Η γλουταμινική βιομηχανία και οι επιχειρήσεις της, ανάμεσα τους και οι φαρμακευτικές εταιρίες, προτιμούν να χρησιμοποιούν ακατέργαστο γλουταμινικό οξύ (MSG) στα προϊόντα τους, εσφαλμένα ισχυρίζονται ότι ο όρος “MSG” ισχύει για το συστατικό τροφίμων ¨μονανατριούχο γλουταμένιο¨.
Προσποιούνται ότι δεν καταλαβαίνουν πως τομονονατριούχο γλουταμένιο είναι τίποτε άλλο παρά γλουταμινικό οξύ, απελευθερωμένο από πρωτεΐνη μέσα από βιομηχανική επεξεργασία (ακατέργαστο γλουταμινικό οξύ), αλάτι (νάτριο) και υγρασία. Είναι το ακατέργαστο γλουταμινικό οξύ στο οποίο τα άτομα με ευαισθησία στο MSGαντιδρούν, υπό τη προϋπόθεση ότι θα καταναλώσουν ποσότητες πέρα από το όριο ανοχής τους στην ουσία.
Οι καταναλωτές μπορεί να έχουν αντιδράσεις στο ακατέργαστο γλουταμινικό οξύ, που περιέχεται σε οποιοδήποτε συστατικό τροφίμων ή προϊόν, ανεξάρτητα από το όνομα του συστατικού ή προϊόντος.
Επειδή τα άτομα που είναι ευαίσθητα στο MSG, μπορεί να έχουν αντιδράσεις σε όλα τα συστατικά και προϊόντα που περιέχουν ακατέργαστο γλουταμινικό οξύ, γίνεται αναφορά σ’ αυτά τα συστατικά και προϊόντα ότι περιέχουν “MSG”.
To 1995, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, επισήμαινε σε έγγραφο του με το όνομα ¨ FDABackgrounder¨ (Ιστορικό της FDA), ότι οι καταναλωτές αναφέρονται σε όλα ακατέργαστα γλουταμινικά οξέα ως ¨MSG¨. Το FDA Backgrounderχρησιμοποιείται ακόμη από τον FDA και μπορεί να έχει κανείς πρόσβαση από την ιστοσελίδα του.
Σύμφωνα με αξιολογημένες μελέτες, το γλουταμινικό οξύ είναι τοξικό. Αυτό μπορεί εύκολα να επαληθευτεί με πρόσβαση στη MEDLINE, την υπηρεσία ανάκτησης μελετών που χρονολογούνται από το 1966 μέχρι σήμερα, χρησιμοποιώντας τις λέξεις ¨γλουταμινικό οξύ¨ σε συνδυασμό με τις λέξεις ¨αλλοίωση εγκεφάλου¨ και μετά ¨νευροτοξικότητα¨. Επίσης θα συνιστούσα να κοιτάξετε τις λέξεις ¨παχυσαρκία¨ και ¨επιληπτικές κρίσεις¨ σε συνδυασμό με τις λέξεις ¨γλουταμινικό οξύ¨. Επίσης είναι αλήθεια ότι οι νέοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από το MSG. Για να επαληθευτεί αυτό, πρέπει να ερευνήσει κάποιος το έργο του John W. Olney MDκαι να ψάξει τις λέξεις ¨γλουταμινικό οξύ¨ σε συνδυασμό με τις λέξεις, ¨αιματοεγκεφαλικός φραγμός¨ και ¨πλακουντικός φραγμός¨.
Θα βρείτε ότι ο αιματοεγκεφαλικός φραγμός δεν είναι ακόμη ανεπτυγμένος στους νέους, ώστε να τους προστατεύει ενάντια σε τοξίνες που μπαίνουν στο αίμα, ενώ επίσης το γλουταμινικό οξύ μπορεί να τρυπήσει τον πλακεντικό φραγμό.
Και να αγνοήσουμε τα ζητήματα του αιματοεγκεφαλικούφραγμού και πλακουντικού φραγμού, οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι, με βάση τη ποσότητα του MSG που χρησιμοποιήθηκε τη δεκαετία του ’70. πάνω από το 25% του πληθυσμού έχουν παρενέργειες στο MSG.
Αν και δεν ερευνήθηκαν όλα τα εμβόλια που χορηγούνται σε βρέφη, βρήκαμε μια ή δυο πηγές από ακατέργαστο γλουταμινικό οξύ σ’ αυτά που έχουμε ερευνήσει. Σε μια συζήτηση με συνταξιούχο στέλεχος εταιρίας παραγωγής εμβολίων, ανέφερε σε μένα ότι όλα τα αντιιικάεμβόλια περιέχουν γλουταμινικό οξύ, που χρησιμοποιείται για να τρέφεται ο ζωντανός ιός.
Tο γλουταμινικό οξύ που βρίσκουμε σε εμβόλια συχνά περιγράφεται ως ¨σταθεροποιητής¨, π.χ., συστατικό που κρατάει τον ιό ζωντανό. Εμείς το περιγράφουμε ως κρυφή πηγή ακατέργαστου γλουταμινικού οξέος (MSG). Ένα παράδειγμα για σας θα ήταν το εμβόλιο κατά της ανεμοβλογιάς από την VanVax – Merck & Co. Inc. (Merck). Το εμβόλιο περιέχει ¨L- μονονατριούχο γλουταμένιο¨ και ¨υδρογονωμένη ζελατίνη¨.
Άλλο παράδειγμα θα μπορούσε να είναι το εμβόλιοM-M-R της Merck. Οι οδηγίες χρήσεως αναφέρουν ότι το αυξητικό μέσο για ιλαρά και μαγουλάδες περιέχει ¨αμινοξέα¨ και ¨γλουταμένιο¨. Επίσης αναφέρει ότι το αυξητικό μέσο για ερυθρά περιέχει ¨αμινοξέα¨ και ¨υδρογονοποιημένη ζελατίνη¨. Και τέλος, αναφέρει ότι το ¨ανασυγκροτημένο εμβόλιο¨ για υποδόρια χορήγηση, περιέχει ¨υδρογονωμένη ζελατίνη¨.
Δεν υπάρχει τρόπος να ξέρουμε ποια αμινοξέα χρησιμοποιούνται στα εμβόλια της Merck, ότι τα αμινοξέα ¨γλουταμινικό οξύ¨, ¨ασπαραγινικό οξύ¨ και ¨ L-κυστείνη¨ είναι νευροτοξικά. Επίσης γνωρίζουμε ότι οποιαδήποτε υδρογονωμένη πρωτεΐνη, όπως η υδρογονωμένη ζελατίνη περιέχει μια ορισμένη ποσότητα ακατέργαστου γλουταμινικού οξέος(MSG), ασπαραγινικό οξύ και μια ποσότητα L-κυστείνη, όλες αυτές αναγνωρίζονται ως νευροτοξικές από τους νευρολόγους. Ακόμη και χωρίς υδρογονωμένη ζελατίνη, η ζελατίνη περιέχει πάνω από 11% ακατέργαστο γλουταμινικό οξύ (MSG) και ποσότητες ασπαραγινικού οξέος, όπως και L-κυστείνη. Βρίσκονται εκεί σαν αποτέλεσμα της διαδικασίας παρασκευής ως ζελατίνη.
Το φυλλάδιο οδηγιών για το εμβόλιο M-M-R από τηMerck παρέχει μια αντένδειξη που αναφέρει, ειδικότερα: ¨Υπερευαισθησία σε οποιοδήποτε συστατικό του εμβολίου, συμπεριλαμβανομένης της ζελατίνης¨. Και υποσημειώνει την ακόλουθη πηγή στοιχείων. Δεν μπορώ να μην αναρωτιέμαι, αν τουλάχιστο κάποιο από τα αντικείμενα πειραματισμού της παραπάνω μελέτης, είχε αντιδράσεις στη ζελατίνη. Στις περισσότερες αντιδράσεις στο ακατέργαστο γλουταμινικό οξύ (MSG), που περιέχει η ζελατίνη, δεν χορηγείται ανασοσφαιρίνη Ε (IgE). Στην καλύτερη περίπτωση περιγράφεται ως μια ευαισθησία σε κάποια τοξική ουσία. Αν επιθυμείς να μάθεις περισσότερα για τα εμβόλια τηςMerck, προτείνω να τηλεφωνήσεις στο Εθνικό Κέντρο Υπηρεσιών της στο (800) NSC-MERCK. Μην ρωτήσεις σχετικά με την παρουσία του MSG στα εμβόλια. Είναι προτιμότερο, να ρωτήσεις για την παρουσία ¨ακατέργαστου γλουταμινικού οξέος¨. Θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να πάρεις μια πιο αξιόπιστη απάντηση.
Πριν λίγο καιρό, βγήκε στην αγορά ένα εμβόλιο από τηνRotavirus. Το προϊόν, περιείχε μια ποσότητα ακατέργαστου γλουταμινικού οξέος (MSG), έφερε μια προειδοποίηση στο εσωτερικό φυλλάδιο, ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από άτομα που έχουν υπερευαισθησία στο MSG.
Μετά από λίγο διάστημα στην αγορά, βρέθηκε ότιπροκαλούσε παρακώλυση του πεπτικούσυστήματος και το προϊόν αποσύρθηκε από την αγορά.
Ένα τελευταίο σχόλιο σχετικά με έκθεση βρεφών σε ακατέργαστο γλουταμινικό οξύ (MSG): Η παρουσία του MSG στα βρεφικά γάλατα (infantformulas).
Βρήκαμε ότι οι μεγαλύτερες εταιρίες που παρασκευάζουν βρεφικά γάλατα , αν όχι όλες τα βρεφικά γάλατα, περιέχουν ακατέργαστο γλουταμινικό οξύ (MSG). Τα υποαλλεργικά γάλατα σόγιας έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε MSG. Δείτε στη παρακάτω ιστοσελίδα για περισσότερες λεπτομέρειες :www.truthinlabeling.org/formulacopy.html . Ίσως να αξίζει το κόπο αν γινόταν μια μελέτη σε άτομα που μεγάλωσαν με υποαλλεργικά γάλατα, για να καθοριστεί αν είχαν προβλήματα παχυσαρκίας, δυσκολίες εκμάθησης, ADHD (υπερκινητική διαταραχή έλλειψης προσοχής), διαταραχές του ενδοκρινή αδένα σε μεγαλύτερη ηλικία, σε σύγκριση με άτομα μεγαλωμένα με θηλασμό και σε σύγκριση με άτομα που μεγάλωσαν με βρεφικά γάλατα.
Αν μπορώ να προσφέρω περισσότερη βοήθεια σε οποιονδήποτε σε αυτό το σημαντικό ζήτημα, να μην διστάζουν να μου γράψουν ή να μου τηλεφωνήσουν. Αν κάποιος πάρει μια λίστα συστατικών από παρασκευαστή εμβολίων, θα χαιρόμουν να ρίξω μια ματιά στα συστατικά και να τους συμβουλέψω σχετικά με το ακατέργαστο γλουταμινικό οξύ.
Jack Samuels
Phone: (858) 481-9333
πηγή:http://emvolia.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου