Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Περί εμβολίων - Νέα εγκύκλιος και κινητοποιήσεις

Το θέμα των εμβολίων δεν έληξε...
Φέτος το υπουργείο υγείας, μετά από εκατοντάδες γονείς που πέρυσι είχαν εναντιωθεί στις παράλογες προθέσεις μαζικού εμβολιασμού των παιδιών εντός των σχολείων, αλλά και την εγκύκλιο που όριζε πως για να εγγραφεί οποιοσδήποτε μαθητής έπρεπε να επιδείξει το "μπλέ βιβλιάριο υγείας", άλλαξε και πάλι την εγκύκλιο που αφορά στην εγγραφή των παιδιών στο σχολείο:


Αυτή τη φορά...
αφήνει μεν ένα περιθώριο "μη εμβολιασμού", αλλά ρίχνει το "μπαλάκι" στους γονείς, καλώντας τους να επιδείξουν βεβαίωση από γιατρό που να λέει πως υπάρχει λόγος "αντένδειξης" για τον μη εμβολιασμό του παιδιού (σαν να πρόκειται για "εξαίρεση", ενώ γνωρίζουμε πολύ καλά πως "οποιοδήποτε εμβόλιο στην καλύτερη περίπτωση είναι άχρηστο και στη χειρότερη... επικίνδυνο"., όπως λέει και ο Δρ Μπουχβαλντ). Στέλνουν λοιπόν τους γονείς σε ένα άσκοπο γραφειοκρατικό μαραθώνιο απόκτησης μιας βεβαίωσης ή της πληρωμής ιδιώτη γιατρού (για μια επίσκεψη που δεν χρειάζονται ουσιαστικά) προκειμένου να ικανοποιήσουν το τέρας της γραφειοκρατίας και του παραλογισμού στη δημόσια Υγεία, αποσιωπώντας και πάλι τα περσινά τραγελαφικά τους χάλια... σε παγκόσμια κλίμακα.

Πέρα από τα παραπάνω απαράδεκτα, το ζήτημα είναι και αντισυνταγματικό, καθώς καταστρατηγεί κάθε έννοια συνταγματικότητας και σεβασμού των δικαιωμάτων του πολίτη στη διαχείρηση της υγείας του και των παιδιών του. Στην παραπάνω κατάσταση αντέδρασε  ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υποστήριξης της Υγείας αποστέλοντας την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας στο Υπ. Παιδείας: 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ : ΡΑΓΚΑΒΗ 5 ΑΘΗΝΑ 114 73
ΤΗΛ. 6974516238/ 2102847157
ΠΛΗΡ. ΜΠΟΖΙΩΤΗΣ Α./ ΓΕΡΑΜΑΝΗΣ Ν.

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ


ΘΕΜΑ : «ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ»


Με αφορμή το από 16/9/2010 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας όπου αναφέρεται ότι : για την εγγραφή των μαθητών στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό Σχολείο απαιτείται και επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, στο οποίο να φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια και ότι μόνο σε περιπτώσεις ιατρικής αντένδειξης μπορούν οι γονείς να αρνηθούν τον εμβολιασμό των παιδιών τους, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής :
1) Θεωρούμε απαράδεκτο τον τρόπο με τον οποίο το Υπουργείο παραβιάζει κάθε έννοια προστασίας προσωπικών δεδομένων του μαθητή σε σχέση με την υγεία του
2) Επισημαίνουμε την αντισυνταγματικότητα μιας τέτοιας διαταγής, αφού σας υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά ότι στο άρθρο 5 παρ. 5 του Συντάγματος ορίζεται ρητά και κατηγορηματικά ότι :
«Καθένας έχει δικαίωμα στην προστασία της υγείας και
της γενετικής του ταυτότητας. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την προστασία κάθε προσώπου έναντι των βιοϊατρικών παρεμβάσεων».
3) Θεωρούμε επίσης απαράδεκτο μια οποιαδήποτε επιτροπή ν’ αποφασίζει
ερήμην των μαθητών και των γονιών τους και αδιαφορώντας για τις παγκοσμίως γνωστές βλαβερές επιπτώσεις και παρενέργειες των εμβολιασμών για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των παιδιών μας, στηριζόμενη σε κάποια Π.Δ. που δεν αποτελούν νόμο του κράτους, μετά μάλιστα και το περυσινό φιάσκο της δήθεν πανδημίας από τη νόσο των χοίρων και την αγορά 3 εκατ. δόσεων που σαπίζουν σε κάποιες αποθήκες προς τέρψιν των φαρμακοβιομήχανων και μόνο αυτών.
Σας κάνουμε γνωστό δε ότι σκοπεύουμε ως Σύλλογος να προσφύγουμε στο ΣΤΕ για να προσβάλλουμε τη συγκεκριμένη διαταγή ως αντισυνταγματική και να προχωρήσουμε σε αγωγές και μηνύσεις προς όλους όσους επιχειρήσουν να συνδέσουν το αγαθό της γνώσης, όπου όλοι ως Έλληνες Πολίτες έχουν δικαίωμα πρόσβασης, με τις προσωπικές επιλογές καθενός αποκλείοντας τους έτσι απ’ αυτό.

Την ίδια επιστολή καλό θα ήταν να στείλουμε όσοι περισσότεροι μπορούμε στις παρακάτω διευθύνσεις που αφορούν τον κόμβο του Πρωθυπουργού, το γραφείο επικοινωνίας του με τους πολίτες και το Υπ. Υγείας.

 dialogue@politicalforum.gr


 polites@politicalforum.gr


minister@yyka.gov.gr

Το σημαντικότερο όμως θα ήταν, να στραφούμε δικαστικά ενάντια σε αυτή την αντισυνταγματική εγκύκλιο όπου η δικαίωση θα ήταν σίγουρη και καθοριστική στον αγώνα μας για ελευθερία επιλογών και πραγματικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Πηγή:http://vickytoxotis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου