφριξε διότι σκέφτηκε πως αν αυτή η μοναχή που σε όλα διέπρεψε κολάστηκε, τότε τι περιμένει τις υπόλοιπες; Τότε η κολασμένη μοναχή της απεκάλυψε ότι πριν γίνει μοναχή είχε γνωρίσει ένα νέο ο οποίος την παρέσυρε και την άφησε έγκυο. Αυτή δεν κράτησε το παιδί. Έκτοτε μετανόησε, έγινε μοναχή και προσπάθησε με το βίο της να σβήσει το αμάρτημά της αυτό. Από ντροπή όμως που της έβαζε ο διάβολος ουδέποτε το εξομολογήθηκε. Η αμαρτία λοιπόν δε σβήστηκε και τελικά το υπόδειγμα γυναίκας μοναχής απωλέσθη. Αυτό ας το λάβετε σοβαρά υπ’οψιν όλες οι γυναίκες που διαπράξατε αυτό το φρικτό έγκλημα. Ο Θεός παραχωρεί ορισμένες αποκαλύψεις ώστε να συνετίζονται οι άνθρωποι.
Τελειώνοντας ζητώ ξανά να με συγχωρήσουν όσοι με βρήκαν αρκετά σκληρό. Δεν έχω διάθεση να καταδικάσω. Μισώ την πράξη, απεχθάνομαι το γεγονός. Όχι όμως τους ανθρώπους. Ειλικρινά εύχομαι την αφύπνιση όλων αυτών των ανθρώπων. Τα παιδιά είναι η χαρά της ζωής, μη τα σκοτώνετε. Όταν λοιπόν θες να αφυπνίσεις κάποιον που βρίσκεται σε βαθύ λήθαργο οφείλεις να του δώσεις ένα γερό και ηχηρό χαστούκι. Κι όταν πια ξυπνήσει, καταλάβει που βρίσκεται και επιχειρήσει να σηκωθεί τότε πρώτος θα του αρπάξεις το χέρι ώστε με δύναμη να τον τραβήξεις επάνω.
Θέλω όμως να πω και κάτι ακόμη. Γνώρισα περιπτώσεις γυναικών που είχαν κάνει έκτρωση αλλά και ανδρών που υπήρξαν συνεργοί και αργότερα είδαν τι πραγματικά είχαν πράξει. Μετανόησαν, έχυσαν δάκρυα, προσευχήθηκαν και προσεύχονται καθημερινά για την ψυχή του παιδιού που δεν αντίκρυσαν ποτέ, ούτε καν νεκρό και διαμελισμένο. Είδα μετάνοια γνήσια, αγνή, αληθινή. Θαύμασα τη μεταστροφή και την αλλαγή αυτών των ανθρώπων. Κι εδώ χρειάζεται η Εκκλησία να αγκαλιάσει τα άτομα αυτά και το λέω αυτό διότι δυστυχώς υπάρχουν περιπτώσεις ιερέων οι οποίοι βλέπουν τη συντετριμμένη μάνα και το συντετριμμένο πατέρα να έρχονται να εξομολογηθούν και τους αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη σκληρότητα. Δε λέω να τους χαϊδέψουν τα αυτιά ούτε κάνω τον πνευματικό αλλά άλλο η αυστηρότητα και άλλο η σκληρότητα. Όταν έρθει κάποιος μετανοημένος κοιτάμε να τον κερδίσουμε όχι να του βάζουμε εμπόδια στο δρόμο της μετάνοιας και της επιστροφής στο Θεό και να του λέμε και βαρύγδουπα πράγματα που δεν ισχύουν και πραγματικά κουρελιάζουν τη μετανοημένη μητέρα ή το μετανοημένο πατέρα. Όταν μια ψυχή είναι τραυματισμένη μπορεί εύκολα να πετάξει και να φύγει από την Εκκλησία εάν δεν υπάρξει περίθαλψη. Για αυτό θα πρέπει να υπάρξει ειδική αντιμετώπιση και όχι σκληρότητα και εξόντωση. Κάποιοι υπερβολικά σκληροί ιερείς ας κατανοήσουν ότι η μεγαλύτερη αμαρτία είναι η αμετανοησία και πως ο Δαυίδ στον περίφημο Ψαλμό 50 λέει:
19 θυσία τώ Θεώ πνεύμα συντετριμμένον, καρδίαν συντετριμμένην και τεταπεινωμένην ο Θεός ουκ εξουδενώσει.
Είμαι βέβαιος ότι αν οι άνθρωποι ήξεραν τι έκαναν, οι εκτρώσεις θα ήταν από σπάνιες έως ανύπαρκτες. Αρνούμαι να πιστέψω ότι οι μανάδες αυτές έπραξαν ότι έπραξαν έχοντας πλήρη συναίσθηση. Δε θέλω να το πιστέψω. Δεν μπορεί να ήξεραν και επειδή ακριβώς δεν ήξεραν για αυτό κι εμείς συν Θεώ γράφουμε αυτό το κείμενο ώστε να συνέλθουν και να έρθουν σε μετάνοια. Κι αυτό το άρθρο αφιερώνεται σε όλα αυτά τα αθώα παιδιά που έχασαν έτσι άδοξα και άδικα τη ζωή τους.
Πηγή: http://peaceangel29.blogspot.com
Τα συμπεράσματα δικά σας
Άνοιξα το λεξικο των Φυτράκη – Τεγόπουλου να βρω την παρακάτω λέξη:
Έκτρωση = τεχνητή πρόωρη αποβολή του εμβρύου από τη μήτρα, συνώνυμα άμβλωση και –συμπληρώνω- απόξεση.
Πώς να βρεις τα λόγια να μιλήσεις για την έκτρωση; Πώς να βρεις λόγια να μιλήσεις για εκατομμύρια παιδιά που σφάχτηκαν και το αθώο αίμα που χύθηκε και εξακολουθεί να χύνεται στα πλακάκια υπόγειων συνήθως κι απομονωμένων χειρουργείων κάποιων κλινικών ή σε παλαιότερα χρόνια ιδιωτικών ιατρείων; Κι όμως είναι κάτι που οφείλω να κάνω ως ελάχιστο φόρο τιμής απέναντι στα αθώα θύματα ή αν προτιμάτε στην πρώτη ύλη μιας βιομηχανίας αίματος – χρήματος και απαλλαγής από ευθύνες. Άλλωστε ένας από τους λόγους που με το φίλο και συνδιαχειριστή μου το Θανάση προχωρήσαμε μετά το φόρουμ στη δημιουργία της ιστοσελίδας του Ορθοδοξία δεν ήταν μόνο η ύμνηση του Θεού. Βάθια μέσα μας επιθυμούμε να ενημερώθουν οι άνθρωποι για ορισμένα πολύ σοβάρα ζητήματα των οποίων τις πραγματικές πτυχές αγνοούν με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε λάθος επιλογές οι οποίες δε θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο μόνο στην παρούσα ζωή αλλά και κατά την ώρα της Κρίσης από τον Ιησού Χριστό. Και τότε οι πάσης φύσεως δικαιολογίες δε θα γίνονται αποδεκτές.
Ποτέ δε θυμάμαι τον εαυτό μου να βλέπει με καλό μάτι την έκτρωση, ακόμη κι όταν ως μικρό παιδί δεν πολυκαταλάβαινα κάποια πράγματα. Βέβαια εκείνα τα χρόνια (μέσα του 80’) οι εκτρώσεις ήταν πολύ λιγότερες από ότι σήμερα. Τα επίσημα στοιχεία μιλούν για 150.000 εκτρώσεις το χρόνο στην Ελλάδα ενώ τα ανεπίσημα για 300.000, σε παγκόσμια δε κλίμακα αγγίζουν τα 500.000.000! Κι όμως για αυτές τις 150.000-300.000 δε μιλά κανείς. Ακούμε για τα τροχαία του Σαββατοκύριακου, αλλά τα παιδάκια που σφάζονται δίχως την παραμικρή δυνατότητα να υπερασπιστούν τη ζωή τους σε μια μάχη άνιση δεν ακούγεται το παραμικρό κιχ. Ομερτά! Μια ολόκληρη π.χ. Πάτρα εξαφανίζεται κάθε χρόνο αλλά ούτε ένας δεν ενδιαφέρεται.
Ποιος να μιλήσει;
Πώς όμως να γίνει συζήτηση; Όταν ο μόνος που θίγεται από την ιστορία αυτή δεν είναι στη ζωή για να μιλήσει; Η βιομηχανία αίματος που σας έλεγα πιο πάνω. Ποιος να ξεκινήσει την κουβέντα; Οι κλινικές; Γιατί να το κάνουν; Με τα υπόγεια γεμάτα από φυγόπονες «μητέρες» γεμίζουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί με εύκολο χρήμα δίχως τα πολλά λειτουργικά έξοδα. Τι τους ενδιαφέρει; Κέρδος να έχει η επιχείρηση, λεφτά να μπαίνουν στο ταμείο και όλα τα άλλα ας πάνε περίπατο. Θα σου πουν ότι κι ο Πιλάτος «νίπτω τας χείρας μου», οι «μητέρες» άλλωστε αποφασίζουν, άρα το κρίμα στο λαιμό τους. Δυστυχώς όμως για αυτούς όταν λογοδοτήσουν στο Θεό θα είναι πλέον αργά.
Να μιλήσει μήπως ο κατ’ευφημισμόν «γιατρός» και μάλιστα –τι τραγική ειρωνεία- μαιευτήρας; Ο οποίος είναι και ο μόνος σίγουρος που πραγματικά ξέρει τι κάνει όταν υποβάλλεται μια γυναίκα σε έκτρωση. Ε και; Το μόνο που τον ενδιαφέρει από όσα γνωρίζει είναι ότι κάθε έκτρωση και € 500,00. Κι όπως λένε, το θέμα είναι να μην αμαρτήσεις μια φορά, μετά το ξανακάνεις πιο εύκολα μέχρι που γίνεσαι τελείως αναίσθητος. Έπειτα πως θα γεμίσουν τα ξενοδοχεία τα Σαββατοκύριακα και θα κινηθεί το χρήμα; Γνωρίζω περίπτωση εγκύου που η ιατρός στην 6η εβδομάδα κύησης βλέποντας ότι αμφιταλαντευόταν να κρατήσει το παιδί, της είπε ότι το έμβρυο είχε πρόβλημα! Και πως το διαπίστωσε όταν η πρώτη σοβαρή εξέταση, η αυχενική διαφάνεια γίνεται αργότερα; Σε ένα παιδάκι ενός εκατοστού που πρόλαβε και διεπίστωσε το πρόβλημα; Μάλλον διέγνωσε τη ροπή της μάνας προς την έκτρωση και έδωσε την τελική ώθηση. Αλλά μιας και είπα περί αυχενικής διαφάνειας, γιατί αυτή η πρεμούρα που λέμε να γίνει οπωσδήποτε μέχρι να κλείσει ο 3ος μήνας; Μα για να μπορείς να σφάξεις με ασφάλεια το παιδί σου αν σου πουν ότι έχει πρόβλημα! Ένας που θα κρατήσει το παιδί ούτως ή άλλως, γιατί να κάνει την εξέταση; Δεν υπάρχει πια προσευχή σε μια λυπηρή διάγνωση εξέτασης, αντικατεστάθη από τη σφαγή και τον κρανυοθραύστη ή άλλες πραγματικά σατανικές μεθόδους βασανιστικού θανάτου ανθρωπίνου όντος. Ούτε διάθεση αυτοθυσίας για ένα παιδί διαφορετικό από τα άλλα, υπάρχει ένα είδος delete που εξαφανίζει το πρόβλημα.
Να ρωτήσω όμως εγώ εσένα «γιατρέ», όταν κάποτε στα 25-30 σου χρόνια σπούδαζες και έπειτα ορκιζόσουν, αυτό οραματιζόσουν ότι θα προσφέρεις στην κοινωνία και στο συνάθρωπο; Να τον κομματιάζεις; Να τον ακρωτηριάζεις; Να τους σπας το κεφάλι με τον κρανυοθραύστη; Να του ρουφάς τα μέλη του σώματός του και να τα πετάς σε ένα τραπέζι; Ετσί υπηρετείς κι αντιλαμβάνεσαι την υγεία; Όταν ξεγέννησες τη γυναίκα σου δεν έβλεπες μπροστά σου τα παιδιά που κατακρεουργούσες παλαιότερα; Ή μήπως έχεις σκοτώσει και τα δικά σου παιδιά; Δε θα εκπλαγώ. Κι αν πάλι είσαι γυναίκα γιατρός πώς μπορείς και κάνεις εκτρώσεις; Το μητρικό σου ένστικτο το σκότωσες κι αυτό; Εσένα όμως για να μπορείς τώρα εσύ να σφάζεις αθώες ψυχούλες σε άφησαν γεννηθείς... Ο Θεός επέτρεψε να έρθεις στον κόσμο κι εσύ με τον τρόπο αυτό να υποθέσω πως τον ευχαριστείς; Ο Θεός αγαπητέ «γιατρέ» είτε άνδρας είσαι είτε γυναίκα δεν επέτρεψε να γίνεις αυτό που σπούδασες για να τα αρπάζεις με το ένα χέρι και να εξολοθρεύεις νήπια με το άλλο. Ευτυχώς όμως υπάρχουν και κάποιοι γιατροί που δεν ξέχασαν την αποστολή τους και αρνούνται να βάψουν τα χέρια τους με αίμα. Αρνούνται να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με το αίμα άλλων παιδιών.
Να ρωτήσω και τη «μητέρα»; Αλήθεια τι θα έλεγες αν η δική σου μάνα σε πέταγε έξω από τη μήτρα της όταν ακόμη ήσουν μέσα της αδύναμη, τρεφόμενη από τον ομφάλιο λώρο και κατέληγες σε μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών; Θα σου άρεσε; Το κάνεις όμως. Ξεχνάς τα λόγια του Ιησού που λέει:
Κατά Ματθαίον Ζ Πάντα ούν όσα αν θέλητε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι, ούτω και υμείς ποιείτε αυτοίς·
Γίνομαι γυναίκα δε σημαίνει κάνω έρωτα διακρινόμενη για τις επιδόσεις μου, βάφομαι, κουνιέμαι και γενικά είμαι ανεξάρτητη στα δικαιώματα. Γίνομαι γυναίκα σημαίνει ότι στέκομαι στο ύψος μου. Κρατώ το παιδί μου, το μεγαλώνω και το προσφέρω άξιο άνθρωπο στο Θεό και την κοινωνία. Διορθώνω το αμάρτημα της προγαμιαίας σχέσης –γιατί συνήθως τέτοιες σχέσεις μαζί με σχέσεις μοιχείας οδηγούν σε εκτρώσεις- αναλαμβάνοντας τις ευθύνες μου. Προσπαθώ να μοιάσω στην Παναγία που άνοιξε τις πύλες του Παραδείσου, όχι στο διάβολο που κάνει ότι μπορεί για να τις κλείσει. Γιατί δηλαδή δε λαμβάνουμε ως γυναικεία πρότυπα την Παναγία ή την αγία Παρασκευή; Μικρές κοπέλες ήταν κι αυτές.
Να ρωτήσω όμως και τον «πατέρα»; Ωραίος πατέρας και μόνο που το λέω είναι βλασφημία απέναντι στο Θεό γιατί και Αυτός Πατέρας είναι. Βέβαια κι Αυτός το παιδί του θυσίασε πάνω στο Σταυρό αλλά με μία διαφορά. Το έπραξε για να σώσει εμάς. Εσείς γιατί θυσιάσατε τα παιδιά σας; Μάλλον για να σώσετε τη βολή σας και τα ανέμελα ή με λίγη παραλλαγή γραμμάτων άμυαλα χρόνια σας. Αντριλίκι δεν είναι να πηγαίνω με γυναίκες και να κάνω διάφορα με φίλους. Άνδρας σημαίνει πατώ στα πόδια μου, σηκώνω το βάρος, ανταποκρίνομαι και πατάω γκάζι στις δυσκολίες όχι στο αμάξι του μπαμπά μου και ναι γίνομαι πατέρας. Μην μπερδεύετε το ανεύθυνος κι επιπόλαιος γλετζές με το άνδρας. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο.
Τι να πει όμως κανείς όταν περά από τη συνενοχή έχουμε περιπτώσεις όπου είτε η μητέρα είτε ο πατέρας ήταν ανένδοτη/ος στο θέμα της έκτρωσης ενώ το έτερο μέλος ήθελε να γεννηθεί το παιδί; Αλίμονο στον πατέρα εκείνο που πίεσε μια μάνα παρά τη θέλησή της να σκοτώσει το παιδί της γιατί απλά δε γούσταρε υποχρεώσεις. Κι αλιμόνο σε εκείνη τη «μητέρα» που με το φεμινιστικό σύνθημα «έχουμε δικαίωμα να εξουσιάζουμε το σώμα μας» ξεγράφουν τον πατέρα και επεμβαίνουν να εξουσιάσουν και άλλο σώμα, ξενό από το δικό τους καταδικάζοντάς το σε θάνατο.
Οι διάφορες δικαιολογίες
Έχουμε ακούσει διάφορες δικαιολογίες για μια έκτρωση:
Το έριξα γιατί δεν μπορούσα να το συντηρήσω. Και τότε άνθρωπε –όπως θα έλεγε και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος- γιατί το έκανες; Με το ίδιο σκεπτικό αν ένας πατέρας αύριο χάσει τη δουλειά του και δεν μπορεί να συντηρήσει τα π.χ. 3 παιδιά του, να πάει να τα ρίξει στο γκρεμό! Το ίδιο δεν είναι; Έχει όμως μια διαφορά, αυτός θα διαπομπευτεί από άπαντες και θα καταλήξει στη φυλακή αν δεν τον λιντσάρουν, εσύ αντίθετα που σκότωσες το παιδί σου, το οποίο δεν μπορούσε από πουθενά να διαφύγει, δεν είχε καμιά ελπίδα σωτηρίας, όχι φυλακή δεν πήγες αλλά κανείς δε σε δίκασε.
Το παιδί είχε πρόβλημα. Σοβαρά άνθρωπε; Και εσύ ποιος είσαι που αποφασίζεις να το θανατώσεις; Το κάνεις για το καλό του ή για να μη παιδεύεσαι εσύ; Αν είναι θέλημα Θεού, ποιος είσαι εσύ που θα τολμήσεις να πας ενάντια; Γνώρισα κάποτε ένα ζευγάρι που δεν έριξε το παιδί όπως το περιβάλλον του τους πρέτρεπε αλλά το κράτησαν. Μολονότι είχαν και άλλα υγιή παιδιά όταν το παιδί αυτό πέθανε μετά από χρόνια, οι γονείς του σκοτείνιασαν, έχασαν έλεγαν τη χαρά της ζωής τους. Δε λέω κάτι άλλο, απλά υποκλίνομαι στο χριστιανικό μεγαλείο τους.
Συγχωρείστε μου το έντονο ύφος αλλά κάποιος πρέπει να μιλήσει εκ μέρους των σφαγιασθέντων νηπιών. Κάποιος πρέπει να εκφράσει με τη δική του φωνή τη σιωπηλή κραυγή τους, το παράπονό τους. Τι σας έκαναν και τα σφάξατε; Σε τι σας πείραξαν;
Κάποιοι λένε ότι στα πρώιμα στάδια κύησης δεν έχουμε ακόμη άνθρωπο (!) και άλλα παρόμοια. Η Εκκλησία μας διδάσκει ότι ζωή έχουμε από τη σύλληψη ακόμη.
Όταν η Παναγιά μας συνέλαβε το Χριστό μας, ο Κύριος μας τι ήταν στην κοιλιά της όσον αφορά την ανθρώπινη φύση Του; Μάζα κυττάρων; Είναι ποτέ δυνατόν;
Από πότε το καλύτερο δημιούργημα του Θεού, το κατ’ εικόνα και καθ’ομοίωσιν είναι στην αρχή κάτι δεν ξέρουμε τι και μετά άνθρωπος;
Λέει άλλωστε ο ψαλμωδός:
Ψαλμός 21 11 επί σε επερρίφην εκ μήτρας, εκ κοιλίας μητρός μου Θεός μου εί σύ·
Ψαλμός 70 6 επί σε επεστηρίχθην από γαστρός, εκ κοιλίας μητρός μου σύ μου εί σκεπαστής·
Αλλά και ο προφήτης Ησαΐας:
Κεφ 44 24 Ούτω λέγει Κύριος ο λυτρούμενός σε και ο πλάσσων σε εκ κοιλίας·
Κεφ 49 1 εκ κοιλίας μητρός μου εκάλεσε το όνομά μου
Αυτά λέει η Αγία Γραφή, που είναι ο λόγος του Θεού. Σκεφθείτε λοιπόν καλά πριν τα απορρίψετε. Απορρίπτετε τον Θεό.
Αλλά και επιστημονικά έδωσε ο Θεός ώστε να αποδειχθεί η θέση της Εκκλησίας από επιστήμονες. Αλλά για αυτούς που δε δέχονται το παραπάνω, να μας πουν πότε η άμορφη μάζα κυττάρων που βέβαια έχει από τις πρώτες εβδομάδες εγκέφαλο, καρδιά κλπ αλλά κατά τα άλλα άμορφη μάζα κυττάρων μετατρέπεται σε άνθρωπο και αποκτά ψυχή; Επειδή μπορεί να έχει 2 εκατοστά μήκος δε σημαίνει ότι δεν είναι άνθρωπος. Για να φτάσεις π.χ. το 1.70 θα πρέπει να περάσεις από το 0.02 πρώτα. Δείτε λοιπόν μια φωτογραφία κατακομματιασμένου εμβρύου κυήσεως 8 εβδομάδων:
Ένα μικροσκοπικό ανθρωπάκι, με τα ματάκια του, τα χεράκια του με ορθάνοιχτες παλάμες προφανώς από τον τρόμο, τα ποδαράκια του, σχηματισμένο θώρακα που αγαπούσε πολύ τη μαμά του αλλά αυτή είχε άλλη γνώμη, κατέληξε όπως βλέπετε στη φωτογραφία.
Ας δούμε όμως δύο ακόμη φωτογραφίες για όσους εξακολουθούν να θεωρούν το έμβρυο όχι ανθρώπινη ύπαρξη με ψυχή άλλα σύμπλεγμα ιστών. Κρατείστε την ανάσα σας:
Στην πρώτη φωτογραφία ένα αγοράκι διαμελισμένο και μόνο ο ομφάλιος λώρος θυμίζει ότι λίγη ώρα πριν το παιδί αυτό τρεφόταν από τη δολοφόνο του. Τα χεράκια του και το κεφαλάκι του αποκόπηκαν βίαια. Δος μου Θεέ με να καταλάβω πως υπάρχουν άνθρωποι που σκοτώνουν έτσι τα παιδιά τους και ιατροί υπηρέτες της υγείας που εκτελούν εν ψυχρώ. Κοιτάξτε αυτά τα παιδάκια, εγώ προσωπικά αισθάνομαι ενοχές που δεν μπόρεσα να τα σώσω, να κάνω κάτι για αυτά. Υπάρχουν άνθρωποι που σεβόμενοι τόσο τη δημιουργία του Θεού ακόμη και το μηρμυγκάκι θα το βάλουν έξω αντί να το σκοτώσουν και υπάρχουν και άλλοι που...τι άλλο να πω...μιλούν τα παιδιά.
Υπάρχει όμως κι η κάτωθι συγκλονιστική μαρτυρία του γυναικολόγου Στόγιαν Αδάσεβιτς:
ΕΡΩΤΗΣΙΣ: Πότε έπαύσατε να κάνετε εκτρώσεις;
ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ: Αυτό πού θα σας διηγηθώ τώρα, είναι όχληρόν και πάρα πολύ έπίπονον, αλλά δεν είναι δυνατόν να ώραιοποιούμεν κάτι, το οποίον άφ' εαυτού είναι φρικτόν. Προς θλίψιν και δυστυχίαν μου το 1988 έκανα την άμβλωσιν εις μίαν προχωρημένην εγκυμοσύνην των 4,5 μηνών. Κατά την διάρκειαν αυτής της έγχειρήσεως, της οποίας τάς λεπτομέρειας δεν ημπορώ να περιγράψω άνευ ταραχής, φρικιών άνεκάλυψα τον φονέα εντός μου. Μία έγχείρησις, η οποία έπρεπε να είναι μία πράξις ρουτίνας, μετετράπη εις ένα πραγματικόν έφιάλτην. Με την πρώτην κίνησιν του θλάστου έβγαλα το χεράκι και το έρριξα επάνω εις το τραπέζι των εργαλείων. Ιδού — το νεύρον του χεριού έπεσεν εις την άκρην της κομπρέσσας βρεγμένης με το ιώδιον. Το ιώδιον ερέθισε το νεύρον και το μικρούλικον χεράκι άρχισε να συσπάται. Με την επόμενην κίνησιν έβγαλα το πόδι. Και συνέβη το ιδιον — τώρα έτρεμε και εσυσπάτο το πόδι. Κάτι όμοιον δεν μου είχε συμβή ποτέ πριν. Ύστερον προσεπάθησα με τον θλάστην να συλλάβω και την καρδίαν, η οποία ακόμη εκτύπα και υπό τον θλάστην έκανε σπασμούς ολοέν και άργότερον... και άργότερον και επί τέλους έπαυσε.
Τότε εσυνειδητοποίησα ότι έπραξα φόνον, ότι έθανάτωσα τον άνθρωπον. Η γυναίκα αιμορραγεί πολύ, η ζωή της έκινδύνευε. Προσηυχήθην: «Κύριε, βοήθησε με να σώσω αυτήν την γυναίκα και τιμώρησε εμένα!». Έκτοτε ποτέ μου δεν επανέλαβα όμοίαν πράξιν. Έτυχε η νέα μου γνώσις να συμπίπτη με την αποψιν της Εκκλησίας —ότι το έμβρυον είναι ζωντανόν ήδη από την σύλληψίν του, δηλαδή από την στιγμήν της γονιμοποιήσεως του ωαρίου.
Η ενδομήτριος παιδοκτονία είναι πολύ μεγαλυτέρα και βαρυτέρα αμαρτία από τον απλούν φόνον, επειδή το έμβρυον εντός της μήτρας είναι άδύναμον να άμυνθή, ενώ δεν πταίει δια τίποτε· μόνον εκείνο είναι άνευ του προσωπικού πταίσματος εις όλον το άνθρώπινον γένος, διότι δεν έγεννήθη καν.
Αυτά απαντά ο Δάσεβιτς με τις 62.000 (!) εκτρώσεις στο ενεργητικό του.
Δανείζομαι τα λόγια του φίλου μου και μέλους μας του Κώστα του Ρόκα από το δικό του αδερφό με το δικό μας ιστοτόπο (http://us.geocities.com/kostasrokas/index.html):
Πολλοί βέβαια θα σπεύσουν να υποστηρίξουν, πως όλα αυτά είναι ανόητες ηθικολογίες, διότι στην περίπτωση που εξετάζουμε δεν πρόκειται για άνθρωπο αλλά για ένα έμβρυο, το οποίο δεν είναι βιώσιμο!!! Δηλαδή ο άνθρωπος εκείνος, ο οποίος δεν είναι προς το παρών σε θέση να επιβιώσει έξω από τη μήτρα της μητέρας του, για αρκετούς ανθρώπους που θέλουν να λέγονται, να δείχνουν, να συμπεριφέρονται και (κυρίως) να πληρώνονται σαν επιστήμονες ,δεν είναι ζωντανός άνθρωπος, ούτε έχει ψυχή! Όταν όμως κάποια γυναίκα φέρει στον κόσμο πρόωρα το παιδί της, είτε στους έξι, είτε στους επτά, είτε στους οκτώ μήνες της εγκυμοσύνης της, οι ίδιοι «επιστήμονες» θα είναι που θα σπεύσουν να το ονομάσουν ζωντανό άνθρωπο, ο οποίος όμως και αυτός δεν θα μπορεί να επιβιώσει έξω από τη μήτρα της μητέρας του και για το λόγο αυτό, θα του προσφέρουν απλόχερα (και με το αζημίωτο φυσικά), την προστασία της θερμοκοιτίδας . Αυτός , σύμφωνα με τις «πολιτισμένες» αντιλήψεις τους, θα είναι άνθρωπος με ψυχή, θα είναι άνθρωπος άξιος να ζήσει!!!
Όμως το έγκλημα αυτό δε βαραίνει μόνο τους «επιστήμονες», αλλά και όλους εμάς που ακολουθούμε , που παροτρύνουμε και που δεν αντιδρούμε, στην τακτική και τις ραδιουργίες του διαβόλου και των ανθρώπων του.
Εν τω μεταξύ τα επιστημονικά στοιχεία που θα παραθέσουμε παρακάτω, καταδεικνύουν τη ραγδαία ανάπτυξη που παρουσιάζει το παιδί, από τις πρώτες κιόλας ώρες (!) μετά τη σύλληψή του, στέλνοντας έτσι ένα σαφέστατο μήνυμα σε όλους μας, ότι δηλαδή η πορεία της ζωής του ανθρώπου είναι ενιαία, έχοντας για αφετηρία τη στιγμή της σύλληψης και όχι αυτή του τοκετού.
Σύμφωνα λοιπόν με τα επιστημονικά συμπεράσματα, μόλις έξι ώρες μετά τη σύλληψή του, το παιδί αρχίζει να πολλαπλασιάζεται ιλιγγιωδώς και να διαφοροποιείται από τους γονείς του. Τέσσερις ημέρες μετά, μαζί με τα έξι εκατομμύρια γονίδιά του και αφού έχει περάσει μέσα από τις σάλπιγγες, έρχεται η στιγμή που θα εγκατασταθεί στη μήτρα .
Τη δεύτερη εβδομάδα έχει ήδη πολλαπλασιαστεί σε πάνω από οκτώ χιλιάδες κύτταρα . Τότε είναι που σχηματίζεται ο ομφάλιος λώρος και ο πλακούντας (ένα προσωρινό όργανο που παρεμβάλλεται μεταξύ του παιδιού και της μητέρας και ρυθμίζει τη θρέψη του, εξασφαλίζοντάς του παράλληλα και το οξυγόνο). Παρότι όμως τρέφεται και θερμαίνεται από τη μητέρα του, δεν έχουν το ίδιο αίμα . Μάλιστα η μητέρα αγνοεί ακόμα την ύπαρξή του, αφού περιμένει σε λίγες ημέρες την έμμηνο ροή της .
Την τρίτη εβδομάδα σχηματίζονται η σπονδυλική στήλη , το κεφάλι, οι πνεύμονες, το στομάχι, το έντερο και τα νεφρά του. Το συκώτι του είναι σε θέση να παράγει το αίμα του. Από τη δέκατη όγδοη ημέρα η μικρή καρδιά του αρχίζει να χτυπά!!!
Την τέταρτη εβδομάδα, συμπληρώνοντας τον πρώτο μήνα της ζωής του, οι κτύποι της καρδιάς του συγχρονίζονται με αυτούς της μητέρας του. Οι γάμπες του είναι σα μικρές φτερούγες και τα χέρια του έχουν σχηματιστεί. Είναι συνήθως η εβδομάδα που η μητέρα του θα αρχίσει να υποψιάζεται ότι υπάρχει, καθώς η περίοδός της καθυστερεί αισθητά.
Την πέμπτη εβδομάδα ξεχωρίζουν το κεφάλι, ο θώρακας και η κοιλιά του και παράλληλα σχηματίζονται τα μάτια του με τον αμφιβληστροειδή, το φακό και τα βλέφαρα. Ξεπροβάλλουν τα αυτιά και η μύτη του, ενώ στον εγκέφαλό του πρωτοεμφανίζεται η καταβολή του κέντρου του λόγου! Μπορεί μάλιστα να καταγραφεί ακόμα και το ηλεκτροκαρδιογράφημά του!
Την έκτη εβδομάδα διακρίνονται τα δάκτυλα στα χέρια και τα πόδια του. Στο τέλος της εβδομάδας είναι δυνατό να καταγραφούν τα εγκεφαλικά του κύματα, σε έναν κανονικό ηλεκτροεγκεφαλογράφο! Κι ωστόσο κάποιοι λένε πως ακόμα δεν έχει ψυχή...
Την έβδομη εβδομάδα ο εγκέφαλός του είναι τέλειος. Μπορεί να αισθανθεί και να αντιδρά σύμφωνα με τα ερεθίσματα . Ανοίγουν τα χείλη του, μπορεί να θηλάζει και να καταπίνει. Τα δάκτυλά του μακραίνουν και τα δακτυλικά του αποτυπώματα παίρνουν τη μορφή που θα έχουν σε όλη του τη ζωή. Μπορεί εύκολα να πιάσει ένα μικρό αντικείμενο!
Την όγδοη εβδομάδα , δηλαδή στους δύο μήνες, όλα τα όργανά του έχουν σχηματιστεί! Τώρα πια δεν θα δημιουργηθούν άλλα! Συνεχώς θα μεγαλώνει και οι λειτουργίες του θα τελειοποιούνται .
Την ένατη και τη δέκατη εβδομάδα λειτουργούν όλα του τα όργανα : Mύες και νεύρα συγχρονίζονται , κινεί χέρια και πόδια, πιπιλίζει το δάκτυλο. Αναπηδά και κολυμπάει στο ζεστό αμνιακό υγρό (νερό με διάφορους ηλεκτρολύτες σε θερμοκρασία σώματος, που προστατεύει το παιδί από τις απότομες κινήσεις και τους κραδασμούς του σώματος της μητέρας). Αν το τρυπούν αισθάνεται πόνο, ακούει τους ήχους και θυμάται τους χτύπους της καρδιάς της μητέρας του.
Την ενδέκατη και τη δωδέκατη εβδομάδα, στους τρεις μήνες δηλαδή της ζωής του, η ομοιότητα που έχει πλέον με τους γονείς του στα χαρακτηριστικά και στα φερσίματα, είναι φανερή. Του φυτρώνουν τα μαλλιά και τα νύχια . Ξυπνάει, όταν η μητέρα του ξυπνάει, κοιμάται, όταν αυτή κοιμάται, είναι ήρεμο, όταν αυτή είναι ήρεμη. Όλες οι ψυχικές και εγκεφαλικές της μεταβολές, όπως επίσης και κάθε ουσία που χρησιμοποιεί, το επηρεάζουν. Όταν η μητέρα του ανησυχεί για εκείνο, το αισθάνεται. Αισθάνεται επίσης όταν αυτή καταλαμβάνεται από το αίσθημα της αγωνίας και ακόμη την καταλαβαίνει, όταν καμιά φορά εκείνη πάσχει από ιλίγγους, πονοκεφάλους, εμετούς, ναυτίες.
Μετά από όλα αυτά (και αφού επισημάνουμε το γεγονός ότι οι περισσότερες εκτρώσεις, γίνονται μετά τον πρώτο μήνα της εγκυμοσύνης , έως και τη συμπλήρωση του τρίτου), πιστεύουμε ότι θα ήταν περιττό να αναφέρουμε κάτι περισσότερο, αφού τα παραπάνω επιστημονικά στοιχεία δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας , πως κάθε φορά που έχουμε τη σύλληψη ενός παιδιού, έχουμε ταυτόχρονα και τον ερχομό σε αυτόν τον κόσμο, ενός ακόμα ανθρώπου με ψυχή, ο οποίος αναπτύσσεται και θα αναπτύσσεται για αρκετά ακόμη χρόνια, εάν φυσικά το επιτρέψει η μητέρα του.
Αν όμως η μητέρα του έχει διαφορετική άποψη, τι γίνεται τότε; Είναι πραγματικά ΦΡΙΚΤΟ, αλλά αξίζει να το αναλύσουμε , μήπως και βγει κάτι καλό για τα χιλιάδες υποψήφια θύματα, αλλά και για τις χιλιάδες υποψήφιες «Μήδειες».
Αυτά αναφέρει ο Κώστας στο site του.
Διαβάστε όμως και στο Σύλλογο του αγέννητου παιδιού το αν το παιδί αισθάνεται τον πόνο. Στο ίδιο site διαβάστε τις συγκλονιστικές μαρτυρίες, το που καταλήγουν τα έμβρυα, τις μετέπειτα ψυχοσωματικές συνέπειες μιας έκτρωσης τόσο στη γυναίκα όσο και στα επόμενα παιδιά. Πραγματικά οι άνθρωποι έχουν κανεί εκπληκτική δουλειά και αξίζει να τουλάχιστον να τη διαβάσετε.
Τις προάλλες γέννησε η γυναίκα μου το πρώτο μας παιδί. Το κοιτούσα, το κρατούσα στα χέρια μου και ευχαριστούσα το Θεό που μου εμπιστεύτηκε να μεγαλώσω ένα παιδί του. Το δικό μου το παιδί ευδόκησε να γεννηθεί, οι γονείς του έκαναν ότι μπορούσαν και δεν μπορούσαν για να γεννηθεί κι αυτό και άλλα αν θέλει ο Θεός. Σκεπτόμουν όμως κι αυτά τα παιδιά που την ώρα που το δικό μου έβγαινε στο φως, εκείνα συνθλίβονταν. Την ώρα που το δικό μου έκλαιγε για πρώτη φορά εκείνα έβγαζαν τη γνωστή και αποδεδειγμένη κραυγή της σιωπής λίγο πριν ο απορροφητήρας τους ξεκολλήσει τα μέλη. Γράφω αυτές τις γραμμές και αισθάνομαι τόσο άσχημα μολόνοτι ο Θεός με προστάτευσε από τέτοιες καταστάσεις και με έκανε ανέκαθεν να λατρεύω την ιδέα της πατρότητας.
Ένας φίλος σε κάποια κουβέντα μας με ρωτούσε σχετικά με το θέμα. Το έφερνε σιγά σιγά, να μου πει για ένα δικό του παιδί που έμεινε αγέννητο και για το οποίο αυτός έκανε τότε ότι μπορούσε για να μη χαθεί έτσι άδικα. Ξέρω ότι εν πολλοίς τον πίκρανα με την άποψή μου, πολλοί άλλωστε με αποκαλούν σκληρό. Όταν όμως είσαι νέος άνθρωπος και έχεις μεγαλώσει μέσα στα νοσοκομεία παλεύοντας για να σώσεις τη ζωή σου και έχεις γονείς να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να μη νικηθούν από την επάρατο τα παιδιά τους, τότε ναι, γίνεσαι σκληρός κάποιες φορές και παρακαλάς το Θεό για αυτή την ιδιότυπη σκληρότητα ο Θεός να σε συγχωρήσει.
Μετά με ρώτησε ο φίλος εάν τα παιδιά που χάνονται στις εκτρώσεις σώζονται αναφέροντάς το παρακάτω:
ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΙΣΙΟΥ
Η έκτρωση είναι φοβερή αμαρτία. Είναι φόνος, και μάλιστα πολύ μεγάλος φόνος, για τι σκοτώνονται αβάπτιστα παιδιά. Πρέπει να καταλάβουν οι γονείς ότι ή ζωή αρχίζει από την στιγμή της συλλήψεως. Μια νύχτα ό Θεός επέτρεψε να δω ένα φοβερό όραμα, που με πληροφόρησε γι αυτό το θέμα! Ήταν βράδυ, Τρίτη της Διακαινησίμου το 1984. Είχα ανάψει δυο κεράκια μέσα σε δυο τενεκεδάκια, όπως συνηθίζω να κάνω, ακόμη και όταν κοιμάμαι, για όλους όσους πάσχουν ψυχικά και σωματικά. Σ' αυτούς συμπεριλαμβάνω ζώντες και κεκοιμημένους. στις δώδεκα τα μεσάνυχτα, εκεί που έλεγα την Ευχή, βλέπω ένα μεγάλο χωράφι περιφραγμένο με μια μάνδρα, σπαρμένο με σιτάρι που μόλις άρχιζε να ψηλώνει. Εγώ στεκόμουν έξω από το χωράφι, άναβα κεριά για τους κεκοιμημένους και τα στερέωνα πάνω στον τοίχο της μάνδρας. Αριστερά ήταν ένας ξερότοπος, γεμάτος βράχους και κρημνούς, που σειόταν συνέχεια από μία δυνατή βοή από χιλιάδες σπαραχτικές φωνές, που σου σπάραζαν την καρδιά. Και ό πιο σκληρός άνθρωπος, αν τις άκουγε, ήταν αδύνατο να μη συγκλονισθεί. Ενώ υπέφερα από τις σπαραχτικές φωνές και αναρωτιόμουν από που προέρχονται και τι σημαίνουν όλα αυτά που έβλεπα, άκουσα μια φωνή να μου λέει: «Το χωράφι με το σπαρμένο σιτάρι, που δεν έχει ακόμη ξεσταχυάσει, είναι το Κοιμητήρι με τις ψυχές των νεκρών που θα αναστηθούν. Στον τόπο δε που σείεται από τις σπαραχτικές φωνές βρίσκονται οι ψυχές των παιδιών που έχουν σκοτωθεί με τις εκτρώσεις»! Έπειτα από αυτό το όραμα μου ήταν αδύνατο να συνέλθω από τον μεγάλο πόνο που δοκίμασα για τις ψυχές εκείνων των παιδιών. Ούτε να ξαπλώσω μπορούσα, για να ξεκουραστώ, παρόλο που ήμουν κατάκοπος εκείνη την ήμερα
- Γέροντα, μπορεί να γίνει κάτι, ώστε να αρθεί ο νόμος για τις εκτρώσεις;
Μπορεί, αλλά χρειάζεται να κινηθεί ή Πολιτεία, ή Εκκλησία κλπ., ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος για τις συνέπειες που θα έχει ή υπογεννητικότητα. Οι Ιερείς να εξηγήσουν στον κόσμο ότι ο νόμος για τις εκτρώσεις είναι αντίθετος προς τις εντολές του Ευαγγελίου. Οι γιατροί πάλι από την δική τους πλευρά να μιλήσουν για τους κινδύνους που διατρέχει ή γυναίκα που κάνει έκτρωση. Βλέπεις, οι Ευρωπαίοι είχαν την ευγένεια και την άφησαν κληρονομιά και στα παιδιά τους.
'Εμείς είχαμε τον φόβο του Θεού, αλλά τον χάσαμε και δεν τον αφήσαμε κληρονομιά στην επόμενη γενιά, γι' αυτό τώρα νομιμοποιούμε τις εκτρώσεις, τον πολιτικό γάμο...Όταν παραβαίνει ένας άνθρωπος μια εντολή του Ευαγγελίου, ευθύνεται μόνον αυτός. Όταν όμως κάτι που αντίκειται στις εντολές του Ευαγγελίου γίνεται από το κράτος νόμος, τότε έρχεται ή οργή του θεού σε όλο το έθνος, για να παιδαγωγηθεί (σ. 76—78).
Του απάντησα ότι εγώ δεν είμαι ο Θεός αλλά με το μικρό μυαλό μου δεν μπορώ να σκεφτώ ενδεχόμενο να σωθούν οι γονείς και να μην σωθεί το παιδί. Είναι σαν να δικάζεται ένας αιμοσταγής φονιάς και το δικαστήριο να τον αθωώνει καταδικάζοντας το νεκρό αθώο θύμα.
Έπειτα ο Θεός είναι και Πατέρας και αυτός δεν καταδικάζει τα παιδιά Του σε απώλεια όπως κάποιοι σαρκικοί γονείς. Με όλη τη δυναμή της ψυχής μου πιστεύω και προσεύχομαι τα αθώα αυτά παιδιά που χάνονται πριν δουν το φως της ημέρας για τη σκληρότητα της μάνας που τα σκότωσε και την αδιαφορία του όποιου πατέρα, η αγκαλιά του Θεού να τα ζεστάνει απλόχερα. Έτσι και αυτά βρισκόμενα κοντά Του όντας αθώα και άκακα να μπορούν να μεσιτεύσουν στον Κύριο ώστε κι οι γονείς τους να συνειδητοποιήσουν τι πραγματικά έπραξαν και να μετανοήσουν όσο υπάρχει καιρός. Πώς μπορεί παιδάκια όπως αυτά της φωτογραφίας να έχασαν τη σωτηρία; Δεν είναι δυνατόν. Πιστεύω ότι αυτά τα παιδιά παίζουν στην αυλή του Θεού με τους αγγέλους.
Δυστυχώς όμως δε διαθέτω την ίδια αισιοδοξία και για τους αμετανόητους γονείς. Σε κάποιο βιβλίο διάβασα την ιστορία μιας σύγχρονης μοναχής νέας σε ηλικία. Αυτή η γυναίκα λοιπόν ξεπέρασε όλες τις άλλες αδερφές στη νηστεία, την προσευχή, την ταπείνωση και σε όλες τις γενικά τις αρετές και τα στάδια ξεχώρισε. Κάποια στιγμή μολονότι νέα κοιμήθηκε. Η ηγουμένη αναρωτιόταν τι να απέγινε η μοναχή αυτή, σε τι δόξα άραγε να βρίσκεται έχοντας δεδομένη τη σωτηρία της. Τότε της παρουσιάστηκε και της είπε ότι τελικά κολάστηκε. Η ηγουμένη απόρησε και έφριξε διότι σκέφτηκε πως αν αυτή η μοναχή που σε όλα διέπρεψε κολάστηκε, τότε τι περιμένει τις υπόλοιπες; Τότε η κολασμένη μοναχή της απεκάλυψε ότι πριν γίνει μοναχή είχε γνωρίσει ένα νέο ο οποίος την παρέσυρε και την άφησε έγκυο. Αυτή δεν κράτησε το παιδί. Έκτοτε μετανόησε, έγινε μοναχή και προσπάθησε με το βίο της να σβήσει το αμάρτημά της αυτό. Από ντροπή όμως που της έβαζε ο διάβολος ουδέποτε το εξομολογήθηκε. Η αμαρτία λοιπόν δε σβήστηκε και τελικά το υπόδειγμα γυναίκας μοναχής απωλέσθη. Αυτό ας το λάβετε σοβαρά υπ’οψιν όλες οι γυναίκες που διαπράξατε αυτό το φρικτό έγκλημα. Ο Θεός παραχωρεί ορισμένες αποκαλύψεις ώστε να συνετίζονται οι άνθρωποι.
Τελειώνοντας ζητώ ξανά να με συγχωρήσουν όσοι με βρήκαν αρκετά σκληρό. Δεν έχω διάθεση να καταδικάσω. Μισώ την πράξη, απεχθάνομαι το γεγονός. Όχι όμως τους ανθρώπους. Ειλικρινά εύχομαι την αφύπνιση όλων αυτών των ανθρώπων. Τα παιδιά είναι η χαρά της ζωής, μη τα σκοτώνετε. Όταν λοιπόν θες να αφυπνίσεις κάποιον που βρίσκεται σε βαθύ λήθαργο οφείλεις να του δώσεις ένα γερό και ηχηρό χαστούκι. Κι όταν πια ξυπνήσει, καταλάβει που βρίσκεται και επιχειρήσει να σηκωθεί τότε πρώτος θα του αρπάξεις το χέρι ώστε με δύναμη να τον τραβήξεις επάνω.
Θέλω όμως να πω και κάτι ακόμη. Γνώρισα περιπτώσεις γυναικών που είχαν κάνει έκτρωση αλλά και ανδρών που υπήρξαν συνεργοί και αργότερα είδαν τι πραγματικά είχαν πράξει. Μετανόησαν, έχυσαν δάκρυα, προσευχήθηκαν και προσεύχονται καθημερινά για την ψυχή του παιδιού που δεν αντίκρυσαν ποτέ, ούτε καν νεκρό και διαμελισμένο. Είδα μετάνοια γνήσια, αγνή, αληθινή. Θαύμασα τη μεταστροφή και την αλλαγή αυτών των ανθρώπων. Κι εδώ χρειάζεται η Εκκλησία να αγκαλιάσει τα άτομα αυτά και το λέω αυτό διότι δυστυχώς υπάρχουν περιπτώσεις ιερέων οι οποίοι βλέπουν τη συντετριμμένη μάνα και το συντετριμμένο πατέρα να έρχονται να εξομολογηθούν και τους αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη σκληρότητα. Δε λέω να τους χαϊδέψουν τα αυτιά ούτε κάνω τον πνευματικό αλλά άλλο η αυστηρότητα και άλλο η σκληρότητα. Όταν έρθει κάποιος μετανοημένος κοιτάμε να τον κερδίσουμε όχι να του βάζουμε εμπόδια στο δρόμο της μετάνοιας και της επιστροφής στο Θεό και να του λέμε και βαρύγδουπα πράγματα που δεν ισχύουν και πραγματικά κουρελιάζουν τη μετανοημένη μητέρα ή το μετανοημένο πατέρα. Όταν μια ψυχή είναι τραυματισμένη μπορεί εύκολα να πετάξει και να φύγει από την Εκκλησία εάν δεν υπάρξει περίθαλψη. Για αυτό θα πρέπει να υπάρξει ειδική αντιμετώπιση και όχι σκληρότητα και εξόντωση. Κάποιοι υπερβολικά σκληροί ιερείς ας κατανοήσουν ότι η μεγαλύτερη αμαρτία είναι η αμετανοησία και πως ο Δαυίδ στον περίφημο Ψαλμό 50 λέει:
19 θυσία τώ Θεώ πνεύμα συντετριμμένον, καρδίαν συντετριμμένην και τεταπεινωμένην ο Θεός ουκ εξουδενώσει.
Είμαι βέβαιος ότι αν οι άνθρωποι ήξεραν τι έκαναν, οι εκτρώσεις θα ήταν από σπάνιες έως ανύπαρκτες. Αρνούμαι να πιστέψω ότι οι μανάδες αυτές έπραξαν ότι έπραξαν έχοντας πλήρη συναίσθηση. Δε θέλω να το πιστέψω. Δεν μπορεί να ήξεραν και επειδή ακριβώς δεν ήξεραν για αυτό κι εμείς συν Θεώ γράφουμε αυτό το κείμενο ώστε να συνέλθουν και να έρθουν σε μετάνοια. Κι αυτό το άρθρο αφιερώνεται σε όλα αυτά τα αθώα παιδιά που έχασαν έτσι άδοξα και άδικα τη ζωή τους.
Πηγή: http://peaceangel29.blogspot.com
Τα συμπεράσματα δικά σας
Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010
ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Παρενέργειες, βλάβες
και θάνατοι από το εμβόλιο Gardasil
Το Gardasil, το εμβόλιο του ιού των κονδυλωμάτων (HPV) της Φαρμακοβιομηχανίας Merck, που χορηγείται με ένδειξη την υποτιθέμενη πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, χορηγείται ήδη στην Αμερική απ’ τις 29 Ιουνίου του 2006. Έως το τέλος του 2006 το Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Ενεργειών Εμβολίων (VAERS) του Αμερικάνικου Οργανισμού Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) δέχτηκε τουλάχιστον 385 αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών για το Gardasil. Στο 66% των περιπτώσεων, δηλαδή σε 253 περιπτώσεις, χρειάσθηκε περαιτέρω διακομιδή σε ιατρείο ή νοσοκομείο. Το Gardasil παρουσίασε παρενέργειες και σε εθελόντριες από αυτές, που έτυχε να γεννήσουν έπειτα από τον εμβολιασμό τους με το εν λόγω σκεύασμα. Τα παιδιά αυτά παρουσίασαν γενετικές ανωμαλίες. Σύμφωνα με τo VAERS, το Gardasil μεταξύ των παρενεργειών προκαλεί και οστεοπόρωση στα μικρά παιδιά λόγω και του αλουμινίου που περιέχει.
Φυσικά δεν μας φαίνεται καθόλου παράξενο, που ξαφνικά δόθηκε τόσο μεγάλη δημοσιότητα στο «θαυματουργό» νέο εμβόλιο Gardasil της Φαρμακοβιομηχανίας Merck, η οποία βρισκόταν στο χείλος της χρεωκοπίας λόγω των θανατηφόρων παρενεργειών ενός προηγούμενου φαρμάκου της, του αναλγητικού Vioxx.
Ο Χάρος (Φαρμακοβιομηχανία Μerck) βγήκε παγανιά. |
Οι παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό περιλαμβάνουν ζαλάδες, πυρετό, εξανθήματα, πρηξίματα, κνησμό, μούδιασμα, λιποθυμίες, εμετούς, κεφαλαλγία, μυαλγία, άσθμα, γαστρεντερίτιδα, σπασμούς, παραισθήσεις, απώλεια συνείδησης, αρθροπάθεια, επιληψία, οστεοπόρωση και το σύνδρομο Guillain-Barre, που δημιουργεί βαριές βλάβες στο Κ.Ν.Σ. (Κεντρικό Νευρικό Σύστημα) και στο Περιφερικό, επιφέροντας παράλυση ακόμα και θάνατο. |
Φυσικά αυτές είναι οι άμεσες παρενέργειες του Gardasil, για τις μακροπρόθεσμες όμως, ποιός θα μας πληροφορήσει; Αν σκεφτούμε, ότι οι παρενέργειες των εμβολίων μπορούν να φτάσουν ακόμα και τα 30 έτη μετά την χορήγησή τους, σύμφωνα με την γνώμη του ειδικού για τα εμβόλια Γερμανού παθολόγου και πνευμονολόγου διδάκτορα πολλών Πανεπιστημίων της χώρας του, δρ. Γκέραντ Μπούκβαλντ, που αναφέρει στο βιβλίο του, για τους εμβολιασμούς: «Σε κάθε εμβολιασμό εισάγεται σ’ ένα μικρό παιδί ένα πολλαπλάσιο παθογόνων οργανισμών από εκείνους, που θα ελάμβανε σε μία πραγματική μολυσματική νόσο». («Εμβολιασμοί. Μία επιχείρηση βασισμένη στον φόβο» σελ.29)
Εμβολιασμοί: Πρόκειται τελικά για μία συνωμοσία κατά της ανθρωπότητας; (Βλ. «Εμβολιασμοί: Ωφελούν ή βλάπτουν;») |
Ποιοί είναι οι πολλαπλάσιοι παθογόνοι αυτοί οργανισμοί; «Σήμερα η Φαρμακευτική βιομηχανία ισχυρίζεται, ότι δεν χρειάζονται –ίσως σπάνια μόνο– ζώα για την παραγωγή εμβολίων, ότι κατέχουν την τεχνική δυνατότητα να χρησιμοποιούν καλλιέργειες σε ανθρώπινα κύτταρα Hela ή HDC, που είναι η συντομογραφία του όρου “ανθρώπινα διπλοειδή κύτταρα” – Human Diploid Cells. Όμως πρόκειται για καρκινογόνα κύτταρα, που όμως, δεν χαρακτηρίζονται ως τέτοια. Η ονομασία Hela προέρχεται απ’ τα αρχικά του ονόματος Henrietta Lacks μιας Αμερικανίδας, απ’ την οποία προέρχονται αυτά τα καρκινογόνα κύτταρα. Επίσης, γίνεται λόγος για κυτταρικές γραμμές ή σειρές πάντα για ν’ αποσιωπηθεί το γεγονός, ότι πρόκειται για καρκινογόνα κύτταρα. Η Φαρμακευτική βιομηχανία δεν δείχνει να ανησυχεί για έναν πιθανό συσχετισμό μεταξύ της χρήσης καρκινικών κυττάρων για την παρασκευή εμβολίων και τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων καρκίνου στα παιδιά» (σελ. 30). Εκτός απ’ αυτά που αναφέρει ο Μπούκβαλντ έχει πλέον εργαστηριακά αποδειχθεί, ότι τα εμβόλια περιέχουν και υδράργυρο!
Δηλαδή τι είδους κυκλώνας πρόκειται να ξεσπάσει και πότε χρονικά θα συμβεί στους οργανισμούς των «θυμάτων» του Gardasil, που δεν έχουν ακόμα παρουσιάσει παρενέργειες, αν συνυπολογίσουμε τους παράγοντες, που αναφέρει ο Μπούκβαλντ με τον υδράργυρο, το αλουμίνιο και τον εξασθενημένο ιό που περιέχονται στο Gardasil;
Από τι τελικά προσπαθούν να μας σώσουν οι εμβολιασμοί; Μήπως απ’ την υγεία μας; |
Το ερώτημα που τίθεται εδώ είναι το εξής: Ποιος θα αποφάσιζε να εμβολιαστεί εάν ήξερε για όλα αυτά τα σκοτεινά πράγματα, ή ότι υπάρχει έστω και μια πιθανότητα να υποστεί όλες αυτές τις βλάβες άμεσα ή μακροπρόθεσμα, ή ακόμα και να πεθάνει; Κανείς…
Κι ενώ παρά ότι τις τελευταίες δεκαετίες ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας έχει κατιούσα πορεία, οι εμβολιασμοί με το Gardasil έχουν αυξηθεί σημαντικά. Ο μαζικός εμβολιασμός ως ένα επί πλέον προληπτικό μέτρο είναι ένα επικίνδυνο πείραμα, που δεν έχει καμία βάσιμη ιατρική αιτιολογία. Τα αποτελέσματα του μαζικού εμβολιασμού με το εμβόλιο Gardasil στην πραγματικότητα είναι απρόβλεπτα, διότι: Το εμβόλιο δεν καλύπτει όλους τους επικίνδυνους τύπους του HPV και δεν είναι ακόμα τεκμηριωμένο επιστημονικά, ότι οι τύποι αυτοί είναι υπεύθυνοι για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Επομένως και το Gardasil ίσως δεν έχει καμία σχέση με τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας! Ο μαζικός εμβολιασμός επίσης, ενέχει τον κίνδυνο να επικρατήσουν οι τύποι του ιού, που δεν υπάρχουν στο εμβόλιο, ή να δημιουργηθούν μεταλλαγμένα στελέχη των τύπων που μάχεται το εμβόλιο. |
Οι κλινικές δοκιμές της Merck για το εμβόλιο διήρκησαν 2-4 χρόνια. Η Εταιρεία αναφέρει, ότι δεν γνωρίζει για πόσα χρόνια παρέχει ανοσία το πλήρες αρχικό σχήμα του εμβολιασμού. Πολλές γυναίκες εμβολιάζονται για τύπους του HPV, των οποίων είναι ήδη φορείς. Ο HPV 16 για παράδειγμα, είναι από τους συχνότερους τύπους που εμφανίζεται στον γυναικείο πληθυσμό. Τα εμβόλια βέβαια δεν θεραπεύουν προϋπάρχουσες λοιμώξεις, αλλά μάλλον τις επιδεινώνουν. Περιστατικά HPV λοίμωξης, δυσπλασίας τραχήλου και κονδυλωμάτων μετά την χορήγηση του Gardasil έχουν ήδη αναφερθεί στο VAERS ως παρενέργειες.
Στην Αμερική ήδη προσπαθούν να επιβάλλουν την υποχρεωτική χορήγηση του εμβολίου σε κορίτσια και αγόρια (!) ηλικίας 9-15 ετών, προκειμένου να γίνουν δεκτά στο σχολείο. Σε αγόρια προσπαθούν να «πουλήσουν» και σε άλλες χώρες το εν λόγω εμβόλιο!
Στην Αυστραλία ο εμβολιασμός με το Gardasil καθιερώθηκε υποχρεωτικά απ’ την 1η Απριλίου του 2009 (σαν πρωταπριλιάτικο ψέμα!). Έκτοτε πολλές είναι οι περιπτώσεις έντονων παρενεργειών, επιληψίας και παραλύσεων στη χώρα των καγκουρώ. Τα επίσημα στοιχεία, που έχουν δοθεί για 26 νεαρές γυναίκες, που έχουν παρουσιάσει παρενέργειες απ’ το εμβόλιο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αφού υπάρχουν πολλά sites, που αναφέρουν για εκατοντάδες θύματα του εμβολίου.
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΕΑ) εξέτασε τα διαθέσιμα δεδομένα για τα δύο περιστατικά επιληπτικών επεισοδίων με μυοκλονίες (επαναλαμβανόμενες και παρατεταμένες κρίσεις και απώλεια συνείδησης), που αναφέρθηκαν για δύο κορίτσια, τα οποία εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας Gardasil στην Ισπανία.
Στην Μ. Βρεταννία η δημοσιοποίηση της ιστορίας της 13χρονης J.T., που είναι ολοκληρωτικά παράλυτη από τις παρενέργειες του εμβολίου, έχει προκαλέσει σάλο.
Στην χώρα μας «οι ειδικοί» είπαν, ότι θα εντάξουν το Gardasil σύντομα στο πλαίσιο των υποχρεωτικών παιδικών εμβολιασμών.
* * *
Υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για τα μακροχρόνια αποτελέσματα του φαρμάκου, καθώς το FDA έχει αλλάξει τους κανονισμούς του από το 1990 επιτρέποντας στις Φαρμακοβιομηχανίες να πληρώνουν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό αντί μακροχρόνιων εξαντλητικών τεστ, για να εξασφαλίσουν το προνόμιο της έγκρισης. Παράδειγμα αποτελεί το προηγούμενο αναλγητικό φάρμακο της Merc, το Vioxx, το οποίο πήρε έγκριση και αργότερα αποδείχθηκε, ότι συνδέθηκε με 27.785 θανάτους λόγω καρδιακών επιπλοκών.
Η Φαρμακοβιομηχανία Merck, που παράγει το συγκεκριμένο εμβόλιο επισημαίνει, ότι το φάρμακο παραμένει ενεργό για 3,5 χρόνια και έπειτα χρειάζεται νέα επιπλέον δόση. Και το απλό ερώτημα που τίθεται είναι γιατί καίγονται να κάνουν το εμβόλιο στα κοριτσάκια και στα αγοράκια (!) από 9 ετών, εφ’ όσον ο «κακός» ιός HPV μεταδίδεται μέσω της σεξουαλικής επαφής και φυσικά μόνο χωρίς προφυλάξεις; Απλά η Φαρμακοβιομηχανία Merck υπολογίζεται, ότι θα εισπράξει περίπου 3 δις δολάρια (1,5 έχει εισπράξει ήδη) από τις πωλήσεις του νέου αυτού εμβολίου, σε μία περίοδο που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω απόσυρσης του επικερδούς Vioxx και υπό του βάρους των 11.000 περίπου μηνύσεων, που εκκρεμούν απ’ τους συγγενείς των θυμάτων του Vioxx. |
Συγκοπή ονομάζεται η παροδική απώλεια της συνείδησης λόγω γενικευμένης εγκεφαλικής ισχαιμίας. Το ιατρικό κατεστημένο έχει χαρακτηρίσει τα συγκοπικά επεισόδια, που συμβαίνουν μετά από εμβολιασμούς ως ακίνδυνα (!), όμως στην περίπτωση του Gardasil κάποια συνοδεύονται και από άλλα νευρολογικά συμπτώματα ανάμεσά τους παραλύσεις και επιληψίες.
Ένα κορίτσι στις Η.Π.Α. δεκατεσσάρων ετών, αφού εμβολιάσθηκε και ο γιατρός βγήκε από την αίθουσα, έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε από τον πάγκο, που καθόταν με αποτέλεσμα να τραυματισθεί στη μύτη. Ένα άλλο κορίτσι της ίδιας ηλικίας παραπονέθηκε για έντονο πόνο στο σημείο της ένεσης, λιποθύμησε και έπεσε από το εξεταστικό κρεβάτι. Μετά από 10-15 δευτερόλεπτα επανάκτησε τις αισθήσεις του και εμφάνισε πονοκέφαλο, εμετό, διαταραχή όρασης και πρόβλημα ομιλίας. Τελικά κατέληξε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Επίσης ένα κορίτσι δεκατριών ετών, αφού εμβολιάσθηκε για HPV και ηπατίτιδα Α και βγήκε στο διάδρομο, λιποθύμησε και παρουσίασε τονικούς - κλονικούς σπασμούς για κάποιο χρονικό διάστημα. Οι σπασμοί αυτοί είναι συνήθως τα πρώιμα στάδια κρίσεων επιληψίας.
Σήμερα το δημοσιογραφικό κατεστημένο σε συνεννόηση με το ιατρικό κατεστημένο, κρύβουν επιμελώς απ’ τον κόσμο τους σοβαρούς κινδύνους για την δημόσια υγεία που παρουσιάζει το Gardasil. Αντιθέτως το εμβόλιο προπαγανδίζεται ως το «θαύμα» της σύγχρονης Ιατρικής, που θα σώσει τις γυναίκες (αλλά και τους άντρες!) του πλανήτη από τον θανατηφόρο καρκίνο της μήτρας. Η παραπληροφόρηση αυτή και η διασπορά του τρόμου για τον δήθεν κίνδυνο του καρκίνου της μήτρας, δημιουργεί τον απαιτούμενο πανικό, όπου και καθιστά την επιλογή του εμβολιασμού ως μονόδρομο. |
Όλες οι παραπάνω πληροφορίες έχουν δημοσιευτεί κατά τους τελευταίους μήνες από το Εθνικό Κέντρο Πληροφόρησης για τους Εμβολιασμούς της Αμερικής (NVIC) κατόπιν «ειδικής» επεξεργασίας των αναφορών του VAERS. Όμως, σύμφωνα με σοβαρές εκτιμήσεις υπάρχουν πληροφορίες, ότι μόνο το 4% των ιατρών στις Η.Π.Α. (γιατί άραγε;) αναφέρουν τις ανεπιθύμητες παρενέργειες στο VAERS. Δηλαδή, ο πραγματικός αριθμός των περιστατικών μετά την χορήγηση του Gardasil μπορεί να ανέρχεται και σε πολλές χιλιάδες θυμάτων! Αντ’ αυτών των τραγικών αριθμών θυμάτων του Gardasil, τα Μ.Μ.Ε. παγκοσμίως «πουλάνε» στις μάζες την ανύπαρκτη γρίπη των χοίρων! (Βλ. «Από την απάτη της γρίπης των πτηνών, στην απάτη της γρίπης των χοίρων» και «Η γρίπη του ψεύδους και ο χορός των δισεκατομμυρίων...»
Σήμερα δεν ζούμε σε κοινωνία, όπου η γνώση και η αλήθεια κυκλοφορούν ελεύθερα, το δε δικαίωμα επιλογής σε θέματα υγείας δείχνει αβέβαιο, αφού άλλοι αποφασίζουν πλέον για εμάς (για το καλό μου… που λέει και το γνωστό τραγούδι).
Μήπως τελικά τα οράματα των Φαρμακοβιομηχανιών για την «βελτίωση» της ανθρώπινης υγείας μέσω αυθαιρέτων παρεμβάσεων στο γενετικό υλικό με αποτέλεσμα τις μεταλλάξεις, έχουν ως σκοπό ή και πρότυπό τους το γνωστό σε όλους μας κινηματογραφικό τέρας Frankenstein; |
Το μέλλον αβέβαιο!
Το μέλλον μας επιφυλάσσει κι άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις, μάλλον πολύ χειρότερες. Στο στάδιο των κλινικών δοκιμών βρίσκονται αυτή την στιγμή εμβόλια τύπου D.N.A., όπως αποκαλούνται, αποτελούμενα από απλό κυκλικό D.N.A. πλάσμα, στο οποίο έχουν εισαχθεί το γονίδιο, που κωδικοποιεί για το επιλεχθέν αντιγόνο και ένας εκκινητής για την έκφραση του γονιδίου στα ευκαρυωτικά κύτταρα. Με απλά λόγια ετοιμάζεται ένα πείραμα εμβολιασμού με γενετικές παρεμβάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες, διότι τα νέα αυτά «θαύματα» των Φαρμακοβιομηχανιών, θα μπορούν να επεμβαίνουν και να τροποποιούν το γενετικό υλικό των ανθρώπων. Δηλαδή οι «ειδικοί» μιλάνε καθαρά πλέον για γενετικές μεταλλάξεις μέσω εμβολιασμών…
Με βάση τον εκτροχιασμό της ανθρώπινης υγείας μέσω των χημικών φαρμάκων και των εμβολιασμών, που εισάγονται απρόσκοπτα και σε τεράστιες ποσότητες στα ζώα, στα φυτά και στους ανθρώπους (με τελικό αποδέκτη τον άνθρωπο), αλλά και των μεταλλάξεων, που μεθοδεύονται και ήδη γίνονται σε πολλά είδη, η υπόθεση υγεία στο εγγύς μέλλον θ’ αποτελεί για όλα τα είδη και κυρίως για τον άνθρωπο, πολύ μακρυνό παρελθόν...
Βασίλειος Μαυρομμάτης
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)